Subota 11 Srpanj 2020

Pretraga

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Misterije - Neobjašnjivo

Cijeli planet se trese. Zašto?

04 Svi 2014
(Reading time: 1 - 2 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

zemljotresi po planetu    

VIDEO: MJESEC KOJI JE ZATRESAO SVIJET Zemlju je u travnju pogodio rekordan broj potresa!

Potres jačine 6,0 stupnjeva prema Richeru, koji je jučer spojio dijelove Indonezije, podsjeća nas koliko aktivno naizgled čvrsto tlo pod nama može biti.
I ti su podsjetnici postali sve učestaliji. U prosjeku, svijet mjesečno pogode jedan ili dva potresa magnitude 6,5 stupnjeva ili jačih od toga.

 

Kako otkriva novi video, u travnju je broj seizmičkih događaja bio neuobičajeno velik.

Potresi se zbivaju svakoga dana, a kako otkriva ova animacija, slabiji pogađaju svijet barem jednom svakoga sata.

Prema podacima Pacifičkog centra za upozoravanje od tsunamija u travnju se dogodilo 13 velikih potresa. Čak pet od njih bili su magnitude od najmanje 7,8 stupnjeva, a nakon svih je izdano upozorenje na opasnost od tsunamija.

Video prikazuje sve umjerene i jake potrese koji su se dogodili od siječnja do kraja travnja ove godine.
Zemlja se čini mirna sve do 1. travnja kad sjever Čilea pogađa potres magnitude 8,2 stupnja. Zemlja se nastavlja tresti i nakon još jednog snažnog potresa koji pogađa Solomonske otoke u južnom Tihom oceanu.

Aktivnost ne jenjava cijelog mjeseca. Ali ono što je uistinu zanimljivo jest nevjerojatan broj potresa koji nisu bili dijelom ove dvije glavne seizmičke aktivnosti.

Cijeli niz umjerenih do jakih potresa pogodio je zemlje diljem svijeta - Nikaragvu, Meksiko, Kanadu i još jedan u južnom Atlantiku. Pacifički centar nema indicija što stoji iza velikih seizmičkih aktivnosti. Animacija završava kartom koja pokazuje sve potrese koji su pogodili zemlju u prošla četiri mjeseca.


 

 

 

preneseno sa
http://www.jutarnji.hr

 

 

 

 

 

 

Video prikazuje, sve umjerene i, jake potrese, koji su se dogodili ,od siječnja do kraja travnja

O autoru
Miro Sinj
Author: Miro SinjWebsite: https://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Glavni urednik stranice!
Miro Smolčić je krenuo kao čitatelj i gotovo odmah se stavio u službu prenositelja znanja. Od samih početaka je s nama i promoviran je u glavnog urednika stranice. Posebni su mu interes drevne civilizacije na ovim postorima i njihova povezanost sa teorijom drevnih vanzemaljaca.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno