Četvrtak 28 Listopad 2021

Pretraga

Nacionalna sebičnost i nesebičnost

04 Lis 2010
(Reading time: 4 - 7 minutes)

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 
Martinus Nacionalna sebičnost i nesebičnost
Prema tome, svi ljudi na zemlji su na putu da dobiju zajedničku domovinu.

I kada svjetsko carstvo bude toliko napredovalo da sačinjava jednu zajedničku domovinu za sve ljude i kada sve nacije postanu provincije u istom carstvu, tada će internacionalizam ili zajednički interesi pobijediti nacionalizam. To zapravo znači da će nesebičnost pobijediti sebičnost. Internacionalizam je nesebičnost nacija, a nacionalizam je sebičnost ili egoizam nacija.

Svjetsko carstvo će od početka, jer će obuhvaćati čitavu zemlju, imati prednost nad običnim državama ili nacijama time što ono nemože imati vanjskih neprijatelja. To carstvo neće, stoga, imati opasna ili neprijateljska granična područja na kojima će morati graditi jake utvrde, proizvoditi bojne otrove ili nuklearno oružje, stvarati tenkove ili ratnu opremu, isto tako ono neće imati nikakve poteškoće s putovnicama, carinama ili mjenjanjem valuta. Svi će biti stanovnici istog carstva, svi će imati istu vladu.

S obzirom da internacionalizam, koji predstavlja nesebičnost, mora prevladati u svijetu prije nego što vlada ovog carstva postane činjenicom, ta ista vlada može, naravno, postojati samo kao rezultat ili proizvod nesebičnosti. Ali, budući da nesebičnost ne može prevladavati ili postati autoritet i time univerzalna vrijednost prije nego što postane "znanost", tako niti svetska vlada ne može postati pravi autoritet ukoliko se ne sastoji od znanstvenika na području nesebičnosti. Ta vlada će se, stoga, razlikovati od sadašnjih i prošlih nacionalnih vlada čiji su članovi uglavnom autoriteti samo na nacionalnom, a to znači na sebičnom području.

Ta sebičnost se, naravno, nužno ne odnosi na njihovu vlastitu osobnost, već prije na određenu "političku stranku" koju oni predstavljaju. Članovi vlada i parlamenata običnih država uglavnom nisu predstavnici zajedničkog dobra, već prije predstavnici prednosti i društvenih privilegija svoje vlastite "stranke", bez obzira na to da li te prednosti slabe ili degradiraju ostale "stranke" unutar države. Ali to je zato jer sebičnost kod tih bića dominira nad njihovim intelektom, i njihova inteligencija je stoga previše korištena od strane sebičnosti. Drugim riječima, predstavnici sebičnosti imaju veću moć od predstavnika intelekta i znanosti.

Kada znanost postane toliko napredna da njeni predstavnici postanu prvaci nesebičnosti, ti prvaci će biti jedina bića na zemlji koja će imati neophodne kvalifikacije da bi mogli ispuniti uvjete za potpunu kontrolu nad početnim međunarodnim svjetskim carstvom od strane "svetog duha", i time za uspostavljanje pravog mira na zemlji. Razvoj će također dovesti do toga da će članovi vlade tog svjetskog carstva, iako izabrani od strane ljudi, biti regrutirani ili odabrani samo iz najviših i najplemenitijih grana znanosti na svim područjima, kako materijalnim tako i duhovnim.

Suština razvoja i sudbine čovječanstva u 12 točaka
Sobzirom da moram uputiti čitatelja na "Livets bog" (Knjigu života) u kojoj je dan detaljniji opis buduće svjetske vlade i njenih rezultata, sljedećim ću citatom iz te knjige iznijeti samo suštinu sudbine ili sadašnjeg stupnja razvoja zemaljskog čovječanstva. Ta suština može se iznijeti u sljedećih dvanaest točaka:
1.  Svaka vrsta pobjede nesebičnosti nad sebičnošću (pobjeda zajedničkih interesa nad privatnim interesima).

2.   Stvaranje međunarodne, demokratske svjetske vlade.

3. Razoružanje svih zemalja i osnivanje međunarodne, nepristrane svjetske policije.

4.  Razvoj međunarodnog, javnog (ne tajnog) vrhovnog zakonskog i sudskog sustava sastavljenog od naj¬viših predstavnika znanosti, kako na duhovnom tako i na materijalnom području, koji će biti kvalificirani za razlikovanje između "nenormalnih djela" i "zločina", koji poznaju smjer razvoja i vječne zakone života, i koji će na taj način moći jamčiti apsolutnu pravdu za sve i svakoga.

5.   Ukidanje privatnog vlasništva pojedinca nad dobrima i njihovo preuzimanje od strane svjetske države.

6. Ukidanje novca i uvođenje osobnog rada pojedinca kao jedinog sredstva plaćanja.

7. Uspostavljanje zajedničkog fonda za djecu, stare i bolesne koji će pokrivati čitavu svjetsku državu i koji će biti osnovan na temelju odbitaka od radnih priznanica.

8.   Korištenje strojeva za smanjenje potrebe za tjelesnim radom, i nadopunjavanje tih radnih sati studiranjem i duhovnim istraživanjem.

9. Ukidanje krvoprolića i politike nasilja.

10.  Ukidanje mučenja, tjelesne i smrtne kazne, i njihovo zamjenjivanje stručnim rješenjima zatvaranja i obrazovanja.

11. Razvijanje vegetarijanske hrane, zdravlja i njege materijalnog tijela, svijetlih i zdravih stanova.

12.  Razvijanje intelektualne slobode, tolerancije, humanosti i ljubavi prema svim živim bićima, prema ljudima, životinjama, biljkama i mineralima.

Ovih dvanaest točaka odgovaraju realitetima oko kojih će se koncentrirati sva energija za razvoj zemaljskog čovjeka i pod kojima će se ispunjenje najviše zapovijedi ljubavi, "Volite jedni druge", na osnovu utjecaja novog kozmičkog impulsa svijeta približiti svom savršenom ispoljavanju u svakodnevnom postojanju zemaljskog čovjeka.

Prema tome, ovih dvanaest točaka nisu složene umne pretpostavke ili neke hipoteze već, naprotiv, one su izraz analiza stvarnih činjenica koje su našle izraz u mislima samo na osnovu prethodnih stvarnih iskustava. Stoga, niti jedan zemaljski čovjek neće moći izbjeći kontakt s ovim realitetima ili okruženost ovim energijama.

Živjeti u skladu sa ovim energijama, ili sa spomenutih dvanaest točaka, isto je što i živjeti u skladu s božanskim planom svijeta. To znači biti stimulirajući faktor u stvaranju svjetskog mira na zemlji i to je najbrži put za svakog zemaljskog čovjeka ka postizanju "velikog rođenja" ili preobraženog postojanja.

Biti protiv ovih dvanaest točaka ili energija znači, s druge strane, biti u neskladu s energijama svemira, biti protiv suštine svih religija, to znači biti prepreka oslobađanju zemaljskog čovječanstva od mračnih područja rata i patnje, čime se naravno potkopava i vlastita apsolutna sreća.

Ali, budući da su energije svijetlog zračenja "božanskog stvaralačkog principa" (principa koji je, između ostalog, potaknuo razvoj svjetskih religija), već odavno postale dominirajući faktor u razvoju zemaljskog čovječanstva i uslijed toga utvrdile kao činjenicu da se čovječanstvo razvija od "životinjskog carstva" ka "carstvu čovjeka", a ne obrnuto, i s obzirom da se taj razvoj može odvijati samo na temelju ispunjavanja velike zapovijedi "Volite jedni druge", i s obzirom da se to može ostvariti u skladu sa božanskim planom svijeta, kada je u pitanju zemaljski čovjek, samo u obliku prethodno spomenutih realiteta ili točaka, njihov razvoj i stvaranje božanskog svjetskog carstva koje počiva na njima, ovdje će postati očigledno kao apsolutna stvarnost.

Veliki događaji, karakteristični za svijet u ovom stoljeću, popratne su pojave preobražavanja zone sumraka zemaljskog čovječanstva u jedno sunčano postojanje. Oni predstavljaju smrtnu borbu životinjskog carstva u društvenom tijelu zemaljskog čovjeka i početak uskrsnuća kozmičkog carstva čovjeka na zemlji.

Sasvim je prirodno da ti događaji nisu mogli i neće moći proći bez krvoprolića sve dok su oni još uvijek istovjetni s borbom koja se odvija u području gdje se mržnja, osveta i samoobrana bore protiv ropstva, lakomosti i pohlepe. Bojno polje na kojem se sukobljavaju takve energije mora biti puno leševa. Ali preko tih leševa svijet će uskrsnuti u novom preobraženom obliku, i zemlja će postati vibracija razuma i ljubavi, harmonija intuicije i blaženstva.

Tko je bio Martinus
Danski pisac Martinus možda je najznačajnija duhovna figura 20. stoljeća. Rođen 1890 godine, vrlo skromnog obrazovanja, radio je kao pastir, a zatim u raznim mljekarama širom Danske. 1918 postaje noćni čuvar, a 1920 činovnik u uredu mljekare u Kopenhagenu. U djetinjstvu je osjećao spontanu ljubav i poštovanje prema svim oblicima života, a u mladosti javno iznosio otpor prema nošenju oružja ili jedenju mesa, odnosno tijela drugih živih bića.

A onda je 1921. godine mljekarski pisar doživio spontano duhovno iskustvo koje klasična duhovna literatura naziva prosvjetljenjem, stekao je kozmičku razinu razumijevanja i svjesno doživio vlastitu besmrtnost i prisutnost Boga.
Nakon ovog uvida Martinus je počeo sam pisati. Vremenom je nastao TREĆI ZAVJET, sabrana djela koja sadrže 7 tomova knjige "Livets bog", 4 toma knjige "Vječna slika svijeta" djelo "Logika", te tridesetak manjih knjižica s različitim temama koje su upravo prevedene i na hrvatski jezik. Kroz TREĆI ZAVJET Martinus otkriva i znanstveno dokazuje slijedeće  činjenice:
— postojanje Boga
— besmrtnost živog bića
— reinkarnaciju
— kozmičku spiralu života
— mikrokozmos, međukozmos, makrokozmos
— univerzalnu ljubav kao osnovnu ideju svemira
— istovjetnost živih bića s Božanstvom, vremenom, prostorom i vječnošću
— činjenica da nitko ne može činiti zlo i nitko ne može iskusiti zlo
== činjenicu daje sve vrlo dobro

JOSCHUA.BIZ


svjetsko, carstvo, globalna, kontrola, država
O autoru
Author: Miro-sinjEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno