Srijeda 15 Srpanj 2020

Pretraga

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

''Teorije'' zavjere

Kako su Bill Gates i obitelj Rockefeller postali kustosi “Trezora sudnjeg dana”

07 Stu 2012
(Reading time: 3 - 5 minutes)

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

trezor
Kada se na istom projektu pojave imena poput Bill Gates, Rockefeller i Syngenta potrebno je pronaći malo vremena za istraživanje. Jedna stvar koju morate priznati jest činjenica da ova grupa imena itekako utječe na svijet, pa bilo to pozitivno ili negativno. Koji je to projekt koji bi mogao natjerati ovu grupu ljudi da ulože milijune dolara svaki?

Duboko u smrznutoj planini, visoko iznad ledenog fjorda, blizu Arktičkog kruga, tri betonske komore dom su naših najvažnijih svjetskih resursa. Izgrađen da izdrži sve elementarne nepogode, ratove ili nuklearne katastrofe, Svalbard Global Seed Vault (Globalni Trezor za sjeme), prozvan od BBC-a “Trezor Sudnjeg dana”, službeno je otvoren 26. veljače 2008. godine, a služi kao zadnja sigurnosna mreža za zaštitu sjemenja svih svjetskih jestivih biljaka...

Bill Gates ulaže desetke milijuna dolara u ovaj projekt, uz naravno, nezaobilaznu Rockefeller zakladu, norvešku vladu i mnoge druge.

“Povijest Svalbard Global Seed Vaulta počinje već u 1983. godini. Očuvanje sjemena jestivih biljaka je apsolutno najbitniji dio očuvanja svjetske biološke raznolikosti, prilagodbe klimatskim promjenama i globalnom zatopljenju i time osigurati hranu za svjetsku populaciju u predvidivoj budućnosti. Postoje stotine banaka gena diljem svijeta, no mnoge od njih su ranjive na prirodne katastrofe, ratove ili zbog nedostatka adekvatnog upravljanja ili financiranja.. Temelj globalne ‘središnje banke’ za svjetsko sjeme (prvenstveno prehrambenih biljaka) stoga je dugo bio problem.” – Službeno priopćenje Svalbard Global seed Vaulta.

Da li ste propustili nešto u ovoj izjavi? Ona kaže “i time osigurati hranu za svjetsku populaciju u predvidivoj budućnosti.” Koju to budućnost predviđaju sponzori ovog trezora, a koja će zaprijetiti globalnoj dostupnosti sjemena jestivih biljaka?

trezor1

Prvo što trebamo primijetiti jest činjenica tko sve sponzorira ovaj projekt. Uz vladu Norveške, kao što smo već rekli, tu su Zaklada Billa i Melinde Gates; div američkog agrobiznisa DuPont/Pioneer Hi-Bred, uz Monsanto jedan od najvećih svjetskih vlasnika patentiranih GMO biljaka; Syngenta, švicarska kompanija koja se bavi GMO sjemenjem kroz Zakladu Syngenta; Zaklada Rockefeller, privatna grupa koja je sakupila preko 100 milijuna dolara za ovaj projekt od 1970. godine (Ista zaklada je najveći financijer tvrtke Monsanto); CGIAR, globalna mreža koju je stvorila Zaklada Rockefeller.

Zašto zaklade Gates i Rockefeller potiču proliferaciju patentiranih GMO sjemenja koje istovremeno svugdje u svijetu uništava sjeme organskih sorti? U isto vrijeme, zašto ulažu milijune dolara za očuvanje apsolutno svih poznatih organskih sorti u bunkeru koji je otporan na razne katastrofe kod udaljenog Arktičkog kruga kako bi “osigurali hranu za svjetsku populaciju u predvidivoj budućnosti”?

Da li je slučajno što su se ove dvije najveće svjetske zaklade ujedinile u tiho financiranje “Trezora sudnjeg dana”? Vrlo vjerojatno nije…

Projektom Svalbard upravlja organizacija koja se zove “Global Crop Diversity Trust” (GCDT). Sponzoriraju ga Organizacija za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih Naroda (United Nations Food and Agriculture Organisation – FAO) i Bioversity International – ogranak CGIAR-a.

 trezor2

GCDT ima sjedište u Rimu i predsjednica upravnog odbora mu je Margaret Catley-Carlson, Kanađanka koja se nalazi u odboru grupe Suez Lyonnaise des Eaux, najveće svjetske privatne kompanije za vodu. Catley-Carlson je do 1998. godine bila predsjednica “Vijeća Populacije” (Population Council) baziranog u New Yorku – organizacija za smanjenje populacije koju je 1952. godine osnovao John D. Rockefeller u cilju pokretanja eugeničkog programa obitelji Rockefeller, a pod krinkom promicanja “planiranja obitelji”, uređaja za kontrolu rađanja, sterilizaciju i “kontrolu populacije” u zemljama u razvoju.

Drugi značajni član uprave GCDT-a je bivši manager Bank of America, koji trenutno obnaša dužnost direktora hollywoodske DreamWorks Animation kompanije, Lewis Coleman. Coleman je također član odbora direktora u Kompaniji Northrup Grumman, jedne od najvećih i najvažnijih suradnika Pentagona u vojnoj industriji.

Jorio Dauster je predsjednik uprave kompanije Brasil Ecodiesel. Bivši je ambasador Brazila u Europskoj uniji i glavni pregovarač za brazilski inozemni dug za Ministarstvo Financija Brazila. Dauster je obavljao i funkciju na Brazilskom institutu za kavu gdje je bio koordinator na projektu za modernizaciju brazilskog patentnog sistema, koji je uključivao legalizaciju patentiranja GMO sjemena.

Carly Fowler je izvršni direktor zaklade koja upravlja trezorom. Bio je profesor i direktor istraživanja u odjelu za Međunarodnu zaštitu okoliša i razvoj na norveškom Prirodoslovnom sveučilištu. Također, bio je viši savjetnik izvršnog direktora Bioversity Internationala. Tu se zalagao za donošenje Međunarodnog ugovora za zaštitu biljnih genetskih resursa, koji je 1996. godine usvojilo 150 zemalja. Fowler je i bivši član odbora Nacionalnih biljnih genetskih resursa SAD-a i bivši član nadzornog odbora Centra za međunarodno poboljšanje pšenice i kukuruza u Mexiku, koji je još jedan od projekta Zaklade Rockefeller i CGIAR-a.

Član upravnog odbora GCDT-a, Dr. Mangala Rai iz Indije je tajnik indijskog Odjela za istraživanja i obrazovanje u poljoprivredi (DARE) i generalni direktor indijskog Vijeća za poljoprivredna istraživanja (ICAR). On je također član odbora Rockefellerovog Međunarodnog instituta za istraživanje riže (IRRI) koja je promovirala prvi veliki svjetski GMO eksperiment “Golden Rice” koji se pokazao kao potpuni neuspjeh. Rai također obnaša dužnost člana izvršnog vijeća CGIAR-a.

trezor4

Kada projekt skladištenja sjemenja završi, “Trezor sudnjeg dana” – Svalbard će sadržavati sjeme preko 1.5 milijuna organskih biljnih sorti. I dok globalna elita na sve načine prisiljava svjetsko stanovništvo na korištenje GMO sjemena (unatoč dokazima da je ono štetno) istovremeno, najveći zagovaratelji depopulacije, stvaraju zalihe organskog sjemenja kako bi “osigurali hranu za svjetsku populaciju u predvidivoj budućnosti“.Izvori:

William Engdahl, Seeds of Destruction, Montreal, (Global Research, 2007).

John H. Davis, Harvard Business Review, 1956, citiran u Geoffrey Lawrence, Agribusiness, Capitalism and the Countryside, Pluto Press, Sydney, 1987.

Harvard Business School, The Evolution of an Industry and a Seminar: Agribusiness Seminar, http://www.exed.hbs.edu/programs/agb/seminar.html

Myriam Mayet, The New Green Revolution in Africa: Trojan Horse for GMOs?, May, 2007, African Centre for Biosafety,

ETC Group, Green Revolution 2.0 for Africa?, Communique izdanje broj 94, Ožujak/Travanj 2007.

Global Crop Diversity Trust website

izvor: Portal svijesti

 

Inaće ovaj je članak povezan sa kontroverznim pismom Norverškog političara koje možete pročitati na slijedečem linku:

http://fx-files.com/x-files/neobjanjivo/516-itajte-i-plaite-svjetske-vlade-znaju-za-skoru-kataklizmu-koja-dolazi.html

O autoru
Danijel Folnegović
Author: Danijel FolnegovićWebsite: http://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Owner
Danijel Folnegović je oduvijek bio zainteresiran za sve što ima veze s paranormalnim. Zarazio se time tamo davne 1993. gledajući prvu epizodu serije Dosije X. Voli pisati o bilo ćemu zanimljivom od NLO-a, vanzemaljaca, teorija urote, teorije o drevnim vanzemaljcima i nerješenim misterijama. Također, ima strast prema SF serijama i filmovima, ali i nogometu. Pokretač je ove stranice i brine o njenom neometanom radu. Povremeno se pojavljuje kao gost u nekim TV i radio emisijama.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno