Utorak 14 Srpanj 2020

Pretraga

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Prvi piratski ISP pokreće se u Švedskoj

26 Svi 2011
(Reading time: 2 - 3 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
piratTORRENT Zastupnički imunitet štiti ih od progona


Švedska stranka pirata koja se nalazi na predziđu borbe protiv copyrighta te zemlje sada najavljuje upadanje na državno tržište internet poslužitelja. Prvo su Pirate bay-u vratili od vlade oduzeti bandwidth, a sada su se uključili u pokretanje prvog piratskog ISP-a, novi visokopojasni poslužitelj osigurati će svojim korisnicima potpunu anonimnost, a stranci će poslužiti kao financijska potpora, javlja Torrentfreak.
Kako bi obranili prava korisnika Bit torrenta, švedska piratska stranka dobrovoljno je odlučila osigurati širokopojasnu vezu za Pirate Bay nakon što su prijašnji poslužitelji upali u probleme sa zakonom.

Ne samo da će biti domaćin Pirate bayu, već će koristiti i imunitet kako bi ga održavali iz samog švedskog parlamenta.

“Kad vidimo da je nešto dobro, ali da ne radi kako treba jednostavno to popravimo i nastavimo dalje”, objasnio je Gustav Nipe, jedan od visoko pozicioniranih članova Stranke pirata i dodao “filozofija ove ideje je hakerska, u svojoj osnovi kontradiktorna želji za nadzorom big brother duruštva”.

Također dodaje kako je piratski ISP potreban društvu ako ništa drugo onda radi konkurencije koju će pružiti, a ukoliko se veliki poslužitelji ne budu ponašali kako treba uvijek će se naći neko tko će se protiv njih.

Osim velike doze konkurencije piratski ISP osigurati će potpunu anonimnost za svoje korisnike. Cijelu ideju pokretati će ViaEuropa, firma koja će osigurati potpunu anonimnost za korisnike piratskog ISP-a.

Usluga se počela testirati u gradu Lund-u jučer sa otprilike stotinu korisnika

Nakon probnog testiranja od dva tjedna kreće se u 5 postotnu ekspanziju na lundskome tržištu, kreću po malo jer žele osigurati najkvalitetniju uslugu svojim korisnicima.

Na hakerskoj konferenciji u Malamo-u Nipe je za švedsku televiziju nrli.tv izjavio kako neće dopustiti vladinim tijelima uvid u nadzor nad korisnicima i odbiti će predati bilo kakve logove koji bi mogli rezultirati curenjem takvih informacija.

“Bilo kakvi pokušaji da se to učini rezultirati će ustavnom tužbom”, kaže Nipe.

autor
Branimir Antičević
preuzeto sa
www.vjesnik.hr.....................................................................................................
P2P mreza je u neku ruku mreza za sirotinju koja nema financijskih mogucnosti nabaviti originale,ali iskljucivo za osobno koristenje.Nazalost ovo se zloupotrebljava.
Prije nekoliko mjeseci u Americi je otvoren servis ili agencija za pomoc koja ima naziv P2P kao i torent,ostavis poruku na njihovoj stranici sa svojim podacima i o kakvom se problemu radi,da li se radi o popravku ves masine,usisivacu,frizideru itd,dode radnik tog servisa  sve to ljepo popravi i NE NAPLATI NIŠTA.
Ispocetka su pljustale same pohvale za takav nacin rada,nakon mjesec dana,bestime,psovke,uvrede,sudske tuzbe,a zasto,ovlasteni serviseri ostali bez zarade,nazalost sve se vrti oko novca.
Zar znanje nije bezplatno,zar Nikola Tesla nije sve radija za dobrobit covjecanstva.
.................................................................................................................

hakerskoj, konferenciji, u Malamo-u Nipe, je za švedsku televiziju, nrli.tv izjavio
O autoru
Author: Miro-sinjEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno