Subota 11 Srpanj 2020

Pretraga

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Tajna društva

NLO NA PROSTORIMA BIVŠE JUGOSLAVIJE

15 Tra 2011
(Reading time: 2 - 4 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
 NLO1

Premda u posljednjih 60 godina ne postoji niti jedan službeni dokument koji bi ukazivao na postojanje nlo-a na području bivše jugoslavije, ufolozi tvrde suprotno:

NLO Izvanzemaljci su bili u Beogradu i Sloveniji

U 40 godina postojanja nekadašnjega Jugoslavenskog ratnog zrakoplovstva nisu objavljivani novinski napisi ili dokumenti koji bi ukazivali na susrete jugoslavenskih migova i nepoznatih letećih objekata.

 

Ni 20 godina nakon raspada Jugoslavije iz vojne arhive u Beogradu nije procurilo nešto što bi ukazivalo na susrete treće vrste. Ukratko, ništa nalik navodnim dokumentima američkog FBI-a kakvi su ovih dana objavljeni na nekim američkim internetskim stranicama.

No, različiti ljubitelji teorija zavjera i urota, kao i ufolozi, tvrde kako je zračnih susreta bilo, te da su neidentificirane pojave na nebu u više navrate znale glavnu komandu avijacije dizati na noge.

Svemirske letjelice ili tek letjelice koje nije bilo moguće identificirati, čitateljima na prosudbu. Ljubitelji NLO-a tako često navode sparno ljeto 1985. godine. Tada su radari zapovjedništva 250. raketne brigade u Beogradu uočili nekakvo komešanje na nebu iznad Albanije u kojem je 10 albanskih lovaca pokušalo presresti dva neidentificirana objekta.

Noćna hajka potrajala je sat vremena, kada su odjednom leteći objekti nepoznate identifikacije promijenili putanju i uputili se prema Beogradu. U trenutku kada su letjelice ušle u jugoslavenski zračni prostor podignuta su dva dežurna miga 21 s namjerom da ih presretnu na poziciju 60 kilometara prije Beograda.

Zaobilazeći zonu dometa protuzračnih baterija oko Beograda, dva neidentificirana objekta iznenadno mijenjaju smjer i brzinom preko mah i pol nastavile su prema Rumunjskoj.

Dobivši naglo ubrzanje iznad dva maha, jugoslavenskim migovima misija susreta uljeza postala je nemoguća. Je li možda bilo riječi o NLO-ima ili novoj generaciji letjelica SAD-a, teško je reći. Zanimljivo, upravo je 250. brigada u vrijeme NATO napada na Srbiju srušila nedivljivi američki lovac F-117. Maštoviti ljubitelji NLO-a i izvanzemaljaca spominju čak i postojanje ni manje ni više nego jugoslavenskog “Roswella“.

Ufolozi od Vardara do Triglava na različitim internetskim sajtovima godinama raspravljaju o slučaju iz 1966. kada se, vele ufolozi, jedan NLO srušio na farmi blizu sela Otoček u Sloveniji i u njemu se nalazilo jedan mrtav EBE - Extraterrestrial Biological Entity.

Taj događaj, uvjereni su ljubitelji izvanzemaljaca, dobro je sakriven od javnosti, fingirajući da se srušio tajni avion Jugoslovenskog zrakoplovstva. Tada je navodno komanda avijacije priopćila da je tijelo izvanzemaljca, skroz sprženo, ustvari bilo tijelo pilota Jugoslavenskog zrakoplovstva. Rekli su da je “deformirano” plamenom i toplinom.

Tijelo nepoznatog bića, uvjereni su ufolozi, transportirano je u beogradsku Vojno-medicinsku akademiju, gdje je obavljena obdukcija, a hrpa fotografija o tom “događaju” nalazi se i na internetu.

I doajen jugoslovenske astronomije Milivoj Jugin pisao je o nepoznatim letećim tanjurima nad Jugoslavijom. On sam pričao je o čudnim pojavama nad Beogradom sredinom 1954. godine.

- Bilo je to 1954. godine, kada su u ranim satima nad Beogradom viđene svjetlosne pojave, svojevrsne “vatrene kugle”, koje su letjele visoko iznad nas po vedrom jutarnjem vremenu. Bio sam član komisije formirane da potraži objašnjenje tog fenomena, čija se slika već sutradan pojavila u jednom od naših dnevnih listova kao prvorazredna senzacija - kazivao je Jugin za beogradske medije.

Komisija koja je ispitala pojavu dala je objašnjenje Beograđanima da je u njihovu oku došlo do takozvanog stroboskopskog efekta. Na nebu su, po Komisiji, bili isprekidani gomilasti oblaci koji su se u jednom trenutku slili u jednu dugačku neprekidnu liniju koja se zbog kompliciranih optičkih varki, promatračima na zemlji učinila kao famozni “leteći tanjur”.

Pomisao da se u dalekim i mračnim prostranstvima svemira skrivaju civilizacije čiji stanovnici posjećuju Zemlju, ne opsjeda Zemljane tek od danas.

Ali ta je pomisao u doba svemirskih letova i ubrzanog tehnološkog razvoja dobila neviđeni zamah i postala dijelom kulture suvremenog čovjeka.AUTOR

DENIS KRNIĆ

 

PREUZETO SA

 

www.slobodnadalmacija.hr

 

 

doba,svemirskih,letova,ubrzan,tehnoloski

 

 


 

O autoru
Author: Miro-sinjEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno