Petak 16 Travanj 2021

Pretraga

Misterije - Neobjašnjivo

Istražitelj tvrdi da je snimio video snimke "Owlmana", Mothmanova rođaka iz Velike Britanije

28 Kol 2019
(Reading time: 3 - 5 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Mothman ima posebno mjesto u mom srcu. Oduvijek sam imao prolaznu radoznalost prema NLO-ima i paranormalnim pojavama, ali Mothmanova viđenja u Point Pleasantu, Zapadna Virdžinija prvi je slučaj koji me zaista gurnuo i povukao duboko i nepovratno u sablasni paranormalni svijet. Koliko mi je poznato to vrijedi i za mnoge druge koji su uskočili u taj svijet nakon filma. Mothman je baš tako čudan slučaj, gotovo nevjerojatan, ali ipak dokumentiran i službeno opisan. I doista, što više vremena prolazi Mothman mi je sve čudniji i čudniji. Sada kada nam Internet omogućuje trenutno dijeljenje čudnih priča iz cijelog svijeta, vidimo da Mothman iz Point Pleasanta možda nije bio izoliran jednokratni incident.

md a5faea9efedb mothman

Viđenja su bila u Chicagu i oko Velikih jezera koja su započela 2017. godine, a sada lovac na duhove tvrdi da je snimio legendarnog "Owlmana Mawnana Smitha" u Cornwallu u Velikoj Britaniji.
Predmet lokalnog folklora od 1920-ih, koji se posljednji put pokazao 1976., Owlman je opisan kao polu-čovjek - pola sova sa užarenim crvenim očima. Prema lokalnoj legendi, Owlman je zaposjednuo staru crkvu u Mawnan Smithu, Cornwall. 1976. godine, dva puta su ga dva odvojena para tinejdžerki vidjeli na području oko te stare crkve. Owlman Mawnan Smith postao je instant medijska senzacija, vruća tema, ali od tada ga nitko više nije vidio na toj lokaciji.

A sad razmislite kako bi izgledala silueta Owlmana i kako je izgledao Mothman. Ako su ta stvorenja stvarna, postoji velika vjerojatnost da su ili isto stvorenje ili barem ista "vrsta".
Naravno, možda nisu stvarni, ali istražimo malo u ovom navodnom snimku "Owlmana". Taj snimak potječe od samoproglašenog lovca na duhove Marka Daviesa dok je istraživao groblje iza crkve Mawnan Smith. Pogledajte sami ovdje.

0 SWNS OWL MAN 01mirror
Mark ulazi na groblje kroz vrata na kojima je ugravirana zaista duhovita fraza na nosu: „Da, dušo, nesvjestan Dhu“, kornski za „Dobro se približiti Gospodinu.“ Mark Davies drži „duhovni detektor ", što god to bilo, i pita ima li koga tamo. U desnoj strani videozapisa pojavljuje se silueta koja izgleda nevjerojatno poput Owlmana ili Mothmana ili čak Batmana, ako je to vaše uvjerenje. Izgleda i kao nadgrobni spomenik, ali svejedno, to je nešto što očito nije zabavno, a na snimci ima još mnogo toga.
U sljedećem dijelu videa Mark drži "duhovni detektor" - stvarno bih volio da znam o čemu se radi, ako je to samo mjerač EMF-a ili što već - i pita ima li tamo neko stvorenje, možda sova. Detektor počinje svijetliti. Markov kolega, također lovac na duhove Chris Power kaže da je pred njima nešto, a Mark opet ispituje detektor i on se počinje paliti punom snagom i čini se da odgovara na njihova pitanja, naizgled odgovarajući potvrdno na pitanje "je li to Mothman, Owlman? ”Dvojica lovaca na duhove također su zabilježila neobjašnjive i tajanstvene svjetiljke u šumi.
Na kraju videa lovci na duhove kažu da je nešto odletjelo kod Chrisa i ostavilo na njemu gomilu ogrebotina. Iako je ovo prilično lako fejkati, a to je mogla učiniti i obična sova. Ali u slučaju da je momak stvarno napadnut demonom, ne želim dodavati nikakvu uvredu ozljeđivanju.

0 SWNS OWL MAN 02mirror

Evo što Mark Davies ima za reći o tom incidentu:
"Postoje neke vrste podnih linija ispod zemlje u blizini crkve, i one odašilju paranormalnu aktivnost. Začulo se šištanje po drveću i mogli ste čuti lupanje, čuo sam kako mi nešto ide točno preko glave i bio sam šokiran. Tada sam vidio lik koji je imao rogove na glavi, bio je lud. Na brojaču koji sam imao, a koji skuplja električnu magnetsku energiju koju koristimo za otkrivanje duhova sam dobivao svjesne odgovore na svoja pitanja. To mi govori da ima demonsku energiju i nije bilo sigurno. Moj prijatelj je napadnut, imao je ogrebotine na ruci. Kamera mu je također pukla. Ništa nije vidio, samo je osjetio taj nalet energije. To nije mjesto za koje bih savjetovao bilo koga da ode sam, recimo to tako."

Sve u svemu, ovaj video je bio prilično lagan. Zanimljivo, ali nešto je u njemu što pokreće moj unutarnji "detektor gluposti". Ovdje nema ničeg super čvrstog, ali neću ga odbaciti i nazvati ga prevarom sa 100% sigurnosti. Stvarna zanimljivost za mene je čak i ako su i Mothman i Owlman potpune i krajnje gluposti, ljudi stalno tvrde da ih vide, to je kao neko zastrašujuće stvorenje po cijelom svijetu ili čak možda i više njih. Nije važno je li ovaj video stvaran ili ne, činjenica da u Velikoj Britaniji čak postoji i folklor mothmanovog ekvivalenta dovoljno govori o Mothmanovom trajnom vladanju, da ne kažem kralju svih čudnih duhovnih pojava.

Izvor:

https://www.mirror.co.uk/news/weird-news/half-man-half-owl-scares-18996119

https://mysteriousuniverse.org/2019/08/investigator-claims-to-have-captured-footage-of-owlman-mothmans-uk-cousin/

O autoru
Danijel Folnegović
Author: Danijel FolnegovićWebsite: http://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Owner
Danijel Folnegović je oduvijek bio zainteresiran za sve što ima veze s paranormalnim. Zarazio se time tamo davne 1993. gledajući prvu epizodu serije Dosije X. Voli pisati o bilo ćemu zanimljivom od NLO-a, vanzemaljaca, teorija urote, teorije o drevnim vanzemaljcima i nerješenim misterijama. Također, ima strast prema SF serijama i filmovima, ali i nogometu. Pokretač je ove stranice i brine o njenom neometanom radu. Povremeno se pojavljuje kao gost u nekim TV i radio emisijama.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno