Utorak 25 Siječanj 2022

Pretraga

''Teorije'' zavjere

James Forrestal: Novi FBI-jevi dokumenti napokon "otključani"

11 Lip 2019
(Reading time: 2 - 4 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Unutar područja Ufologije postoje duge i vrlo kontroverzne glasine da je smrt Jamesa Forrestala, prvog ministra obrane SAD-a 22. svibnja 1949. bila povezana s fenomenom NLO-a. Dakle, priča ide, dok je patio od teške depresije i tjeskobe, naposljetku je doživio potpuni živčani slom (kao rezultat njegovog izlaganja onome što je američka vlada znala o NLO-ima), Forrestal je bio na rubu otkrivanja svog znanja o vanzemaljcima i njihovoj prisutnosti na Zemlji. Teorija se nastavlja da su moćne figure zaključile da se takva stvar jednostavno ne može i ne smije dogoditi. Rezultat je bio da je Forrestal morao otići. I naređenjem "otiđi", sigurno je otišao skočivši s prozora. U ranim jutarnjim satima 22. svibnja, Forrestal je poginuo skočivši sa 16. kata mornaričke bolnice Bethesda. Veliko je pitanje: je li on bio gurnut ili je skočio?

classified

Naravno, nema čvrstih dokaza u javnoj domeni da je Forrestal bio informiran o senzacionalnim i strogo tajnim aspektima fenomena NLO-a. Premda, logika nalaže da bi ga barem do određenog stupnja obavijestili, budući da je 1947. godine prihvatio položaj ministra obrane - godine u kojoj je "rođen" leteći tanjur i kada je vojska doista uzimala ovu misterioznu tajnu vrlo ozbiljno. Čak i izvan Ufologije postoje sumnje da Forrestalova smrt nije bila samoubojstvo.
Razlog zbog kojeg sam sve ovo spomenuo je to što je FBI u prije nekoliko dana ukinuo tajnost spisa o Forrestalu koji se proteže na blizu 300 stranica. Trebao bih naglasiti da je dosje u najvećoj mjeri usredotočen na birokratska pitanja. To ne znači da u dosjeu nema zanimljivih i intrigantnih unosa. Sigurno postoje. Datoteku možete pronaći na ovom linku. Ako pomičete datoteku prema dolje do zadnjeg dijela, vidjet ćete zanimljivije informacije. Jedan dio dokumenta odnosi se na zabrinutost Forrestala da je netko prisluškivao njegov telefon. Bio je to problem koji je osobno privukao pažnju ravnatelja FBI-ja, J. Edgar Hoovera.

U dokumentu FBI-a od 28. ožujka 1949. navodi se: "Danas je poslijepodne u Bijeloj kući održana zabava za gospodina Forrestala, a tijekom poslijepodneva primijetio je [brisano] da sumnja da su mu prisluškivali telefoni i pitao koga bi trebao obavjestiti o tome. [Izbrisano] rekao mu je da je gospodin Hoover taj koji je o tome brine i rekao gospodinu Forrestalu da će mu biti drago da ga pozove. Forrestal je rekao ne, nazvat ću osobno gospodina Hoovera."
Dva dana kasnije, Hoover je napisao Forrestalu sljedeće: “Dragi Jim, htio sam ti reći da smo završili provjeru telefonskih linija i instrumenata u vašem domu i da je sve bilo čisto. Bilo mi je zadovoljstvo biti vam od pomoći. Naravno, većina zabrinutosti Forrestala od prisluškivanja telefona vrlo je vjerojatno bila izazvana njegovim sve većim paranoidnim stanjem. Takvu paranoju stalno vidim u Ufologiji, čak najviše preko mailova koje dobivam od vas. Čudna buka na telefonu znači da "oni" slušaju. Tekst koji ne stiže na vrijeme znak je da Ljudi u crnom igraju zlokobne igre. I tako dalje.
James V. Forrestal at his desk c1947 640x610
James V. Forrestal

Svakako, najbizarniji - ali i intrigantan - unos u spis je pismo poslano FBI-ju 9. ožujka 1952. Ime pisca pisma se briše. Pismo glasi kako slijedi: "U izvještaju o kriminalu u Brundidge Ryanu (koji je objavila televizijska emisija iz New Yorka), [izbrisano] je rekao da misli i da će u skoroj budućnosti moći dokazati da je James V. Forrestal odveden do ludila stavljanjem dva grama opijuma i dva grama nekog drugog narkotika u njegovu kavu svaki dan tijekom dva tjedna. Rekao je da će to dovesti čovjeka do želje za samoubojstvom. Napisao sam [izbrisano], ali još nisam dobio odgovor. Hoćete li mi, molim vas, reći postoji li sumnja da je Forrestal počinio samoubojstvo? Također bih želio znati je li uzimanje tih narkotika u propisanom roku izazvalo reakciju? Molim da odgovor pošaljete na gore navedenu adresu. "
18. ožujka FBI je odgovorio piscu, obavještavajući ga da je pismo FBI-ju proslijeđeno Uredu za narkotike. Oni koji imaju poseban interes za sve to možda žele podnijeti zahtjev za ZOSPI kako bi pokušali odrediti što bi Biro za droge trebao reći o svemu ovome. Datoteka također sadrži niz značajnih dokumenata, uključujući čestitku (A) J. Edgara Hoovera Forrestalu kada je 1949. on - Forrestal - preuzeo dužnost ministra obrane; i (B) službenu obavijest FBI-u o Forrestalovoj smrti. A za one koji slijede Forrestalovu kontroverzu, ima dovoljno tragova koji će vas držati na ovom jedinstvenom slučaju neko vrijeme. Možda otkrijete i nešto novo i zanimljivo, svakako nas obavjestite o otkrivenom!

 

Izvori:

https://vault.fbi.gov/james-forrestal

mysteriousuniverse.org

O autoru
Danijel Folnegović
Author: Danijel FolnegovićWebsite: http://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Owner
Danijel Folnegović je oduvijek bio zainteresiran za sve što ima veze s paranormalnim. Zarazio se time tamo davne 1993. gledajući prvu epizodu serije Dosije X. Voli pisati o bilo ćemu zanimljivom od NLO-a, vanzemaljaca, teorija urote, teorije o drevnim vanzemaljcima i nerješenim misterijama. Također, ima strast prema SF serijama i filmovima, ali i nogometu. Pokretač je ove stranice i brine o njenom neometanom radu. Povremeno se pojavljuje kao gost u nekim TV i radio emisijama.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno