Ponedjeljak 13 Srpanj 2020

Pretraga

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Vatikan ispitujeJe li ukazanje Gospe u Međugorju laž?

14 Tra 2010
(Reading time: 1 - 2 minutes)

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 
medugorjeUkazuje li se Gospa u Međugorju ili je riječ o prevari na kojoj zarađuju tamošnji brojni stanovnici - pitanje je to koje se postavlja niz godina i zbog kojeg je Vatikan konačno odlučio pokrenuti istragu.

Službeni predstavnici katoličke Crkve u Hercegovini u nedjelju nisu željeli komentirati najavu da će Sveta Stolica uspostaviti posebnu Međunarodnu komisiju za Međugorje, iako je u nekoliko navrata u ranijim istupima poglavar Crkve u BiH vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić nagovijestio takvu mogućnost.

"Nemamo komentara na tu temu", rekli su za Hinu iz mostarskog ordinarijata iako se u medijskim izvještajima navodi da bi mjesni biskup Ratko Perić u nedjelju trebao otputovati u Vatikan gdje bi ga navodno Sveti Otac trebao informirati o uspostavi međunarodnog povjerenstva za Međugorje.
Bez komentara bili su i hercegovački franjevci koji vode pastoralnu skrb u Međugorju.

Vrhbosanski nadbiskup je prigodom nedavnog službenog posjeta Vatikanu izjavio da očekuje upute Svete Stolice o slučaju Međugorja gdje se Gospa navodno ukazuje vidjelicama a desetine milijuna vjernika posljednjih 29 su godina pohodila ovo mjesto.

"Očekujem upute Svete Stolice o ispovijedanju i euharistijskim slavljima, a možda i o ustanovljenju povjerenstva za praćenje događaja u Međugorju, zabilježbu sadržaja ukazanja i poruka, imajući na umu da ih je do danas bilo više od trideset tisuća", rekao je Puljić u izjavi za medije.

Biskupska konferencija bivše Jugoslavije je na zasjedanju u Zadru 1991. zaključila kako se na temelju dotadašnjih istraživanja ne može utvrditi nadnaravnost događanja u Međugorju, istaknuvši da se slučaj treba nastaviti motriti.

Mostarsko-duvanjski biskup Ratko Perić protivi se priznanju Gospinih ukazanja u Međugorju tvrdeći da se radi o prijevari.

Šestero djece iz Međugorja ustvrdilo je da im se Gospa prvi put ukazala 24. lipnja 1981.

Pojedine od vidjelica i danas, skoro trideset godina kasnije, tvrde da im se ukazuje Gospa. Procjenjuje se da je Međugorje do sada pohodilo više od 40 milijuna hodočasnika.


Hina|Net.hr
O autoru
Author: Miro-sinjEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno