Četvrtak 25 Travanj 2024

Pretraga

''Teorije'' zavjere

"Zviždački" NLO dokument i zabrinjavajući program

19 Lip 2019
(Reading time: 8 - 15 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Godine 2002. Timothy Cooper - istraživač NLO-a iz Big Bear Lakea u Kaliforniji, koji više nije uključen u tu temu - prodao je sve svoje dokumente o NLO-ima ufologu dr. Robertu Woodu. Nick Refern proveo je tjedan dana u motelskoj sobi u okrugu Orange, u Kaliforniji, pažljivo zapisujući svaku od stavki sadržanih u Cooper-ovoj ogromnoj zbirci dokumenata - koeg je za to angažirao Bob Wood.

Jedna od tih stavki bila je kontroverzna, nedatirana, ekstrakt od 8 stranica iz duljeg, vrlo rijetkog dokumenta nazvanog NLO izvješća i klasificirani projekti: Perspektiva CIA-e. Cooper ih je navodno dobio , neizravno, direktno iz CIA-e, a izvor je nazvao "Plavi dječak", naravno ne navodeći mu ime. Detaljno opisuje kontroverznu teoriju koja povezuje Roswell s ovozemaljskim (za razliku od izvanzemaljskih) biološkim ratnim aktivnostima i nacistima. Čini se da je dokument nacrt brifinga i pruža sažetu povijest uloge vlade Sjedinjenih Država i vojske u odnosu na NLO-e. Početne stranice, koje bi nam pružile datum, nažalost, nedostaju; no spominju se devedesete. Poput mnogih navodno propuštenih dokumenata, nevjerojatno je teško sa sigurnošću reći je li to pravi dokument ili pažljivo izrađena dezinformacija. Dostupni dijelovi dokumenta dati su u cijelosti i počinju kako slijedi, i pod naslovom "Povijesna perspektiva".

sovietflag
“Od 1969. godine, Vlada Sjedinjenih Država zauzela je službeno stajalište da neidentificirani leteći objekti (NLO) ne postoje i ne predstavljaju prijetnju nacionalnoj sigurnosti. Ovaj stav temelji se na zaključcima koje je donio projekt BLUE BOOK, službeni program studiranja NLO-a u zrakoplovstvu SAD-a koji je započeo početkom 1948., a završen je u prosincu 1969. Prema riječima generala Charlesa P. Cabella iz USAF-a i zamjenika direktora središnje obavještajne agencije, ovaj pogled nije bio prihvaćen sve do uspješnog spuštanja Apolla 11 na Mjesec i nekoliko znanstvenih studija. U siječnju 1953. CIA je provela vlastiti pregled fenomena NLO-a poznatog kao Robertson Panel pod predsjedanjem dr. H.P. Robertsona, zaposlenika CIA-e, i njegovi zaključci ogledaju se u dosjeima projekta BLUE BOOK. Jedina prijetnjasu bila izvješća o NLO-ima, a ne sami NLO-i.
“Odgovori CIA-e na Zakon o slobodi informacija kažu da je jedino sudjelovanje CIA-e završilo nakon što je Panel Robertson podnio svoje izvješće. Od tada, Agencija nije odobrila nikakav projekt prikupljanja obavještajnih podataka, niti je dobila mandat od Vijeća za nacionalnu sigurnost da nastavi obavještajne poslove i operacije o NLO-ima na znanstvenoj razini. Pregled deklasificiranih obavještajnih dokumenata CIA-e i NSA-e sugerira da to možda nije slučaj nego je u svakom slučaju preispitivanje svih obavještajnih dokumenata CIA-e i NSA-a o NLO-ima od 1953. godine naovamo bilo itekako opravdano. Mogao bih dodati i to da bi kontinuirano izvješćivanje o NLO-ima i povezanim fenomenima u Sjedinjenim Državama i drugim zemljama, najuočljivije u Kini, Koreji, Australiji i Rusiji, zahtijevalo neki oblik nadzora koji je CIA obavila do 1991. godine. Zaključci CIA-e i pozitivna identifikacija nikada nije postignuta. "
secret files 640x360
Tada nam je rečeno: “Potreba za američkom središnjom obavještajnom službom i koordinatorom informacija (COI) za savjetovanje predsjednika o predstojećim političkim i vojnim događajima među neprijateljskim vladama nastala je u razdoblju prije i poslije Drugog svjetskog rata kroz napore Sir Williama S Stephensona iz britanske obavještajne službe, general William J. Donovan i predsjednika Roosevelta. U ovom slučaju, tehnološke prednosti u nekonvencionalnim zrakoplovnim i oružanim sustavima nacističke Njemačke postale su središte vojne obavještajne službe (MID), vojne obavještajne službe (G-2), Ureda za pomorsku obavještajnu službu (ONI) i COI (kasnije ravnatelji Ureda za Strateške usluge) ubrzo nakon kapitulacije Njemačke u svibnju 1945. godine. Interes za osiguravanje svih raspoloživih raketnih i zrakoplovnih tehnologija generiran je iz prijašnjih izvješća o upadima u Sjedinjene Države, ali s još neidentificiranim zračnim objektima za koje se vjeruje da su bili napredni zrakoplovi strane sile. Ova tehnička obavještajna akcija provedena je kroz opsežan i sveobuhvatan lov na ljude poznat kao operacija PAPER CLIP, čija je svrha bila dovesti u Sjedinjene Države vodeće njemačke znanstvenike i inženjere za rakete i zrakoplove kako bi počeli raditi na vojnim obrambenim projektima, dok su spriječavali zapošljavanje na veliko preostalih njemačkih znanstvenika sovjetske vojne obavještajne službe još uvijek u Njemačkoj.
"Tijekom rata tehnička obavještajna služba OSS-a osigurala je pouzdane informacije da su zrakoplovi Njemačke proizvodnje postigli velike brzine,
letjeli na velikim nadmorskim visinama, da su lovci dugog dometa i bombarderi bili krilni, kružnog oblika i da su koristili inovativne konstrukcije aeroprofila sposobne za uklanjanje ograničenja graničnog sloja postignutih njihovim V-2 balističkim raketama. Zajedno s činjenicom da su američka i britanska obavještajna služba ozbiljno zabrinute da takve zračne naprave mogu baciti atomske bombe bilo gdje u Europi i po kontinentalnim Sjedinjenim Državama, s obzirom na činjenicu da je program nuklearne atomske bombe imao dvogodišnji početak vojnog Manhattan projekta. U siječnju 1948. godine, Ministarstvo obrane uputilo je tajne podatke svim povjerljivim šefovima obavještajnih službi da je "njemačko Vrhovno zapovjedništvo ukazalo na određeno zanimanje za vrstu letećeg krila Hortena i spremalo se na rigoroznu kampanju za razvoj takvog zrakoplova. U izvješću se navodi da je tvornica u Goti bila predložena lokacija za izgradnju takvih zrakoplova i upozorio: "Ova biljka je sada u rukama Rusa." U izvješću se također navodi da su takve informacije bile vrlo poželjne i zatražilo je svaku dodatnu informaciju o "zrakoplovu čiji je oblik približan onom ovalnog, diska ili tanjura", uključujući "metodu kontrole graničnog sloja usisavanjem, puhanjem, ili kombinacijom oboje" i "posebne kontrole za učinkovitu upravljivost na vrlo sporim brzinama ili ekstremno velikim visinama.


„OSS je imao informacije o takvom razvoju događaja već 1943. godine na temelju transkripata preuzetih sa seminara o letenju koje su braća Horten održali u Bonnu, u Njemačkoj, 14. travnja 1943., u kojem je novoosnovana Središnja obavještajna agencija klasificirala i britanska obavještajna služba također je imala te informacije i dala tehničke specifikacije CIA-i za trokutaste, pravokutno trokutaste, bešumne i polukružne zrakoplove. Ostale specifikacije uključivale su dizajne za oblike "bumeranga" kako se razvijaju u Velikoj Britaniji, Kanadi i Sjedinjenim Američkim Državama, a nabrojani su u izvješću Generalnoga Nathana F. Twininga, od 23. rujna 1947., u izvješću zračne službe zračnog obavještajnog ureda "Leteći tanjurić" nakon što su se brojni NLO-i pojavili tijekom prošlog ljeta. Tijekom 50-godišnjih razvojnih napora CIA-e i obrambenih izvođača, ovi dizajni razvili su se u današnje skrivene zrakoplove u obliku delte i bespilotne letjelice. Neki od prijavljenih NLO viđenja 1960-ih i 1970-ih bili su klasificirani kao CIA i sateliti zrakoplovnih snaga razvijeni pod visokom sigurnošću i iz razloga nacionalne sigurnosti nisu javno objavljeni što je potaknulo znatne spekulacije među medijima i civilnim istraživačima NLO-a. Jedno osnovno pravilo vojne tajne: Ne dopuštate suparničkoj službi da stekne kontrolu nad novim područjem djelovanja. Dva dana nakon što je zrakoplovno zapovjedništvo izdalo izvješće o "letećem tanjuru", zrakoplovni štab naložio je AMC-u da procijeni studiju o istraživanju i razvoju (RAND) o izvedivosti stavljanja zemaljskih orbitalnih izviđačkih satelita na Zemlju na temelju mišljenja njemačke rakete, stručnjaci koji koriste najsuvremeniju fotografsku tehniku i optičke slike. "


"Plavi dječak" je zatim skrenuo pažnju na stvari u Roswellovoj aferi iz 1947. godine: "Još jedno pravilo tajnosti bilo je: Vi uvijek kamuflirajte svoje operacije od znatiželjnih očiju. Mnogima nije bilo poznato da su Ratno zrakoplovstvo i mornarica provodili tajni raketni izviđački projekt iz White Sandsa, Novi Meksiko, koji nije uspio dosegnuti visinsku orbitu, a potom se srušio i generirao značajan javni interes u Sjedinjenim Državama i inozemstvu. Kao dio povjerljivog projekta za detekciju atomskog oružja zrakoplovnih snaga pod nazivom MOGUL koji uključuje raspršivanje zračenja u atmosferi, odabrana mjesta za praćenje diljem Sjedinjenih Država nisu priznata od strane Air Forcea i Central Intelligence Group (CIG) i kao rezultat toga, olupina iz jedanog projekta je slučajno otkrivena na ovčarskom ranču nedaleko od zračnog polja vojne zrakoplovne baze u Roswellu.


"Također, još jedna činjenica nije bila široko poznata među vojnim obavještajnim službama da je da je CIG planirao iskoristiti umjetne meteorološke balone kao naprave za mamac izbačene iz bojevih glava V-2 na 60 milja iznad Zemlje kako bi se zabilježila putanja rasipanja i moguće psihološko djelovanje protiv Sovjeta za u rat u Europi. Jedan od projekata koji su se u to vrijeme provodili uključivao je vozila za ponovni ulazak koji sadrže radij i druge radioaktivne materijale u kombinaciji s biološkim agensima za ratno djelovanje koje je razvio I.G. Farben za upotrebu protiv savezničkih jurišnih snaga u Normandiji 1944.
"Kada je V-2 bojna glava pala u blizini grada Corona, Novi Meksiko, 4. srpnja 1947, bojna glava nije eksplodirala i ona i smrtonosni teret ležali su izloženi elementima koji su prisilili da se specijalni projekt oružanih snaga zatvori. Mjesto nesreće i naslovna priča svih novina odmah je bila objaviti da je otkriveno da su ostaci cilja za praćenje radarima bili baloni. Godine 1994. i opet 1995., zrakoplovstvo je objavilo ono što je smatralo pravim prikazom onoga što se krije iza priče o Roswellu, ali iz očiglednih razloga izostavilo je podatke o radiološkoj bojnoj glavi. Ovdje se također može istaknuti da je ova vrsta eksperimenta bila vrlo slična onoj koju je provela Komisija za atomsku energiju i vojska u kasnim 1940-im. U CIA-i je bilo poznato da su Sovjeti provodili istu vrstu radioloških i bioloških eksperimenata u ranim pedesetima nakon uspješne detonacije atomske bombe na temelju ukradenih dokumenata i materijala iz Los Alamosa proslijeđenih komunističkoj vladi u Moskvu. Preko agenata u Sjedinjenim Državama. "
top secret 640x375

Okrenuvši se od Roswella, Plavi dječak je nastavio: „Prije sovjetskog eksperimenta sa sovjetskom atomskom bombom, pripadnici vojske, mornarice i FBI-a obavijestili su viđenja NLO-a u Sjedinjenim Američkim Državama kao VRHUNSKU TAJNU kako je navedeno 31. siječnja 1949. godine. Memorandum FBI-a kojim je Los Alamos kao aktivno područje istraživao Ured za posebne istrage USAF-a i opisao NLO-e kao "nekonvencionalan tip zrakoplova bez krila" i sličio je konfiguracijama rakete slične njemačkoj V-2. Gotovo godinu dana prije nego što se 1947. godine leteći tanjur srušio u Sjedinjenim Državama, vojni izaslanici State Departmenta izvijestili o sličnim opažanjima u Švedskoj i drugim dijelovima sjeverne Europe, a pretpostavljalo se da je fenomen 'duhova' bio sovjetskog podrijetla i da je bio odgovor na američke projekte i testiranja atomskog oružja u Pacifiku.
“U ožujku 1949. CIA je izvršila pregled podataka o letećim tanjurima koji je proveo Ured za znanstvenu inteligenciju (OSI), a na temelju dostavljenih izvješća iz Zrakoplovnog projekta SIGN nije se složio s izvanzemaljskom hipotezom do koje su došli projektni službenici. Dr. Stone iz OSI-a izvukao je druge zaključke koji ukazuju na to da 'mnogi predmeti mogu biti slobodni meteorološki baloni' i da, ako su viđenja klasificirana, oni neće biti lansirani s mnogih mjesta diljem Sjedinjenih Država i da će biti 'usko koordinirani s USAF-om'. Stone je također isključio letove izviđanja stranih zrakoplova zbog velikih udaljenosti i 'vođeni zrakoplovi' nisu imali potrebnu duljinu za takve letove i bili su izvan tehničkih mogućnosti bilo koje vlade u to vrijeme. CIA je imala najbolju dostupnu inteligenciju o sovjetskim sposobnostima i iz sigurnosnih razloga ne bi raspravljala o tajnim programima tajnog oružja koji su se razvijali u tajnim ustanovama u SAD-u, a koje bi bile ugrožene ako bi Stone učinio neke nejasne informacije službenicima projekta SIGN. I iz istih razloga general Twining nije objasnio "fizičke dokaze" za pronađene ostatke neuspjelih raketnih lansiranja provedenih na White Sandsu.
"CIA je posebnu pozornost posvetila izvješćima koja potječu iz Novog Meksika, kao što je navedeno u obavještajnom izvješću CIA-e od 24. travnja 1949. godine s pojedinostima o teodolitskoj stazi" bijelog sfernog predmeta "koji je prebrzo putovao da bi bio balon opisan kao" elipsoid na visini od 60 milja s smjerom kretanja koji bi pokrivao White Sands, bazu ratnog zrakoplovstva Holmoman i Los Alamos. U ovom trenutku, CIA nije komentirala takva izvješća i nije donijela nikakve zaključke bez objavljivanja postojanja klasificiranih programa neautoriziranim agencijama.


“ZNANSTVENA INTELIGENCIJA: Identifikacija i analiza NLO-a: Razmjena znanstvene inteligencije između britanskih i američkih agencija u istraživanju raketnog i atomskog oružja bila je ključna za pobjedu nad Japanom i Njemačkom u Drugom svjetskom ratu. U zamjenu za napredak u zrakoplovstvu i elektroniku, OSS je osigurao tehničku i znanstvenu inteligenciju i održao General Groves ocjenu njemačkih znanstvenih aktivnosti u atomskoj fisiji. Korištenje atomskog oružja u ratu i širenje znanstvenih spoznaja bilo je predviđeno i uvećano sovjetskim prikupljanjem američkih atomskih tajni koje su povećale užas nuklearnog Pearl Harbora. S rastućom mogućnošću da su neka izvješća o NLO-u prikupljena od strane CIG-a bila sovjetski uređaji, admiral Sidney Souers 1946. godine preuzeo je zadatak koordinacije znanstvene inteligencije s Uredom za znanstvena istraživanja i razvoj i uputio osoblje za centralno planiranje da istraži problem iznenađenja. napad nekonvencionalnim sredstvima i regrutirao je dr. HP Robertsona kao njegovog znanstvenog savjetnika i uspostavio Međuresorski ..."
Preostale stranice dokumenta nisu pronađene u datotekama Tima Coopera. I dok podaci koje je podijelio Plavi dječak o nesreći u Roswellu i biološkom ratovanju svakako su provokativne, imaju li ikakvu valjanost? Što se tiče teorije da je meteorološki balon bio odgovoran za stvaranje legende o nesreći NLO-a u Roswellu, američko zrakoplovstvo čvrsto je prihvatilo i još uvijek prihvaća to posebno objašnjenje. Mogul je bio projekt koji je koristio balone za nošenje radarskih reflektora i akustičnih senzora za potrebe određivanja stanja sovjetskog istraživanja nuklearnog oružja. Što se tiče upućivanja na I.G. Farben je zabrinut, i to je provokativno: I. G. Farben bila je tvrtka koja je proizvela plin Zyklon-B koji je korišten u strašnim nacističkim logorima smrti Drugog svjetskog rata. Doista, na vrhuncu svoje proizvodnje 1944. godine, I.G. Farben je vodio tvornicu robova u Auschwitzu, uz pomoć najmanje 83.000 ljudi. Vjerojatno bilo koji “biološki” posao koji je obavljen u White Sandsu, a koji uključuje ljude povezane s I.G. Farbenom bi stvorio intenzivne kontroverze i bio bi podvrgnut strogim sigurnosnim mjerama - osobito ako je raketa V-2 s takvim "smrtonosnim teretom" doista zalutala i pala u blizini grada Corone.
I sasvim je istina da je veliko testiranje zarobljenih nacističkih raketa V-2 provedeno u White Sands Missile Range, Novi Meksiko u razdoblju od 1946 do 1952. Doista, ukupno, sedamdeset i sedam V-2 rakete su bile sastavljene i testirane u Rasponu i na kraju su pružile Sjedinjenim Državama dragocjeno iskustvo u montaži, testiranju prije leta, rukovanju, punjenju goriva, lansiranju i praćenju velikih projektila. Znanstveni eksperimenti provedeni na raketama također su dali značajne informacije o gornjoj atmosferi. Jedna serija testova, Projekt cvjetanja, bila je odgovorna za poduzimanje prvih bioloških pokusa u svemiru. Zanimljivo je da je u svom dokumentu iz srpnja 1994. pod naslovom Izvješće o istraživanju zrakoplovstva o incidentu u Roswellu, zrakoplovstvo odgovorilo na pitanje je li raketa V-2 kriva za monumentalnu buku u Roswellu:
„Raketa koja se srušila, obično opisana kao zarobljeni njemački V-2 ili jedna od njegovih varijanti, ponekad se navodi kao moguće objašnjenje za ostatke pronađene u blizini Roswella. Budući da je u to vrijeme mnogo testiranja provedenih u obližnjim White Sandsu bilo tajno, bilo bi logično pretpostaviti da će vlada postupati s bilo kakvom projektilskom nesrećom pod strogom sigurnošću, osobito ako se nesreća dogodila na privatnom zemljištu. Međutim, iz zapisa koje je zrakoplovstvo pregledalo, nije bilo ničega što bi ukazivalo na to. Iako je većina preostalih zapisa o ispitivanju pod kontrolom američke vojske, predmet je također bio dobro dokumentiran tijekom godina u zrakoplovnim evidencijama. Ne bi bilo razloga da se takve informacije danas drže u tajnosti. USAF nije pronašao nikakve pokazatelje ili čak nagovijestio da je raketa uključena u ovo pitanje.

Depositphotos 5191972 m 2015 570x362

Do današnjeg dana, kontroverzna otkrića Plavog dječaka - podijeljena s Timom Cooperom prije nekoliko desetljeća - ostaju strmoglava u kontroverzama. Da li su novine govorile istinu o Roswellu i drugim događajima na temu NLO-a, ili ako ih je navodno osoblje u Području 51 izmislilo da pokušaju odbiti Coopera od ideje da NLO-i imaju izvanzemaljsko podrijetlo, pitanje je koje ostaje otvoreno, godinama nakon što je Cooper primio dokumente jest što je prava istina u svemu tome?

Izvor

 

O autoru
Danijel Folnegović
Author: Danijel FolnegovićWebsite: http://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Owner
Danijel Folnegović je oduvijek bio zainteresiran za sve što ima veze s paranormalnim. Zarazio se time tamo davne 1993. gledajući prvu epizodu serije Dosije X. Voli pisati o bilo ćemu zanimljivom od NLO-a, vanzemaljaca, teorija urote, teorije o drevnim vanzemaljcima i nerješenim misterijama. Također, ima strast prema SF serijama i filmovima, ali i nogometu. Pokretač je ove stranice i brine o njenom neometanom radu. Povremeno se pojavljuje kao gost u nekim TV i radio emisijama.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno