Petak 3 Srpanj 2020

Pretraga

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Misterije - Neobjašnjivo

Velika piramida i proizvodnja struje?

04 Svi 2014
(Reading time: 4 - 8 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

 Kristofer-Dan

Tko je proizvodio struju u Gizi?

 Christopher Dan, rođeni Britanac, koji od 1969. godine živi u Americi gdje je, između ostalog, radio na projektima usavršavanja laserske tehnologije, već 35 godina istražuje i premerava piramide kod Gize, i zaključci do kojih je došao bacaju sasvim novo svjetlo ne samo na jedno od sedam svjetskih čuda, nego i naše shvaćanje antičkih civilizacija.
 
 Na prvi pogled nevjerojatna i bizarna teorija o visokom tehnološkom znanju i opremljenosti kojima su raspolagali graditelji prije svega Velike piramide, poznatije kao Keopsova, kada se sklopi mozaik čini se nepobitnih činjenica koje Dan, ai drugi istraživači, iznose na svjetlo dana, dobiva na uvjerljivosti.

 

Ali, u isto vrijeme postavlja i niz novih pitanja na koja nema odgovora, pa je shvatljivo da tradicionalni znanstvenici drže oči zatvorene i ponavljaju u beskraj scenarij s robovima koji vuku kamene blokove preko balvana iu milijunima ih slažu da bi svom faraonu napravili vječno počivalište.

Što je to čime Christopher Dan najviše intrigira znanstvenu zajednicu i čitalačku javnost? Čitava zamisao da su drevni Egipćani, ili neki još stariji narod koji je gradio piramide kod Gize, imali nekakvu vrstu električne rasvjete, povezana je sa zagonetkom kako su ljudi duboko u podzemlju mogli oslikavati stropa bez baklji, jer tragova čađe nema!? Objašnjenje da su koristili zamršeni sustav ogledala, ne "drži vodu". Treće rješenje može biti samo elektricitet, i naslikano je 600 kilometara južno od Gize, u Hatorinom hramu, a taj prikaz nazivaju "Žarulja iz Dendere".

Geomehanička elektrana
Da starim narodima proizvodnja elektriciteta nije bila toliko nepoznata, svjedoče i posude od pečene gline s bakrenim cilindrima iz Iračkog Nacionalnog muzeja, poznatije kao "Bagdadske baterije", koje su stare oko 2000 godina. Arheolozi nagađaju da su možda korištene za galvanizaciju zlata na srebro za ukrasni nakit. Ali, ideja o električnoj centrali ide mnogo dalje u područje misterija i nagađanja, jer, kako kaže poznati istraživač tajni drevnog Egipta Robert Boval, "Ili se radi o tehnologiji koju ne razumijemo, ili, ako je netko sklon mozganja, o vanjskom utjecaju", misleći pri tom na zagovornike teorije o prisustvu tehnologije posjetitelja s drugih planeta u davnoj prošlosti.

Suština Danova otkrića je u tome da se zemljina kora sastoji od niza pokretnih dijelova 0,9 velikih tektonskih ploča i 12 manjih, koje se uvijek sudaraju ili razmiču. Pritisak raste u tektonskim rasjedima, i neprekidno se zbivaju veoma mali potresi, i kada bi se konstruirao uređaj na način da njegova vlastita rezonantna frekvencija bude ista ili u harmoniji s frekvencijom Zemlje, mogao bi postati oscilator koji bi crpio energiju iz zemlje. Christopher Dan vjeruje da je Velika piramida upravo to, i da djeluje kao "akustični rog" za sakupljanje i usmjeravanje Zemljinih vibracija.

Pošto je ispitao njenu unutrašnju strukturu, zaključio je da su prolazi i odaje osmišljeni upravo tako da maksimalno povećaju protok zvuka. Akustičke vibracije u materijalu od kojeg je napravljena, granitu koji sadrži kristale kvarca (Dan ne isključuje mogućnost da je u pitanju umjetni kamen!), Određene sprave u piramidi, pretvarači kojih danas nema, pretvarale su u - elektricitet.

"Kristal kvarca neobično reagira kada je izložen vibraciji. Pojava je poznata kao piezoelektrični efekt, a sastoji se od naizmjeničnog pritiska na kristal izazvanog vibriranjem, čime nastaje električna struja. Mikrofoni, na primjer, rade na tom principu. Kristal kvarca ne stvara energiju, samo je pretvara iz jedne vrste u drugu. U stvari, služi kao transformator. Zanimljivo je da je Kraljeva odaja izgrađena od asuanskog granita koji sadrži 55 posto ili više kristala silicijskog kvarca. Dakle, Kraljeva odaja je, u određenom smislu, transformator ", kaže Dan.

Dokaz za to je da se iznad Kraljeve odaje nalazi pet redova granitnih greda, ukupno 43, a svaka je teška oko 70 tona! Svaki je sloj granita odrezan pravokutno i paralelno na tri strane, dok je s gornje ostavljen neravnim, a razdvojen je prostorijama dovoljno velikim da se čovjek može uvući u njih. Svaka bi granitna greda, dakle, mogla vibrirati ako bi bila izložena odgovarajućoj količini energije. Ako su im frekvencije usklađene, i druge grede bi također vibrirale u harmoniji s prvom, i prijenos energije bi bio maksimalan!

Princip je jednak glazbenoj vilici. Graditelji su obradili neravne strane greda prije nego što su ih postavili na mjesto, odtranjujući komade i bušeći rupe. "Usklađivala su ih", tvrdi Christopher Dan. Akustička ispitivanja potvrdila su da su one doista rezonantne s temeljnom frekvencijom i da odaja stvara povišenu notu "F", a vjeruje se da je to u harmoniji s prirodnom vibracijom Zemlje.

Struja iz kemijske reakcije?
Mehanizama kojima je Velika piramida bila opremljena da bi služila svojoj funkciji proizvodnje električne energije danas nema, ali Christopher Dan, kao i pomorski inženjer John Kedmen, koji mu se pridružio u dokazivanju ove teorije, vjeruje da su oni postojali i da su bili vrlo sofisticirani.

"Postoji mišljenje da je prije egipatske civilizacije na tom prostoru bila jedna koja ja nazvana" kemitijanska ", a njezin period se rangira od 65.000 do 9500 godina prije naše ere. Kada se razmatra pitanje nedostajućeg oruđa ili mehanizama, mnogo je logičnije smatrati da oni sežu što dublje u prošlost. Tragovi upotrebe sprava na artefaktima su nesumnjivi. Još je sir William Flinders Petri pisao o njima 1883. godine ", kaže Dan.

Da je Velika piramida bila složena naprava, potencijalno sposobna za stvaranje energije, neki istraživači vjeruju da se tragovi mogu pronaći istraživanjem podzemlja te građevine. John Kedmen je 2000. godine ponudio teoriju da su Egipćani crpili vodu iz Nila i dovodili je u malu odaju ispod građevine. Pumpa je tada mogla stvoriti snažan hidraulički tlak koji bi prouzročio vibriranje cijele piramide.

"U podzemnoj odaji postoje dokazi da je u njoj bila prisutna voda koja je izazvala eroziju na tlu i poviše na tanjim područjima. Tu je i djelovanje hidrauličkog impulsnog generatora. Dakle, imate val razrjeđivanja s vrlo niskim tlakom koji je pogađao strop i doslovno ga odlamale. Razlog tome je bilo udaranje komprimiranih valova u strop. To se vrlo dobro vidi ", kaže Kedmen.

Ispitivanjem okana Kraljičine odaje pronađeni su tragovi cinka i klorovodične kiseline. Pošto je Rudolf Gantenbrink 1993. otkrio "otvore", koji nikada nisu služili ventilaciji, Dan sugerira da su dvije kemikalije ulivane kroz okna a zatim pomiješane unutar Kraljičine odaje pokretale sagorijevanje.
"Vjerujem da je kemikalija koja je dolazila kroz sjeverno okno bila hidratizirana cink, a ona koja je dolazila kroz južno okno i ulazila u odaju razrijeđena hlorovodična kiselina.

To se jasno vidi na zidovima odaje ", smatra Dan. On dalje nagađa da je produkt te kemijske reakcije bio vodik koji je putovao iz Kraljičine odaje u Kraljevu, a zatim bi vibracije iz podzemnog bazena pretvorile atome vodika u mikrovalni "energetski zrak".

"Dokaz koji ukazuje na korištenje vodika može se pronaći u Kraljevoj odaji. U njoj postoji okno dimenzija 21x12 cm koje bi bilo pogodno za provođenje valova "MASER", ili "mikrovalno širenje kroz pobuđeno emisiju zračenja". Od te točke možemo ponuditi razne zamisli šta su radili s tim ", navodi Christopher Dan.

Da li je Velika piramida u Gizi zaista stvarala energiju u dalekoj prošlosti? I, je li moguće da je ta energija pokretala alate starih graditelja i uređaje poput "Žarulje iz Dendere"?

Od obeliska do Teslinih valova
Krajem 19.veka, poznati egiptolog Charles Pjaci Smit zabilježio je da se u odaji osjećao neugodan miris koji je navodio posjetitelje da je što prije napuste. Dan smatra da miris nije bio posljedica nečistoća, već da su to bili preostali elementi kemijskih procesa koji su se u njoj nekada odvijali. O njima svjedoči i činjenica da su zidovi bili pokriveni solju, kao i horizontalni prolaz u donjem dijelu Velike galerije, a na nekim mjestima sloj soli je bio deblji od jednog centimetra. So je nuzproizvod kemijske reakcije u kojoj nastaje vodik, i istraživači smatraju da je nastala kada je vrući plin koji je nosio vodik reagirao s kalcijem iz vapnenačkih zidova.

Ali, ako je u Gizi postojala toliko snažna elektrana, gdje je odlazila dobivena energija? U Hramu sunca u Abu Gorabu, arheolozi su 1898. godine otkrili bazu masivnog obeliska koji je po procjeni bio visok oko 50 metara. Abu Gorab je poznat kao "Mjesto bogova", gdje su faraoni i svećenici doživljavali uzvišenje svijesti zahvaljujući vibracijama koje je odašiljao obelisk. Monoliti sličnog oblika su pronađeni po čitavom svijetu, što je zagovornike teorije o postojanju tehnološki napredne civilizacije u drevno doba navelo na pretpostavku da su služili za prijenos energije koja je stvarana u ovoj i sličnim elektranama!

"Vjerujem da su obelisci nekakva vrsta igala za akupunkturu Zemlje, koji fokusiraju i vjerojatno zalečuju Zemljine energetske meridijane koji nisu u ravnoteži, a drevne kulture su znale kako to da naprave", kaže doktor Patrick Flanagan, autor poznate knjige "Moć piramida".

Dok Barham, stručni savjetnik na Monroe Institutu, ukazuje da su kristali tijekom prošlosti korišteni za razne izume i tehnologije i bili ključni za pretvaranje jedne energije u drugu. Ogroman broj obeliska je napravljen od granita, a Savni znanstvenik Nikola Tesla je srpnja 1899. godine tvrdio da je pronašao način za bežični prijenos energije - upravo obuzdavanjem prirodne Zemljine vodljivosti, ili kako ih je Tesla zvao "stojećim valovima". Divovski odašiljači bi, po Nikoli Tesli, mogli slati i primati neograničenu količinu elektriciteta, koji struji poput nevidljive vode. A jedna od ključnih komponenti u tom sustavu, kao što je poznato, bio je kristal kvarca!

Piše Miodrag Radojčin


preneseno sa
http://www.treceoko.novosti.rs

 

 

 

 

 


Dok Barham, stručni savjetnik, na Monroe Institutu, ukazuje da su kristali, tijekom prošlosti korišteni

      

O autoru
Miro Sinj
Author: Miro SinjWebsite: https://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Glavni urednik stranice!
Miro Smolčić je krenuo kao čitatelj i gotovo odmah se stavio u službu prenositelja znanja. Od samih početaka je s nama i promoviran je u glavnog urednika stranice. Posebni su mu interes drevne civilizacije na ovim postorima i njihova povezanost sa teorijom drevnih vanzemaljaca.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno