Petak 14 Lipanj 2024

Pretraga

Ekologija

'Izumio sam motor koji pokreće voda i grijalicu na vodenu paru'

09 Lis 2012
(Reading time: 1 - 2 minutes)

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
motor_na_vodu

Inovatori tvrde da nije posrijedi nikakav trik jer njihov motor zaista u potpunosti pokreće voda.

Poznati brodski inovator Ivan Jakobović predstavio je još dva u nizu od tridesetak svojih inovativnih dostignuća. S kolegom Darkom Samardžijom iz brodske Industrijsko-obrtničke škole dovršio je rad na projektima motora te grijalice na vodu. Inovatori tvrde da nije posrijedi nikakav trik jer njihov motor zaista u potpunosti pokreće voda. Nije, kažu, riječ o HHO sustavu po principu vodika.

Opširnije...

Komentiraj (0 Komentara)

Novinari su plaćeni da lažno pišu o GMO hrani

02 Ožu 2011
(Reading time: 5 - 10 minutes)

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
    gmo-seeds  

Zašto je GMO hrana odbačena u Europi, a jako raširena u Americi?

U Sjedinjenim Američkim Državama postoji grupa konvencionalnih liječnika koji, usklađeni sa farmaceutskim paradigmama i po nalogu farmaceutske i prehrambene industrije - otvoreno zagovaraju i promiču GMO prehranu. U svom "taboru" imaju i nekoliko plaćenih novinara, a najpoznatiji od njih je stanoviti Michael Spector.

Ako imalo cijenite prirodnu medicinu, dobro ćete se nasmijati gledajući njegovu prezentaciju na TED- ovoj konferenciji. Ako želite dodatnu "zabavu", pročitate intervju sa Jeffery Smith-om (link na dnu članka), u kojem on ismijava Michaelove neupućene komentare o GMO hrani. Jeffrey Smith, GMO stručnjak i autor bestselera "Sjeme obmane" i "Genetički rulet", razotkriva nedostatak dokaza koji pokušavaju proći kao “znanost” da bi zaštitila genetski inženjering.

Opširnije...

Komentiraj (0 Komentara)

EU: Odobren uvoz stočne hrane s tragovima GMO-a .

24 Velj 2011
(Reading time: 1 minute)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
   

   090530deescorn 

Stručnjaci država članica EU-a izglasali su da se dopusti uvoz u EU stočne hrane s tragovima nedopuštenog genetički modificiranog materijala. (javni genocid)

  

Stalni odbor EU-a odlučio je dopustiti kontaminaciju uvezene stočne hrane s 0,1% neodobrenog GMO-a. Tvrde da je to nužno kako bi se spriječili prekidi opskrbe.

Pobornici odluke pozivaju se na rastuće cijene hrane i prekide u opskrbi 2009. kada je nekoliko pošiljaka američke soje bilo zaplijenjeno zbog otkrića neodobrenog GMO-a.   

Ekolozi smatraju da je ta odluka, koju još mora potvrditi Europski parlament, nepotrebna i opasna jer označava  kraj europske politike nulte tolerancije prema neodobrenom GMO-u.

Opširnije...

Komentiraj (0 Komentara)

NOVI TERORIZAM - PRIKRIVENI TERORISTIČKI AKT U OBLIKU EKOLOŠKE KATASTROFE ?

15 Ruj 2010
(Reading time: 11 - 22 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

Naftna “mrlja“ u Meksičkom zaljevu je od  20. travnja do 31. svibnja, nakon eksplozije naftne platforme Deepwater Horizon, dostigla širinu od 2500 kvadratnih milja.  Za mjesec dana izlilo se između 19 do 29 milijuna galona nafte. To je 11 puta više nego što je proliveno na Aljasci 1989 u nesreći tankera  Exxon Valdez (kompanija Exxon je u vlasništvu Rockfellera).

U Meksičkom zaljevu se sada nalazi  najveća količina nafte koja se ikada našla u moru. Dakle, to nije „mrlja“, već ekološka katastrofa bez presedana. Ali, stječe se dojam da je „najmoćnija sila na svijetu“ nemoćna bilo što učiniti kako bi se zaštitila od širenja ove izlivene nafte jer ona i dalje kulja iz oštećene bušotine duboko pod morem. Zašto?

Opširnije...

Komentiraj (0 Komentara)

WMD hosting

wmd dno