Petak 1 Prosinac 2023

Pretraga

HOROR U CETINSKOM KRAJU

02 Ruj 2014
(Reading time: 2 - 3 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

 hrvace meso

HOROR U CETINSKOM KRAJU Monstrum ušetao u štalu i odrezao dvije plećke i but sa živog teleta!

 KNIN - Antun Buljac (72) iz Hrvaca žrtva je do sada nezabilježene krađe na području cetinskoga kraja. Nepoznati počinitelj (ili više njih) ušao je u njegovu staju i, ne odvezavši tele od jasala, s njega nožem odsjekao obje plećke i jedan but. Ostatak teleta pokrio je gnojem i sijenom, piše Slobodna Dalmacija.


 Policija je obavila očevid i traga za nepoznatim kradljivcem, kojega svakako treba teretiti i za zlostavljanje životinja. Ostatak teleta upućen je na neškodljivo uklanjanje.

 

U obiteljskoj kući Antuna Buljca nismo zatekli vlasnika, ali jesmo njegovu suprugu Ljubu i unuka Lovru Vuletu. Evo Ljubine priče:

– U prizemlju stare kuće u zaseoku Buljci, blizu izvora Vojskove, imamo staju. Nedaleko su privatne kuće u kojima se živi. Moj Ante voli životinje. I otac mu je držao blago pa je on to zavolio još kao dijete. U staji smo imali tri krave, tele i dvije svinje. Staja nam je od kuće udaljena dvjesto, tristo metara, a Ante i ja odemo do nje četiri, pet puta dnevno. Navečer prije ovog zločina nahranili smo blago, zatvorili i otišli kući. Ujutro oko sedam sati Ante je otišao otvoriti staju. Kad je pogledao prema jaslama, vidio je da nema teleta. Pogled mu je zastao na dvjema telećim nogama ispred svinja. Dok je tako gledao, nogama je zapeo za hrpu na podu. Imao je što vidjeti – tele je bilo prekriveno gnojem i sijenom, odnosno, kako će poslije vidjeti, ono što je od njega ostalo. Glava mu je još bila vezana lancem za jasle. Ante je izvukao tele i vidio da mu nedostaju dvije plećke i jedan but. Bili su odrezani s teleta iako nije bilo zaklano. To je mojeg supruga strašno potreslo, skoro mu je pozlilo. Prijavili smo to policiji, koja je došla i obavila očevid, te sada traže počinitelja. Došli su i veterinari, koji su ostatak teleta uputili na neškodljivo uklanjanje – govori Ljube.

O nezapamćenom događaju bruje cijele Hrvace, a prepričava se i u Sinju. Krađa stoke na ovim prostorima nije rijetkost. Najčešće se krade janje ili jare, a nije rijetkost da se ukrade i tele, pa i veće june. Kralo se najčešće živo, neozlijeđeno. Nikada do sada nije zabilježeno da je netko usmrtio životinju kako bi uzeo samo dio mesa.

Posebno je zanimljivo da nitko nije čuo ni vidio počinitelja iako je u blizini staje Buljčevih nekoliko nastanjenih kuća. U komentarima se ističe da počinitelj sigurno nije došao izdaleka. To je, nagađa se, netko tko dobro poznaje taj dio Hrvaca i navike vlasnika životinja Antuna Buljca i supruge mu Ljube.

– Djeda i baku ovo je stvarno potreslo. Pomalo ih je i strah jer kuća im je po strani sela. Zato ću ja češće dolaziti, a možda ću jedno vrijeme i stanovati kod njih – rekao je Antunov i Ljubin unuk Lovre za Slobodnu Dalmaciju.

 

preneseno sa
http://www.jutarnji.hr/horor-u-cetinskom-kraju-monstrum-usetao-u-stalu-i-odrezao-plecke-i-but-sa-zivog-teleta-/1217142/

 

 

 


nikada,nije,posebno,zanimljivo,pomalo

           

O autoru
Miro Sinj
Author: Miro SinjWebsite: https://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Glavni urednik stranice!
Miro Smolčić je krenuo kao čitatelj i gotovo odmah se stavio u službu prenositelja znanja. Od samih početaka je s nama i promoviran je u glavnog urednika stranice. Posebni su mu interes drevne civilizacije na ovim postorima i njihova povezanost sa teorijom drevnih vanzemaljaca.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno