Subota 2 Prosinac 2023

Pretraga

Vojna tehnologija

Vojska izmislila jednostavan uređaj za krađu struje

18 Kol 2010
(Reading time: 1 - 2 minutes)

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

Vojnicima na terenu, ako su blizu dalekovoda, dobro dođe mogućnost električnog napajanja. Međutim, očito nitko od vojnih inženjera nije razmišljao o tome što će se dogoditi kad njihov izum dobije i civilnu primjenu.
struja

U istraživačkom centru američkoga ratnog zrakoplovstva u Daytonu u Ohiju konstruktor mehanike Dave Coates smislio je napravu koja vojnicima na terenu, pod uvjetom da se na tom terenu nalaze vodovi dalekovoda, omogućava jednostavan pristup struji: potrebno je samo prebaciti uređaj RAPS (Remote Auxiliary Power System) i kukica u mehanizmu napravi kontakt omogućujući dovod struje kojom se vojnici mogu služiti za npr. punjenje baterija u svojoj opremi. Dakle, ako primjerice padobranci ne iskaču baš u potpunu divljinu, nego je zona ratnih operacija u nekoj civilizaciji gdje se transportira struja, opskrba energijom je riješena.

- Istraživanje i konstruiranje nove opreme sjajno su polje za rad. Naročito kad vam mnogo ljudi kaže da je zadatak koji ste dobili nemoguće izvršiti, a onda vi smislite nešto ovakvo - kaže Coates pokazujući svoju kukicu.Svaka njemu čast što je smislio jednostavnu napravu kojom veliku voltažu iz dalekovoda, a riječ je o stotinama tisuća volti, jednostavno mogu iskoristiti mali korisnici, ali jesu li u vojsci razvijajući RAPS pomislili i na neugodnu činjenicu da njihova oprema može biti korištena i u civilne svrhe? Možemo uskoro očekivati da nam svima računi za struju postanu mnogo, mnogo veći – ako nismo među onima blizu nekog dalekovoda koji su jednostavno prebacili kuku preko žice i imaju struje do mile volje.

vojska, izmislila, uređaj, za, krađu, struje, besplatna, struja, RASP, punjenje, baterija

Izvor: Večernji list

O autoru
Danijel Folnegović
Author: Danijel FolnegovićWebsite: http://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Owner
Danijel Folnegović je oduvijek bio zainteresiran za sve što ima veze s paranormalnim. Zarazio se time tamo davne 1993. gledajući prvu epizodu serije Dosije X. Voli pisati o bilo ćemu zanimljivom od NLO-a, vanzemaljaca, teorija urote, teorije o drevnim vanzemaljcima i nerješenim misterijama. Također, ima strast prema SF serijama i filmovima, ali i nogometu. Pokretač je ove stranice i brine o njenom neometanom radu. Povremeno se pojavljuje kao gost u nekim TV i radio emisijama.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno