Srijeda 15 Srpanj 2020

Pretraga

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Tajna društva

DINOSAURUS ILI VANZEMALJAC

07 Ožu 2011
(Reading time: 1 - 2 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
din1

 

Vrsta tuatara donedavno je smatrana tek endemskom vrstom guštera koja obitava na teško dostupnim otočićima oko Novog Zelanda. No, nedavna otkrića ukazuju da se vrsta nalazi i na 'kopnu', te da se ne radi tek o običnom gušteru, nego dinosauru koji je ostao nepromijenjen još iz doba jure.

Možda najviše fascinira to da ovaj mali dinosaur, koji naraste do 80 centimetara, ne mora konzumirati vodu kako bi preživio, a dovoljno mu je da udahne samo jednom svakih sat vremena.Možda su mu baš ta svojstva omogućila da, uz krokodile, postane najotpornija i najdugovječnija vrsta. Ono što mu baš ne ide u prilog je brzina kojom se razmnožava.

Naime, tuatara dostiže spolnu zrelost tek nakon 15, 20 godina života, a razdoblje od začeća do novog potomka traje dvije do pet godina. Prosječan životni vijek ovog dinosaura je 60 godina, unatoč tome što mogu doživjeti i 100, pa čak i 200 godina.

Još jedna zanimljivost vezana uz vrstu je da se rađa s trećim okom, za koje se isprva mislilo da je nefunkcionalno. No, oko koje raste na 'čelu', ispod tankog sloja kože, s vremenom postane nevidljivo jer se koža koja ga prekriva zadeblja. Ovo je ujedno i jedina poznata vrsta s tri oka.

Za mnoge je postojanje ove vrste samo još jedan dokaz da postoje još neotkrivene vrste i primjerci iz davnina, od kojih je najpoznatije Nessie, čudovište iz Loch Nessa.

I dok ima onih koji jedva čekaju susret s izvanzemaljcima i njihovom mističnom kulturom, drugi smatraju da za takvo što nismo spremni s obzirom da još nismo otkrili niti sve misterije vlastitog planeta.

izvor

www.net.hr

------------------------------------------------------

moje misljenje

idemo u svemirska istrazivanja a ni svoj planet ne poznajemo ili se varam

jer sa sve vecom pojavom NLO-a otkrivaju se nove zivotinjske vrste

 

dinosaurus,novi zeland,endem, guster,neotkriven

 

 

 

O autoru
Author: Miro-sinjEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno