Četvrtak 25 Travanj 2024

Pretraga

Tajna društva

Tajna Nacistićka misija u planinama Beskidy u Poljskoj

08 Svi 2019
(Reading time: 3 - 6 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Nije tajna da je iza brutalne sile nacističkog ratnog stroja bila skupina pojedinaca s aktivnim interesom za pronalaženje i dobivanje drevnih relikvija. Nadalje, ova mala skupina na samom vrhu Trećeg Reicha tražila je davno zaboravljeno ezoterično znanje. Još dalje, tražili su nositelje tog znanja, rasu za koju su vjerovali da će je otkriti negdje u unutrašnjosti planeta Zemlje.
Nazi Beskidy Mountains 700x436
Je li teorija o šupljoj Zemlji istinita ili ne, otvoreno je za raspravu. I koliko će nekima smiješno zvučati, postoje neke vrlo intrigantne i znanstveno potkrijepljene teorije koje se tiču okoline s vlastitim ekosustavom koji postoji kilometrima i kilometrima ispod naših nogu unutar planeta. Oni koji su vodili Treći Reich sigurno su tako mislili i bili sigurni u to. Prije smo pisali o tajnim nacističkim aktivnostima na Antarktici i takvim objektima kao što je Baza 211, na primjer. Međutim, u ranim danima poljske invazije, područje gdje se nalazile planine Beskidy bilo je dom tajne nacističke misije. Barem prema autoru Robertu K. Lesniakiewiczu. Ta misija, tvrdi, bila je pokrenuta za rudarenje vrijednih materijala, ali i za traženje ulaza u unutarnji svijet Zemlje.

Poljski pad, rujan 1939
Glavne regije oko planine Beskidy, Jordanow i Zakopane, pale su nacistima u prvim danima rata oko 6. rujna 1939. Međutim, umjesto da ih napuste i krenu dalje u osvajanje, njemačke vojne snage zadržale su se na tome području, a SS će preuzeti izravnu komandu. I to su činili sve do siječnja 1945. godine, kada su ga sovjetske snage oslobodile od njihove kontrole.

Činjenica da je tako visoka razina zapovijedanja zadržala izravnu kontrolu nad inače naizgled nevažnom regijom izazvala je sumnju istraživača zavjera nakon rata. Jedan takav istraživač bio je spomenuti Lesniakiewicz. Početkom devedesetih razgovarao je s nekoliko preživjelih vojnika poljske "domovinske vojske". Te su se jedinice borile i odupirale njemačkoj vojsci sve do sovjetskog oslobođenja. Tvrdili su da imaju informacije o aktivnostima SS-a u toj planinskoj regiji.

Prema navodima vojnika, bunkere i specijalizirane objekte na tom području izgradili su lokalni seljaci koje su nacistički vojnici zarobili i smjestili u radne logore. Neki ljudi od lokalnog stanovništva koji nisu bili upućeni u logore smrti također su radili ovdje.

SS će osobno čuvati i održavati te radne logore u planinama Beskidy i oko njega. I, prema Lesniakiewiczu, Heinrich Himmler proveo je dosta vremena u regiji Jordanow tijekom cijelog rata.

Rudnici uranovog oksida i čudna oružja
U travnju 1940. otvorit će se prvi od nekoliko aktivnih rudnika uranova oksida u regiji Jordanow. Ovi rudarski projekti nastavili su se do studenog 1944. Područje je također bilo mjesto gdje bi SS-ovci testirali neke od svojih tajnih zrakoplova i “čudno oružje”.
To bi uključivalo i raketu V-3, kao i očigledan "super-top" koji je mogao ispaliti projektile veličine do deset metara, na oko 50-tak kilometara duljine nazvanih "Tausendfussler". Krajnji je cilj bio bombardirati London topovskim udarima iz Mimoyequesa, u Francuskoj. Ti napadi na sreću nikada nisu postali stvarnost. Postoje i druge glasine o tehnologiji u obliku tanjura. Malo južno od regije nalazi se Der Riese, navodno mjesto gdje su pokušali napraviti nacističko zvono.
Pitanje je da li je neki uran bio prisutan u toj regiji. Nacisti su bili angažirani u rudarstvu urana u Norveškoj do sredine 1943. Saveznička bombaška misija je na kraju uništila taj objekt, o tome su snimani i mnogi filmovi. Da se takva operacija odvijala u Jordanowu, vjerojatno bi postojao sličan plan bombardiranja za njegovo uništenje. Osim ako, naravno, takva ruda nije postojala i bila je samo pokriće za druge misije.

fence 444416 1920 700x463

Agharta - "Podzemni svijet"
Prema izvješćima tadašnjih svjedoka, Himmler je često izravno vodio misije u planinske krajeve oko Jordanowa. Mnogi su vjerovali da su lokalne legende o toj regiji bile njegove fascinacije kao i fascinacije SS-a.
Prema legendi, na jugozapadnoj padini brda Babia Gora, koja se nalazi na granici sa Slovačkom, nalazi se ulaz koji vodi do unutarnje Zemlje, ili "Podzemnog svijeta". Ovaj ulaz se zove Agharta, ili kako ga neki nazivaju Interterra. Tajne nacističke misije odvijale su se upravo kroz ovu planinsku regiju. Nekolicina ih se sama uputila u pećinu Domica-Baradla tražeći ulaz u Zemlju.
Nekoliko drugih špiljskih sustava također je bilo predmet opsežnih istraživanja. Vrlo je sumnjivo da je Himmler stvarno i pronašao ono što je tražio. A ako je to učinio, s obzirom na prisustvo SS-a sve do sovjetskog ponovnog zauzimanja tog područja, možda je sada zakopano duboko u dosujeima bivšeg sovjetskog KGB-a. Čista nagađanja, naravno. Međutim, čini se da je Himmlerov interes za regiju (interes koji je možda predstavio i Trećem Reichu) potekao nekoliko desetljeća ranije kada je bio samo običan dječak.

Interes koji seže desetlječima unatrag?
Još jednom, iako je to čista spekulacija, sasvim je moguće da se Himmlerov interes za unutarnji svijet skriven negdje u planinama Beskidy može protegnuti do 1913. kada je bio 13-godišnji dječak. Bio je “na obilasku” Austro-Ugarske sa svojom obitelji kako bi proslavio imenovanje svoga oca, dr. Gebharda Himmlera. Dio tog izleta mladi Himmler proveo je u regiji Zakopane (u blizini planine Beskidy) u isto vrijeme kad je tamo bio i istaknuti okultist i masonski stručnjak (možda i sam Mason), dr. Friedrich Wichtl.
Witchtl je u to područje došao u svrhu posjeta koloniji umjetnika i pisca južno od Jordanowna. Njegov interes za koloniju vjerojatno je bio zbog poznatih legendi o planinskim područjima. Zapravo, s obzirom na tajna društva u Njemačkoj u to vrijeme, takvo vjerovanje u unutarnji svijet i "super-rasu" izvanzemaljskih entiteta koji su je nazvali domom bilo je raširenije nego što bi neki mogli pomisliti. Vrlo je vjerojatno, s obzirom na statusne i društvene krugove, dr. Himmler i dr. Wichtl su ispričali da su podijelili možda neko vrijeme govoreći o takvim pojmovima.
Wichtl će i dalje pisati knjigu pod nazivom 'Svjetsko slobodno zidarstvo, svjetska revolucija, Svjetska republika' koja je objavljena nekoliko godina kasnije, 1918. godine. Sljedeće godine 1919. sada 18-o godišnji Himmler, dok se trenirao kao vojni kadet došao je u posjed te knjige i pročitao ju je od korica do korica i dobro je izmemorirao svaku rečenicu. Rasprava o tome da li je ta knjiga zasadila sjeme koje će voditi Himmlera i naciste u potrgu za drugim svjetovnim relikvijama kao i prema legendama o planinama Beskidy ostaje za raspravu. Činjenica je da su oni imali veliki interes za ovu regiju. Jako intenzivan interes, čini se, kao što su imali i interese prema okultnom, i ezoteričkim relikvijama i znanju. Kao i korištenje toga znanja za kontaktiranje izvanzemaljskih civilizacija.

Za one koji hoće znati više o ovim temama prilažem i video koji možete pogledati:

 

Izvor: https://www.ufoinsight.com/the-secret-nazi-missions-in-the-beskidy-mountains/

O autoru
Danijel Folnegović
Author: Danijel FolnegovićWebsite: http://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Owner
Danijel Folnegović je oduvijek bio zainteresiran za sve što ima veze s paranormalnim. Zarazio se time tamo davne 1993. gledajući prvu epizodu serije Dosije X. Voli pisati o bilo ćemu zanimljivom od NLO-a, vanzemaljaca, teorija urote, teorije o drevnim vanzemaljcima i nerješenim misterijama. Također, ima strast prema SF serijama i filmovima, ali i nogometu. Pokretač je ove stranice i brine o njenom neometanom radu. Povremeno se pojavljuje kao gost u nekim TV i radio emisijama.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno