Petak 8 Prosinac 2023

Pretraga

Misterije - Neobjašnjivo

NASA fotografirala ogromni amblem Zvjezdane flote iz "Zvjezdanih staza" na Marsu

17 Lip 2019
(Reading time: 2 - 3 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Jesu li Marsovci opsesivni obožavatelji Zvjezdanih staza? Koliko bi bilo mnogima frustrirajuće kad bi se ispostavilo da je Mars nastanjen civiliziranim društvom koje je apsolutno uništeno televizijskim emisijama koje smo ponovno pokrenuli u svim smjerovima? Možda neka prijateljska rasprava o tome tko je najbolji kapetan USS Enterprisea (to je Picard, po meni bez sumnje, ali se također taj odgovor poklapa i sa svim relevantnim anketama o toj temi) što bi mogao dobar ledolomac kad bismo ih mi prvi kontaktirali. To su stvari o kojima moramo početi razmišljati, jer izgleda da na površini Marsa postoji divovski logo Zvjezdane flote. NASA-in Marb Reconnaissance Orbiter (MRO) nedavno je fotografirao geološku strukturu na površini Marsa koja izgleda gotovo identično oznakama koje su nosili članovi Zvjezdane flote kroz svaku iteraciju "Zvjezdanih staza".
Formacija je uočena na pješčanoj dini u vulkanskoj ravnici planine Hellas na Marsu. Ross Beyer iz SETI Instituta objavio je sliku i rekao:
"Napredni gledatelji će otkriti da te značajke izgledaju upadljivo poput poznatog logotipa."

Star Trek Starfleet logo mars 570x428
Dina koja postavlja pitanja. Zasluge: NASA / JPL / Sveučilište u Arizoni

Da. Sigurno. Ali Beyer kaže da je samo slučajnost da izgleda kao logo Zvjezdane flote. Što znači da je nisu napravili Marsovci koji su samo odgledali dosadan, dosadan svijet, naših TV emisija. Prema Beyeru, struktura je rezultat složenih interakcija između pijeska, lave i vjetra. Piše:
"Davno su se na tom području prostirale velike špilje u obliku polumjeseca, au jednom trenutku došlo je do erupcije. Lava je tekla preko ravnice i oko dina, ali ne preko njih. Lava se očvrsnula, ali te su dine još uvijek bile poput otoka. Međutim, one su još uvijek bile samo dine, a vjetar je nastavio puhati. Na kraju su pješčane hrpe koje su bile dine migrirale, ostavljajući ove “otiske stopala” u ravnici lave. One se također nazivaju "baci na dinu" i bilježe prisutnost dina koje su bile okružene lavom."

Iako, slučajnosti idu malo dalje. U pilot epizodi najnovije Star Trek serije, "Star Trek: Discovery", kapetanica Philippa Georgiou i zapovjednik Michael Burnham nasukali su se na Marsu i nacrtali golemi logo Zvjezdane flote u pijesku kako bi signalizirali njihovu lokaciju. Malo čudna podudarnost, zar ne?
Starfleet Command Emblem 570x570
Znak Zvjezdane flote.

U svakom slučaju, radi se samo o najboljoj pop-kulturološkoj referenci koju bismo mogli tražiti na stranom planetu. U svijetu koji izgleda kao da ide prema budućnosti koja više podsjeća na "Blade Runnera", nego na optimizam i duh istraživanja u "Star Treku", možda nam je potreban nebeski podsjetnik da hrabro idemo tamo gdje nitko nikad nije otišao prije.


Također, to bi moglo biti samo petljanje Q-a s nama.

Izvor

O autoru
Danijel Folnegović
Author: Danijel FolnegovićWebsite: http://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Owner
Danijel Folnegović je oduvijek bio zainteresiran za sve što ima veze s paranormalnim. Zarazio se time tamo davne 1993. gledajući prvu epizodu serije Dosije X. Voli pisati o bilo ćemu zanimljivom od NLO-a, vanzemaljaca, teorija urote, teorije o drevnim vanzemaljcima i nerješenim misterijama. Također, ima strast prema SF serijama i filmovima, ali i nogometu. Pokretač je ove stranice i brine o njenom neometanom radu. Povremeno se pojavljuje kao gost u nekim TV i radio emisijama.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno