Utorak 14 Srpanj 2020

Pretraga

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

RADOSNA VJEST ZA SKVERANE

15 Velj 2011
(Reading time: 1 - 2 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
amorelaDobre vijesti stižu iz splitskog brodogradilišta. Potpuno prazna knjiga narudžbi mogla bi se lagano početi popunjavati, a navozi u Brodosplitu na kojima, kažu škverani, već mjesecima vlada totalna promaja, vjerojatno će oživjeti.

Naime, u splitsko brodogradilište stigla ekipa predstavnika brodarske kompanije u vlasništvu poznatog grčkog brodovlasnika Spirosa Carnessisa. Stigao je i, kako neslužbeno doznajemo, njegov tehnički direktor. U Splitu će boraviti dva dana tijekom kojih će, osim s upravom, navodno razgovarati i s čelnicima škverskih sindikata.

Službenih izjava nema, a Večernjakovi izvori kazuju kako je predstavnik grčkog brodara s upravom pregovarao o gradnji četiriju tankera.

Navodno se već utvrđuju tehnički podaci za ta četiri broda. Spiros Carnessis, grčki brodovlasnik, dugogodišnji je poslovni partner splitskog brodogradilišta.

U škveru se pojavio umjereni optimizam dolaskom Grka. Radnici, od kojih je stotinjak zbog nedostatka posla na čekanju, uvjereni su kako će već za koji dan biti ukinuta zabrana ugovaranja novih poslova. Govori se kako su u tijeku i pregovori za gradnju još četiriju brodova. Navodno, dva za Tankersku plovidbu iz Zadra, a dva za još jednog domaćeg brodara.

Sindikalisti su i dalje spremni, ne ukine li se zabrana ugovaranja novih gradnji, organizirati veliki prosvjed na splitskoj rivi. No, o tome ne žele razgovarati, još uvijek se nadaju kako neće biti potrebe. Pozivaju sve radnike na zajedništvo, jer samo ih ono, poručuju, može izvući iz krize

izvor
Pise:Maja Pejkovic-Kacanski
vecernji.hrbrodovi,more,tankeri
O autoru
Author: Miro-sinjEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno