Nedjelja 12 Srpanj 2020

Pretraga

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Svemirski letovi

METAN NA MARSU

30 Tra 2009
(Reading time: 2 - 3 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
na marsu otkriven metanZasto je to toliko vazna vijest,pa metana ima i na titanu jupiterovom mjesecu sa pravom atmosverom.Zar nas do nedavno znanstvenici nisu zatrpavali tvrdnjama da na marsu nema nista osim rijetke atmosvere i metana u tragovima. Sada udarna vijest na Marsu ima metana,odakle metan,od ZIVIH ORGANIZAMA na marsu postoji zivot ali pod zemljom. Na marsu ima i vulkana ali ne tece lava nego kipuce blato,ako je blato onda ima vode u izobilju.

 

Slusajuci emisiju andromeda nas poznati astronom Korado korlevic je to potvrdija,i ne samo to nego nas suncev sistem buja zivotom,ne ovakvim kakav je na zemlji vec pod zemljom.Ima zivota na Europi,Kalistu,mjesec IO. Zar nas do nedavno nisu svi ti astronomi,znanstvenici,doktori,profesori nisu ubjedivali da je zivot samo na zemlji,pa sto nas onda lazu,sto je bliza 2012 godina to se sve vise stvari otkriva istina izlazi na vidjelo.Oni vide da se to vise ne moze kriti pa pustaju malo po malo,a po zvuku govora gos. Korada zakljucujem da on zna puno vise ali se boji kazati.

Znanstvenici su konačno potvrdili nešto što su znali još od 2003. godine, kada su uočeni prvi znakovi metana na površini Marsa: na Marsu postoji poprilična količina plina koji po dosadašnjim modelima tog planeta – tamo ne bi trebao biti, svakako ne u izmjerenim količinama. Novi rezultati ne samo da dokazuju te znakove, već pružaju vrlo zanimljive podatke o količini i rasporedu tog plina na udaljenom planetu. Kako se pokazalo, metan uglavnom nastaje u tri područja u blizini marsovog ekvatora.

Metan je zanimljiv plin. Prilično jednostavne građe, metan može nastati različitim procesima. Na Zemlji najveća količina metana nastaje u vlažnim tlima (oko 37%), ali slijedeći najveći proizvođač metana su – preživači (krave i društvo) sa nezanemarivih 19%. U oba slučaja riječ je o biološkim procesima, dakle metan nastaje zahvaljujući živim organizmima.

Eto zasto je metan vazan zbog zivih organizama,zato se to sve krilo.

Otkriće života na drugom planetu nema premca u ljudskoj povijesti. Čak i najjednostavniji životni organizam vanzemaljskog porijekla veliki je skok čovječanstva, događaj iznimne važnosti – toliko važan da bi mogao zamjeniti stari način računanja vremena, i djeca u nekoj školi budućnosti možda bi učila povijest u terminima prije i poslije otkrića vanzemaljskog života. Otvorila bi se duboka pitanja o nastanku života, našoj jedinstvenosti u ogromnom Svemiru, a većina vodećih svjetskih religija morale bi odgovoriti na za njih vrlo teška i neugodna pitanja.

Spoznaja da ipak nismo sami u Svemiru (i sukladno tome mogućnost da ipak nismo najpametniji na svijetu) mogla bi značajno preobraziti društvo i usmjeriti ga u nepoznatom pravcu – prema brojnim ratovima, utrci za koloniziranjem Marsa, ili možda ipak prema svijesti da smo toliko mali i beznačajni u tom Svemiru da zaista možemo već sutra nestati (pobiti se međusobno ili biti uništeni od strane nekih gadnih vanzemaljaca), a da to nitko od onih koji sad očito postoje – neće primjetiti. Rezultat bi možda mogao biti poput Star Trek zajednice, globalno društvo mira i napretka. A u to bas ne vjerujem.

Izvor  monitor.hr

Autor  miro-sinj

 

metan, otkiven, na, marsu, život, na, marsu

O autoru
Author: Miro-sinjEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno