Subota 4 Srpanj 2020

Pretraga

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

VJEROVALI ILI NE

31 Svi 2011
(Reading time: 1 minute)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
  saturn_5Poslije izbora hrvatski BDP može rasti i 10 posto
Ukoliko ne bude pogrešaka u ekonomskoj politici, unutarnjih konflikata i populističkih napada na poticaje za rad i investiranje te regulatornih grešaka, Hrvatskoj se navodno smiješe bolji dani.
Hrvatska nakon izbora može ostvariti ekonomski rast od 10 posto, ukoliko ne bude pogrešaka u ekonomskoj politici, unutarnjih konflikata i populističkih napada na poticaje za rad i investiranje, regulatornih grešaka i prerane liberalizacije kapitalnog računa. Izjavio je to Ivo Bićanić, profesor Ekonomskog fakulteta u Zagrebu na zatvaranju međunarodne konferencije Izazovi Europe: Rast i konkurentnost - preokretanje trendova.

Ivo Bićanić tvrdi kako je Hrvatska trenutačno preopterećena procesima koji su u provedbi. Simultano se odvijaju veliki i dugoročni projekti uspostavljanja modernog kapitalizma i generiranja gospodarskog rasta te srednjoročni projekti pokretanja postrecesijskog oporavka i pristupanja Europskoj uniji.

Za Bićanića je pitanje izlaska iz krize vraćanje na trend rasta, za što je potrebno imati mlado stanovništvo, otvorenu privredu, političku stabilnost, tržišno orijentirano gospodarstvo, ulaganja u infrastrukturu i ljudski kapital, a uz to je potrebno izbjeći velike greške u ekonomskoj politici, kao i imati malo sreće, prenosi magazin Banka.

autor
D.G

preuzeto sa
www.dnevno.hrIvo Bićanić, tvrdi, kako je Hrvatska, trenutačno, preopterećena
O autoru
Author: Miro-sinjEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno