Utorak 14 Srpanj 2020

Pretraga

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Znanstveni radovi

LJEK ZA SVE BOLESTI ?

11 Lip 2011
(Reading time: 1 - 2 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
  antibiotik

Znanstvenici pronašli 'novi lijek za sve bolesti'

Antibiotici - jedno od najvećih znanstvenih dostignuća čovječanstva, na velikoj su kušnji. Sve veći broj baketrija mutacijama je razvilo otpornost na najučinkovitije oružje za borbu protiv čitavog spektra bolesti. Znanstvenici s Fraunhofer Institutea za staničnu terapiju iz Leipziga (IZI) na pragu su zamjenskog oružja medicine….Bilo da se radi o „teorijama zavjere“ kako su nove sorte bakterija poput E.coli genetski uzgojene i puštene u svijet zbog profita, ili je riječ o pretjeranom korištenju antibiotika na koje su se bakterije jedostavno prilagodile činjenica jest: antibiotici ljudskom rodu više ne mogu ponuditi onu zaštitu koju smo zahvaljujući njima uživali u prošlosti.

Odogovor – antimikrobski peptidi

Znanstvenici instituta IZI iz Leipziga našli su alternativni način borbe protiv sve otpornijih bakterija. Antimikrobski peptidi (fragmenti većeg proteina koji se može naći kod nekih insekata) uspješno sprječavaju upale i širenje baketerija u organizmu. Znanstvenici su otkrili 20-ak mikro-lanaca peptida koji uspješno sprječavaju različite sojeve bakterija, od Streptococcus mutans koja na zubima stvara karijes, pa do superbakterija koje žive u bolnicama i otporne su na gotovo sve lijekove na svijetu.

Zaključak istraživanja na Science Daily je kako će od novih otkrića profitirati i prehrambena industrija koja gubi milijune eura zbog straha od zaraza poput E.coli u Njemačkoj.Autor

Ivan Jozić

preuzeto sa

www.profitiraj.hrantibiotici,jedno,od najvecih,dostignuca,covjecanstvaO autoru
Author: Miro-sinjEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno