Četvrtak 4 Lipanj 2020

Pretraga

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Znanstveni radovi

PETA DIMENZIJA

23 Ožu 2011
(Reading time: 1 minute)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
images
Božja čestica otkriva može li se putovati kroz vrijeme?

Ljudski rod oduvijek je maštao o putovanju kroz vrijeme, a znanstvenici tvrde da bi ta fascinacija uskoro mogla izaći iz okvira nestvarnoga - i to uz pomoć velikog hadronskog sudarača, koji je smješten u Ženevi.
Naime, znanstvenici vjeruju da bi nam veliki hadronski sudarač (LHC), smješten pod zemljom kod Ženeve, mogao pomoći u pronalaženju odgovora na vječno pitanje o mogućnosti putovanja kroz vrijeme. Ako taj 27 kilometara dug ubrzivač subatomskih čestica uspije stvoriti tzv. Božju česticu, ona bi mogla prolaziti kroz vrijeme, odnosno 'rezati ga'.

Taj prolazak stvorio bi njezine propadajuće čestice prije nego što Božja čestica prijeđe vremensku crtu. Autori su ove teorije ugledni fizičari Tom Weiler i Chui Man Ho koji priznaju da nije posve pouzdana jer još nisu sigurni može li LHC doista kreirati Božju česticu.

Ipak, teorija koju su osmislili, prema njihovu mišljenju, nije nemoguća jer nije u suprotnosti sa zakonima fizike. Već vam je jasno da fizičari neće stvoriti vremenski stroj koji vas jednim dodirom na ekran baca u 2050. godinu, ali i ovo saznanje iznimno je važan korak u otkrivanju 'vječne misterije'.izvor
www.net.hr


hadronski sudarac,peta dimenzija,bozja cestica,teorija,misterija
O autoru
Author: Miro-sinjEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno