Petak 12 Travanj 2024

Pretraga

''Teorije'' zavjere

Manipulacije američke vlade sa religijom - rani i kontroverzni dani

01 Srp 2019
(Reading time: 2 - 4 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Mnogi mogu ostati iznenađeni saznanjem da se vjerske manipulacije od strane vladinih agencija i ugovorenih think-tankova odvijaju već dugo vremena. Ta je činjenica zabilježena na stranicama fascinantnog izvješća koje je 14. travnja 1950. napisala žena po imenu Jean M. Hungerford. Naslov njezina rada: “Iskorištavanje religija u svrhu psihološkog ratovanja.” Kao definitivna grupa istraživačkih skupina, RAND je bio zadužen za pripremu dokumenta za odjel za obavještajne poslove u zračnim snagama SAD-a. USAF je imao intrigantan zahtjev za RAND: dužnosnici zrakoplovnih snaga željeli su znati može li se manipulirati religijom na takav način da bi pomogla vojsci da pobijedi u ratovima koje vodi širom svijeta. Možda je zvučalo poput neobičnog zahtjeva, ali RAND je točno znao što treba napraviti s tim. Izvješće traje nešto manje od četrdeset stranica i daje zrakoplovstvu točno ono što želi. Jean M. Hungerford je napisao: "Nedavno je iz čehoslovačkih sela prijavljen niz vjerskih" čuda ". U jednom je slučaju, kako se izvješćuje, križ na oltaru župne crkve ngnuo se desno i lijevo i konačno, simbolički, na Zapad; "čudo" toliko je impresioniralo Čehe da su se hodočasnici počeli približavati selu i moliti ispred crkve da su komunistički dužnosnici zatvorili crkvu i odvratili hodočasnike od daljnjih akcija. "
statue 2083 640 570x570
To nije bilo sve: Hungerford je obavijestio zrakoplovstvo da je fascinantna priča - neki bi mogli reći i nečuvena priča - u smislu da se nitko drugi nego sama Djevica Marija nije pojavila pred komunistom i udarila ga u lice, uzrokujući pad čovjeka na zemlju u mrtvoj nesvijesti! Nešto sličnija priča koju je Hungerford podijelio s Obavještajnom službom zrakoplovstva odnosila se na skupinu američkih vojnika koji su hodali duž ceste u Zapadnoj Bohemiji - i s Djevicom Marijom koja je hodala s njima i išla od jednog do drugog. To nije sve: Djevica Marija ponosno je letjela s američkom zastavom u rukama. Iako je Hungerford zračnim snagama istaknuo da su te priče očigledno izmišljene, stvorene su iz određenog razloga: taj je razlog bio manipulirati neprijateljskim snagama u uvjerenju da je Djevica Marija - i, po definiciji, i sam Bog - bio na na strani Sjedinjenih Država. I da su i Djevica Marija i Bog bili antikomunistički nastrojeni po prirodi. Hungerfordova nije bila sigurna tko je promovirao te priče, ali bila je prilično sigurna da su stručnjaci za psihološko ratovanje zakopani duboko negdje u američkoj obavještajnoj zajednici i da rade punom parom.

virgin mary 376264 640

Ta je teorija dobila više podrške kada je Hungerfordova pokazala svojim kontaktima u zrakoplovstvu da se pokazalo da su američki obavještajci iz Čehoslovačke i Sovjetskog Saveza pažljivo pratili sve te događaje manipulativne i religiozne vrste, američka vojska ih je slušala - prvenstveno kako bi bili sigurni da je lukavstvo djelovalo. A djelovalo je. Opseg lukavstva i način na koji je to očito funkcioniralo i vrlo dobro funkcionira, može se vidjeti u sljedećim riječima Hungerfordove: “Prema dnevnim izvješćima stranih emitiranja informacija u sovjetskim i istočnoeuropskim radio emisijama, bilo je devet emisija koje se tiču 'čuda' između 28. veljače i 19. ožujka, sedam od čeških odašiljača i dva iz Moskve (uključujući recenziju članka New Timesa na tu temu).
Hungerfordovoj je bilo jasno da je zrakoplovstvo jasno dalo do znanja da manipuliranje religijom zbog razloga i ciljeva koji se temelje na ratovanju nije samo izvedivo, nego i vrlo uspješno. Naposljetku, postojala je i činjenica da je Hungerfordova saznala da su Sovjeti bili prilično sigurni da se na bojnom polju nisu dogodili nikakvi vjerski događaji. Znali su da je to američka lukavost, rekla je Hungerford u svom izvješću za zrakoplovstvo. Vraćajući se na priču o Djevici Mariji koja drži visoko američku zastavu, Hungerford je zabilježila sadržaj radijske emisije koja dolazi iz Praga. Primjerice, emisija se prevodila na engleski jezik od strane agenta CIA-e. Zbog toga je vrlo jasno da je više vladinih i vojnih agencija bilo zainteresirano za ovo pitanje vjerske manipulacije: RAND, Zrakoplovstvo, CIA i vojska. I, na svoj jedinstven način, svi su slijedili ono što je uglavnom bio isti put.
U prijevodu CIA-e je navedeno: „Na prvi pogled je očito da ovo ukazanje nosi oznaku proizvedeno u Sjedinjenim Državama. Ove prijezirne mahinacije samo pomažu razotkriti visoke svećenike kao izvršitelje planova imperijalističkih vlada koje im je priopćio Vatikan preko svojih agenata. "

Izvor

O autoru
Danijel Folnegović
Author: Danijel FolnegovićWebsite: http://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Owner
Danijel Folnegović je oduvijek bio zainteresiran za sve što ima veze s paranormalnim. Zarazio se time tamo davne 1993. gledajući prvu epizodu serije Dosije X. Voli pisati o bilo ćemu zanimljivom od NLO-a, vanzemaljaca, teorija urote, teorije o drevnim vanzemaljcima i nerješenim misterijama. Također, ima strast prema SF serijama i filmovima, ali i nogometu. Pokretač je ove stranice i brine o njenom neometanom radu. Povremeno se pojavljuje kao gost u nekim TV i radio emisijama.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno