Nedjelja 3 Ožujak 2024

Pretraga

Savjeti

Moć joge ne jenjava

27 Tra 2009
(Reading time: 1 minute)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
Možda ima 83 godine, bore na licu i sijedu kosu, ali još uvijek izgleda zanosno. Dok se druge bakice njezine dobe žale na kostobolju i bolove svih vrsta, Australka Bette Calman miruje u klasičnom lotus položaju, savija glavu među koljenima ili izvodi stoj na glavi. A kada okretna i trendy bakica dotjera kosu, stavi biserne naušnice i uskoči u ružičasto odijelo – izgleda glamuroznije od Grete Garbo.

Instruktorica joge s 40-godišnjim iskustvom dokazuje kako drevna indijska disciplina doista osnažuje duh i tijelo. ' Tijelo je izuzetan instrument i nikada ne možete biti prestari za jogu. Danas mogu više nego prije 50 godina', izjavila je superbaka za Daily Mail. Bette Calman je autorica triju knjiga, vodila je centre za rekreacijsku jogu i redovito se pojavljivala na televiziji tijekom 70-ih godina. Aktivna starica pokušala se  povući u mirovinu, no na poziv svoje kćeri s kojom dijeli ljubav prema istočnjačkim vještinama ponovno je počela održavati satove i to 11 puta tjedno.

'Dok držim vježbe, nikada nisam poželjela biti negdje drugdje. Osjećam se kao da sam na vrhu svijeta', kaže starica koja nema razloga brinuti zbog godina. (irb)Izvor: jutarnji.hr
O autoru
Author: Miro-sinjEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno