Utorak 16 Srpanj 2019

Pretraga

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Amazonke

14 Srp 2019
(Reading time: 3 - 5 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

Amazonke,štrašne žene ratnice

Amazonke su drevno pleme žena ratnica, o kojima kruže mnoge legende. Stari Grci vjerovali su da su išli na vojne kampanje pod vodstvom svoje kraljice, a imali su i vlastitu državu, nastanjenu isključivo ženama ratnicama.

  am3

Amazonke muškarce nisu smatrali jakim spolom, već suprotno, ali za reprodukciju roda Amazonke su bile prisiljene stupiti u kontakt s muškarcima. Prema nekim izvješćima, ako je dječak rođen, on je poslan prema ocu, prema drugima - bio je utopljen u rijeci. Ako je djevojčica rođena, ona je prepuštena sebi i odgajana kao ratnica, podučavajući lovačke obrte, vojne poslove i poljoprivredu. Sama riječ "Amazon" ima perzijske ili grčke korijene i prevedena je kao "ratnik" - prema perzijskoj verziji, i "neoženjen" - na grčkom. Prema legendi, amazonke su u djetinjstvu izvodile operaciju spaljivanja desne dojke kako bi olakšale streličarstvo. Iako su Grci, u umjetnosti kojih Amazoni zauzimaju važnu ulogu, iz nekog razloga prikazali ih s obje dojke. Istodobno, povjesničari sumnjaju da je došlo do takvog sakaćenja. Argumentirajući svoje mišljenje da su stepski narodi, luk uvijek zapinjan na razini uha, a ne na prsima.

Na staništima Amazonki, poznati drevni grčki povjesničar Herodot napisao je još u V vijeku prije Krista da su Amazonke živjele u skitskoj državi na obalama jezera Meotida (prema suvremenim podacima to je Krim i Azovsko more.) Govoreći o njima: „često u lovu na konjima sa svojim muževima; sudjelovanje u ratu; nose istu odjeću kao i muškarci. " Sarmatak Herodot je rekao o ženama "da se nijedna djevojka neće udati dok ne ubije čovjeka u borbi." Proučavajući skitski jezik, Amazonke su pristale udati se za skitske muškarce, ali su uvjetovale da ne ispune običaje skitskih žena. Prema Herodotu, sarmati i skiti borili su se zajedno protiv kralja Darija u V. stoljeću prije Krista. Rimski povjesničari također su mnogo pisali o Amazonkama. Na primjer, slavni Cezar pisao je Senatu da su Amazonke pljačkali države u Maloj Aziji, kao što su Lycea i Cilicia. Strabon, poznati rimski povjesničar, govori o istoj stvari. Povjesničari Philostrat i Ammianus smjestili su Amazonke u različite dijelove Krimskog poluotoka. Ali Procopius je također vjerovao da žive negdje na Kavkazu. Još jedan rimski povjesničar, Diodor sicilijanac, istaknuo se originalnošću mišljenja, bio je uvjeren da su Amazoni potomci drevnih Atlantida i da žive negdje u zapadnoj Libiji. U kasnijim vremenima, čak su i neki crkveni oci smatrali Amazonke pravim ljudima.

   am2   

Prema legendi, Amazonke su izgradile mnoge gradove, poput Smirne, Efeza, Sinopa i Pafosa. Amazonke se prvi put pojavljuju u grčkim legendama o Bellerophonteu, koji su pobijedili ženske ratnike nakon što su napali Lykia. Homerova Ilijada spominje grob kraljice Amazonske Mirin. Prema drevnom grčkom povjesničaru Diodorisu, kraljica Mirin vodila je Amazonke tijekom osvajanja Libije. Općenito, u grčkoj umjetnosti, Amazonke zauzimaju važno mjesto, a spominjanje ženskih ratnika prilično je uobičajeno. U poznatim Herkulovim legendama, jedan od zadataka bio je dobiti čarobni pojas amazonske kraljice Hipolite. Još jedna kraljica amazonki po imenu Penthesilia, sudjelovala je u Trojanskom ratu. Bitke između Atenjana i Amazona prikazane su u mramornim reljefima iz Partenona i skulpturama poznatog mauzoleja u Halikarnasu. Međutim, u drevnoj grčkoj ratnoj umjetnosti Grka s Amazonkama, tu su gotovo češće od borbi Grka s kentaurima. Iako se vjera u njihovo postojanje više temelji na nacionalnoj poeziji i umjetnosti. Nevjerojatni hobiji uvijek su bili lov i rat; njihovo omiljeno oružje bilo je luk, koplje, sjekira, štit u obliku polumjeseca i kaciga. Najčešće se žene - ratnice prikazuju na konjima, ali postoje slike i planinarki amazonki. U srednjem i renesansnom razdoblju često je pisano i o Amazonkama, od kojih su neki čak pripisivali izum borbene sjekire. U vrijeme velikih zemljopisnih otkrića u Americi, rijeka je dobila ime po Amazonkama.

   am4   

Povjesničari novog vremena pažljivo su proučavali dokaze o Amazonama, pokušavajući utvrditi gdje je živjelo to strašno pleme žena - ratnika. Prema Herodotovoj "povijesti", skitska država i Sarmatija smatrane su najvjerojatnijim mjestom. Činjenica da je postojalo pleme žena - ratnika potvrđeno je mnogim arheološkim iskopavanjima. Primjerice, iskopavajući ženske grobnice sarmatina, arheolozi često pronalaze oružje u grobnicama, potvrđujući tako verziju da su sarmati znali kako ih posjedovati, te su stoga mogli sudjelovati u bitkama. Oko 30% svih ženskih grobova sarmata sadrži različito oružje, a žene su također imale visok društveni položaj u sarmatskom društvu, što su potvrdili arheolozi. Zasigurno visoka uloga žena u sarmatskom društvu bio je težak život nomadskog naroda. Uostalom, muškarci su dugo odsutni i, u lovu ili u kampanji, a žene su se morale brinuti o sebi i uvijek biti u stanju zaštititi sebe, svoju djecu i imovinu od napada neprijateljskih plemena. Zahvaljujući suvremenim arheološkim iskopavanjima znanstvenici poznaju grobne humke na području Altaja i Sarmacije u kojima su žene ratnice pokopane. Tako se potvrđuju drevni mitovi o ženama ratnicama kojih su se bojali mnoga drevna kraljevstava.


izvor

Komentiraj (0 Komentara)

Zabranjene tehnologije

12 Srp 2019
(Reading time: 5 - 10 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

Drugi dio članka razmatra glavne aspekte odvraćanja proboja i tehnologija bez goriva i tajnog nadzora nad tehnološkim razvojem ljudske civilizacije. Navedeni su konkretni primjeri vlasničkih tehnologija i organizacija koje su za to odgovorne.

Prvi dio
Nikola Tesla nije bio prvi izumitelj koji je upao u područje beskonačne energije i uređaja svemira. Ali Tesla posjeduje sljedeće riječi: "Da bi se upoznali s tajnama Svemira, razmišljajte o kategorijama energije, frekvencija i vibracija." U velikoj mjeri, ovaj fizičar je razvio tehnologije svog prethodnika i suvremenoga Johna Keelya, koji su potaknuli maštu njegovih suvremenika u drugoj polovici XIX stoljeća. Treba napomenuti da je Tesla, pod vodstvom zlokobnog J.P. Morgana, zajedno s idejama o darivanju čovječanstva slobodnom energijom, također njegovao projekte novih sustava naoružanja. Oružje je bilo tako strašno i destruktivno da bi, kako se naivno nadao Tesla, mogućnost "spaljivanja bespomoćnih žena, djece i civila ODVRAČALO od njihove primjene u praksi čak i za najpokvarenije političare opsjednute ratom.

Opširnije...

Komentiraj (0 Komentara)

Utjecaj HAARP-a na ljudsku psihu i planet zemlju

08 Srp 2019
(Reading time: 7 - 14 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

Razgovor s tvorcem HAARP-a (ljudski utjecaj). Jedan od kreatora govori o mogućnosti kontrole vremena, magnetskog polja Zemlje i utjecaja na ljudsku psihu.

HAARP tehnologija

HAARP je skraćeni naziv američkog vojnog objekta, čija je suština utjecati na ionosferu ogromnim antenskim poljima. Amerikanci licemjerno tvrde da s tim uređajima prate Ionosferu.Stanovnici u blizini antena, naprotiv, tvrde da je njihov stvarni cilj globalna manipulacija vremenskim uvjetima. Znate li nešto o tome?

Billyjev odgovor:

Opširnije...

Komentiraj (0 Komentara)

Upravljanje ljudima na planeti Zemlji

07 Srp 2019
(Reading time: 6 - 11 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

U predvidivom povijesnom procesu, temelji čovječanstva bili su položeni u doba drevnog Egipta od strane kasti svećenika. Upravljanje ljudima i njihovo držanje u poslušnosti provedeno je mjerenjem znanja različitim sektorima društva i prikrivanjem njihove punine.Na današnjoj razini razvoja društva, metode upravljanja njime malo su se promijenile. Ovakav sustav upravljanja najpotpunije je utvrđen u Konceptu javne sigurnosti koji je nedržavni institut za dopunsko obrazovanje „Institut za konceptualnu analitiku“, u obliku „elitnog“ modela društva.“Svjetska vlada” (ili globalni prediktor, tzv. Konceptualni analitičari) formirala je dvije virtualne piramide. Jedna je struktura društva, druga je znanje koje predstavlja svaka od tih struktura.Na vrhu piramide znanja, koja ima obrnuti izgled (prema dolje) - sva punina znanja i metodologije za stjecanje novih znanja. U sredini - fragmentarna, djelomična znanja koja primaju stručnjaci. Na dnu piramide nalaze se dijelovi znanja koje ljudi mogu obavljati pojedinačno. Ako ste mehaničar,onda imate znanje za obavljanje tog posla i to je to.Taj je pristup osigurao stvaranje druge piramide - piramide strukture društva. Tko je znao više od drugih, ispostavilo se da je na gornjim koracima. A tko je manje znao - niže. Kao rezultat toga, cijelo je društvo palo na tri dijela (u odnosu na znanje).

Opširnije...

Komentiraj (0 Komentara)

WMD hosting

wmd dno