Srijeda 5 Listopad 2022

Pretraga

Svemirski letovi

Vrlo svijetla vatrena kugla iznad Sjeverne Irske i Škotske

18 Ruj 2022
(Reading time: 1 minute)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

Vrlo svijetla vatrena kugla iznad Sjeverne Irske i Škotske

Vrlo svijetla vatrena kugla viđena je na nebu između Sjeverne Irske i Škotske u 20:57 UTC 14. rujna 2022. Događaj je trajao više od 20 sekundi i putovao je SZ, prolazeći izravno iznad Belfasta.

American Meteor Society (AMS) i UK Meteor Network (UKMON) primili su više od 1 000 izvješća iz Irske, Sjeverne Irske, Škotske, Walesa i Engleske.

2022 09 18 193329

https://twitter.com/_vangal/status/1570170588294938624?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1570170588294938624%7Ctwgr%5E5d3d53d3aec228b4ed1b694b1804e5abd4d64c7d%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwatchers.news%2F2022%2F09%2F15%2Fvery-bright-fireball-over-northern-ireland-and-scotland%2F

Početna putanja temeljena na izvješćima pokazuje da je vatrena kugla ušla u atmosferu sjeverno od Lock Ryana i završila sjeverno od otoka Islay.

uk fireball september 14 2022 heatmap 768x857

Dana 15. rujna UKMON je rekao da vjeruje da je vatrenu kuglu stvorio svemirski otpad, ali nakon više podataka koje je dao Denis Vida, postdoktorski istraživač fizike meteora na Sveučilištu Western, sada je jasno da je objekt bio mali dio asteroida.

2022 09 18 193303 

izvor
https://watchers.news/2022/09/15/very-bright-fireball-over-northern-ireland-and-scotland/

 

Komentiraj (0 Komentara)

Tajanstveni divovski planet poremetio je orbite Jupitera, Saturna, Urana i Neptuna: Planet-X?

31 Svi 2022
(Reading time: 2 - 3 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

Tajanstveni divovski planet poremetio je orbite Jupitera, Saturna, Urana i Neptuna: Planet-X?

Čini se da su moderne orbite planeta u Sunčevom sustavu stabilne, ali to je samo zato što su se planeti na njih smjestili tijekom milijardi godina.

Rani Sunčev sustav bio je uvelike drugačiji od današnjeg i gotovo 20 godina znanstvenici su vjerovali da dobro razumiju kako je to postalo.

Ali u novije vrijeme, dokazi su počeli upućivati ​​na neke nedostatke u tom shvaćanju - posebno kako su divovski planeti u vanjskom Sunčevom sustavu završili tamo gdje su danas. Sada međunarodni tim astrofizičara vjeruje da bolje razumije ovaj proces i vjeruju da bi to moglo pomoći u rješavanju dugogodišnjeg spora oko ranog Sunčevog sustava.

Trenutno najbolji model formiranja Sunčevog sustava koji znanstvenici imaju poznat je kao model Nice, prema gradu u Francuskoj u kojem je prvi put razvijen 2005. godine. Prema ovom modelu, plinoviti divovi koji se trenutno nalaze na vanjskim rubovima Sunčevog sustava izvorno su se okretali oko Sunca u više kružnim orbitama.

Međutim, nešto je uzrokovalo nestabilnost u sustavu što je ove planete gurnulo u mnogo neravnomjernije raspoređene i duguljaste orbite u kojima ih danas vidimo.

Što je točno uzrokovalo ovu anomaliju, još uvijek je misterij. Međutim, tim istraživača sa Sveučilišta Michigan State, Sveučilišta Zhejiang i Sveučilišta Bordeaux smatra da ima odgovor. Naprosto, to je prašina na (solarnom) vjetru.

224

U ranom Sunčevom sustavu plinoviti divovi bili su smješteni u prašnjavom oblaku oko sunca u nastajanju u gotovo kružnim orbitama. Kad je Sunce buknulo, počelo je otpuhavati prašinu s okozvjezdanog diska. Dio ove prašine slučajno je proletio pored orbite plinskih divova, uzrokujući nestabilnost viđenu u modelu iz Nice.

Međutim, način na koji su istraživači razvili ovu ideju također rješava neke od problema koje je imao model Nice. Jedan od glavnih problema bio je taj što su podaci prikupljeni s mjesečevih uzoraka ukazivali na mnogo brži put do ove nestabilnosti, što se obično viđalo u izvornom modelu Nice. U ažuriranom modelu isparavanja oblaka prašine “iznutra prema van”, dugotrajan put ove nestabilnosti od stotina milijuna godina sveden je na nekoliko milijuna godina, što se puno bolje slaže s dostupnim podacima.

No, to nije jedini podatak s kojim se dobro slaže. Sam model Nice je donekle kontroverzan, jer ukazuje na potencijalni deveti planet u ranom Sunčevom sustavu – a to ne znači Pluton.

Omiljeni mnogim teoretičarima zavjere, Planet 9 (ili Planet X) dobiva sve veću pozornost nakon što je studija Caltecha iz 2015. pokazala da bi nešto ogromno moglo vrebati 50 milijardi milja od Sunca.

Originalni model Nice zapravo bolje funkcionira s pet unutarnjih plinovitih divovskih planeta, ali u ovim izračunima, jedan od tih planeta je izbačen u međuzvjezdani prostor i postaje planet lutalica. U ažuriranom modelu, rezultat poravnanja planetarne orbite u biti je isti bez obzira na to postoji li četiri ili pet početnih plinskih divova u sustavu. Međutim, nešto bolje odgovaraju stvarnosti ako se u model u početku uvedu samo četiri planeta.

Kao i mnoge druge teorije, ovaj novi model ima potencijal promijeniti naše razumijevanje formiranja ranog Sunčevog sustava i riješiti dugogodišnju raspravu o tome što je bio početni poticaj za nestabilnost koja je oblikovala naše planetarne susjede. Ali u konačnici, čak i ovaj novi model mora odgovarati podacima, a potrebno je prikupiti još puno podataka prije nego što prava povijest našeg ranog Sunčevog sustava postane jasna.

izvor
https://evmenov37.ru/tainstvennaja-planeta-gigant-narushila-orbity-jupitera-saturna-urana-i-neptuna-planeta-h.html

Komentiraj (0 Komentara)

Sjajne strukture otkrivene u blizini našeg SUNCA

12 Tra 2022
(Reading time: 1 - 2 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

Sjajne strukture otkrivene u blizini našeg SUNCA! Travanj 2022., Video, Vijesti o NLO-u.

Datum viđenja: 8. travnja 2022. 12:48:41
Mjesto opažanja: Sunce Zemlje
Izvor: Helioviewer.org

Ovo je sjajno otkriće Youtubera In2ThinAir. Koristio je NASA/SOHO program za gledanje sunca kako bi pronašao neke čudne anomalije koje imaju mnogo sličnosti s onim kako vjerujemo da bi izgledali izvanzemaljski brodovi. Jedna je svemirska stanica nalik spirali, a druga divovska kocka. Oba imaju visokokvalitetne detalje i dodano je samo svjetlo kako bi bili vidljiviji.

Prvi put sam počeo tražiti NLO-e u blizini Sunca prije otprilike 17 godina, kada sam prvi put pročitao o dvojici ruskih istraživača koji su u članku izjavili da su pronašli mnogo NLO-a veličine mjeseca kako pucaju oko našeg sunca brzinom svjetlosti, naglo mijenjajući smjer, praveći teške zavoje udesno što bi trebalo biti nemoguće za bilo koji prirodni objekt u prostoru. Članak je ubrzo nestao nekoliko tjedana nakon što je objavljen, kao i dva znanstvenika, ali... budno pratim objekte u blizini našeg sunca. Helioviewer.org je jedan od najboljih alata za to. Ovo je 100% dokaz da su ti ruski znanstvenici bili u pravu, da NLO-i veličine mjeseca postoje oko našeg sunca.
Scott C. Waring

 

izvor
https://www.ufosightingsdaily.com/2022/04/awesome-structures-discovered-near-our.html

 

Komentiraj (0 Komentara)

Šef NASA-e - šokantna izjava za javnost o NLO-ima i vanzemaljcima

28 Lis 2021
(Reading time: 1 - 2 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

Šef NASA-e - šokantna izjava za javnost o NLO-ima i vanzemaljcima

 

Sadašnji direktor NASA-e, Bill Nelson, nada se da NLO-i ne dolaze od protivnika na Zemlji, u zapanjujućoj izjavi za medije. “Razgovarao sam s nekoliko pilota i oni znaju da su nešto vidjeli. I ne znaju što je to. Ne znamo što je to. Nadamo se da ovdje na Zemlji nema protivnika koji ima ovakvu tehnologiju. Ali postoji nešto ", rekao je Nelson.

Ovo je misija koju stalno tražimo: "Što je tamo?", "Tko smo mi?", "Kako smo došli ovdje?", "Kako smo postali takvi kakvi jesmo?", "Kako smo došli ovdje?" jesmo li se razvili?"," Kako smo se civilizirali?" Jesu li isti uvjeti u svemiru koji ima milijarde drugih sunaca i milijarde drugih galaksija? , dodao je tijekom live chata kojeg je vodio profesor Larry Sabato, ravnatelj Centra za politiku UVA.

"To je do sada najiskreniji i najizravniji komentar o pitanju NLO-a od strane NASA-inog direktora i možda najpragmatičnija izjava o NLO-u koju je ikada dao visoki dužnosnik" , rekao je Christopher K. na Twitteru. Mellon, bivši zamjenik ministra obrane za Inteligencija.

Bill Nelson je također rekao da bi po njegovom mišljenju drugi inteligentni životi mogli postojati negdje drugdje u svemiru ili u drugom svemiru. "Tko sam ja da kažem da je planet Zemlja jedina lokacija oblika života koji je civiliziran i organiziran poput našeg?" , rekao je direktor NASA-e.

izvor
https://www.lovendal.ro/wp52/seful-nasa-declaratie-publica-socanta-despre-ozn-uri-si-extraterestri/

Komentiraj (0 Komentara)

Otkriće u knjigama Maja: Venera je nekad bila kometa

15 Ruj 2021
(Reading time: 3 - 5 minutes)

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna

Istraživači i NASA rekli su da na Crvenom planetu ima vode! Nakon prethodno otkrivenih kristala leda i oblaka pare, nova senzacija nije dugo čekala: u krateru Gusev pronađeni su tragovi ... hrđe! Voditelj programa Tom Clyde rekao je novinarima: od sada pa nadalje nema sumnje da bi se naš susjed u Sunčevom sustavu nekada mogao natjecati sa Zemljom u količini vode na planetu, što znači da bi moglo postojati život. Ali kamo je otišla? Zašto se tekućina pretvorila u paru i kristale?

Opširnije...

Komentiraj (0 Komentara)

WMD hosting

wmd dno