Petak 8 Prosinac 2023

Pretraga

Izgubljene civilizacije

Sićušni 600 milijuna godina stari kosturi humanoida pronađeni na Antarktici

16 Lis 2022
(Reading time: 1 - 2 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Sićušni 600 milijuna godina stari kosturi humanoida pronađeni na Antarktici

 

Danas ćemo pogledati vrlo čudno otkriće napravljeno na Antarktici.

Kontroverzno otkriće

Osebujna urbana izreka kaže da je život sastavljen od slučajnosti, pa tako i jest. Privlačenje pozornosti svjetske javnosti na ovu čudnu vrstu koja je na naš planet kročila prije više od 600 milijuna godina nije prošlo prema očekivanjima.

Mala ekspedicija novinara The Reporter Nationala imala je jedan zadatak. Trebali su razotkriti novine koje su govorile o navodnim vanzemaljskim bazama, ali nisu uspjeli. Naletjeli su na skupinu paleontologa koji su sa sobom donijeli veliko otkriće koje bi moglo poduprijeti ideju o vanzemaljskoj bazi.
čudni kosturi

Paleontolozi si u početku nisu postavili cilj tražiti takve fosilizirane kosture. Tražili su tragove nekih vrsta dinosaura koji su živjeli na tom području, ali su se, na sreću (ili nesreću), planovi promijenili.

57

Pronašli su unutar sedimentnih stijena vrlo mali humanoidni kostur, ne veći od 30 centimetara. Znanstvenici su sa stopostotnom sigurnošću procijenili starost kostura na više od 600 milijuna godina. Drugi je ležao na drugom komadu kamena, ali ovaj je bio u boljem stanju.
Svijet prije 600 milijuna godina

Sve ovo može izgledati nategnuto, suludo, besmisleno i slično, ali ono što je još čudnije je kakav je bio naš svijet u to vrijeme. Da bismo vam dali ideju i kontekst, prvi ljudi, odnosno naši genetski preci, pojavili su se prije 2,5 milijuna godina, a prvi dinosauri prije 200 milijuna godina.

Dakle, prije 600 milijuna godina prve vrste kopnenih kralježnjaka još se nisu ni pojavile. U to vrijeme jedina nebakterijska, nemikroskopska živa bića bile su meduze, koje su se tek počele formirati. Danas znanstvenici ispituju kosture u Nacionalnom institutu za drevna istraživanja kako bi shvatili odakle su došli.

 

izvor
https://evmenov37.ru/v-antarktide-najdeny-kroshechnye-gumanoidnye-skelety-vozrastom-600-millionov-let.html

O autoru
Miro Sinj
Author: Miro SinjWebsite: https://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Glavni urednik stranice!
Miro Smolčić je krenuo kao čitatelj i gotovo odmah se stavio u službu prenositelja znanja. Od samih početaka je s nama i promoviran je u glavnog urednika stranice. Posebni su mu interes drevne civilizacije na ovim postorima i njihova povezanost sa teorijom drevnih vanzemaljaca.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno