Petak 8 Prosinac 2023

Pretraga

''Teorije'' zavjere

NASA želi svemirsku postaju iza tamne strane Mjeseca

01 Lis 2012
(Reading time: 1 - 2 minutes)

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 
svemirska-postaja-nasa
Novi NASA-in plan koji se nalazi na razmatranju pred Bijelom kućom govori o njihovoj ideji da 2017. godine u geostacionarnu orbitu iznad Mjeseca postave prvu stalnu postaju s ljudskom posadom, koja bi predstavljala početno polazište za buduće ljudske misije na Mars, asteroide i duboki svemir.

Postaja bi se trebala nalaziti na udaljenosti od 445.788 km od Zemlje, u takozvanoj EML 2 točki (Earth-moon libration point 2), koja se još naziva i Lagrangeova točka, što je drastična razlika u odnosu na ISS koji se nalazi na samo 370 km od površine našeg planeta. Read More
Ova postaja pred NASA-ine znanstvenike postavlja velike izazove, čije će rješavanje uvelike doprinijeti budućim svemirskim putovanjima s ljudskom posadom u duboki svemir jer će, između ostaloga, trebati riješiti opskrbu, kao i zaštitu astronauta od opasnog svemirskog zračenja.

Osnovu buduće postaje bi trebala predstavljati svemirska kapsula Orion pa je stoga njezin radni naziv OSS (Orion Space Station).

Dvije godine nakon postavljanja postaje u Mjesečevu orbitu NASA planira izgraditi i stalnu postaju na površini Mjeseca, pa bi te dvije “građevine” bile u međusobnoj korelaciji.

NASA je ovaj projekt prezentirala Bijeloj kući i Kongresu SAD-a, koji bi trebali omogućiti njegovu realizaciju, za što je potreban godišnji budžet od 3 milijarde dolara.

Naravno, novac je ujedno i najveća prepreka realizaciji projekta, no NASA vjeruje kako će vlasti SAD-a biti svjesne da je ovo najbolja polazišna točka za pokretanje ljudskih misija u duboki svemir. Drugim riječima: “Ako želite Amerikanca na Marsu, dajte nam pare”.

NASA-in glasnogovornik David Weaver kaže kako “postoje mnogi putevi koji bi nas mogli dovesti na Crveni planet, a izgradnja postaje iza tamne strane Mjeseca je jedna od opcija koje pomažu u smanjivanju rizika i olakšavaju nam tu zadaću”.

izvor: znanost.geek.hr
O autoru
Danijel Folnegović
Author: Danijel FolnegovićWebsite: http://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Owner
Danijel Folnegović je oduvijek bio zainteresiran za sve što ima veze s paranormalnim. Zarazio se time tamo davne 1993. gledajući prvu epizodu serije Dosije X. Voli pisati o bilo ćemu zanimljivom od NLO-a, vanzemaljaca, teorija urote, teorije o drevnim vanzemaljcima i nerješenim misterijama. Također, ima strast prema SF serijama i filmovima, ali i nogometu. Pokretač je ove stranice i brine o njenom neometanom radu. Povremeno se pojavljuje kao gost u nekim TV i radio emisijama.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno