Utorak 6 Lipanj 2023

Pretraga

Ancient Aliens Theory

"Nazca linije" otkrivene na Bliskom Istoku

30 Stu 2012
(Reading time: 1 - 2 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
Jordan_-_LinijeProstiru se na području od Sirije  do Sudijske Arabije, mogu se vidjeti jedino iz zraka i gotovo nitko ne zna za njihovo postojanje.  Ova konstrukcija linija neodoljivo podsjeća na one iz Južne Amerike, famozne Nazca linije.. To su drevne linije za koje jedni tvrde da su nastale slučajno prirodnim procesima, a naravno kad ih vidite uživo ili na slikama odmah se uočava da priroda tako nešto ipak nije mogla napraviti. Upotrebom satelita i fotografija iz zraka znanstvenici sve više otkrivaju takve linije na teritoriju Jordana.

Do sada je otkriveno preko tisuću takvih linija. Kamene strukture koje arheolozi zovu „kotaći“ otkrivene su u raznim veličinama i različitom dizajnu. Najčešći dizajn je krug sa prečkama, zbog toga su i prozvane kotičima. Mnogi istraživaći vjeruju ta su linije nastale prije otprilike 2000g. Vrlo često se nalaze na vulkanskom području raštrkane između 25 i 70 metara.

“U Jordanu imamo kamenih struktura koje su daleko brojnije od Nazca linija, mnogo guščeg rasporeda i strukture, a čini se da su i mnogo starije“ rekao je David Kennedy, profesor klasične i drevne povijesti sa sveučilišta Zapadne Australije. Kennedy i njegov tim kolega pokušavaju identificirati arheološka nalazišta Jordana iz zraka.  Još uvjek nitko nema pametnu teoriju o tome za što su služile te linije i koji su značaj imale.

Slobodno pogledajte ove galerije fotografila snimljenih iz zraka.

Dakle što je bio njihov cilj prije više od 2000 godina?

Jesu li ti drevni dizajneri jednostavno voljeli dekorirati pejzaž oko sebe sa stijenama ili su htjeli poslati kakvu poruku prema nebu? Budući da navodno nisu postojali nikakvi avioni prije više od 2000 godina, zašto bi se netko trudio napraviti takve strukture vidljive samo iz zraka?

Source: Livescience.com

O autoru
Danijel Folnegović
Author: Danijel FolnegovićWebsite: http://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Owner
Danijel Folnegović je oduvijek bio zainteresiran za sve što ima veze s paranormalnim. Zarazio se time tamo davne 1993. gledajući prvu epizodu serije Dosije X. Voli pisati o bilo ćemu zanimljivom od NLO-a, vanzemaljaca, teorija urote, teorije o drevnim vanzemaljcima i nerješenim misterijama. Također, ima strast prema SF serijama i filmovima, ali i nogometu. Pokretač je ove stranice i brine o njenom neometanom radu. Povremeno se pojavljuje kao gost u nekim TV i radio emisijama.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno