Utorak 6 Lipanj 2023

Pretraga

Ancient Aliens Theory

Što je ustvari "Teorija o Drevnim Vanzemaljcima"?

27 Stu 2012
(Reading time: 2 - 3 minutes)

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 
ancient-aliens

Nakon nekoliko uvodnih članaka došlo je vrijeme da i predstavimo novu lategoriju na našoj internet stranici. Ancient Aliens Theory ili teorija o Drevnim Vanzemaljcima.

Prema mnogim „facama“ u svijetu, za čija se mišljenja plačaju basnoslovne cifre i čija su predavanja unaprijed rasprodana, a karti nema ni na crno. Zemlju su u pradavna vremena posjetila Vanzemaljska bića sa superiornim znanjem znanosti i inženjerije ili ti primjenjene znanosti. Oni su nama prenjeli, odnosno ljudima koji su živjeli u ono vrijeme svoja iskustva u gradnji civilizacije i tim činom zauvijek promijenili tok ljudske povjesti.

Ali tu razglabamo o tome kako je nastao takav koncept drugačije povjesti i da li za njega postoje dokazi?


Ideja Drevnih Vanzemaljaca počiva na teoriji da postoji inteligentan život na drugim planetima i da su ljudi i Vanzemaljci jednom u prošlosti prekrižili svoje puteve. (Baš me zanima na što Vas to asocira?). Tema o Ljudsko-Vanzemaljskim odnosima se značajnije proširila 1960-ih g. prošlog stoljeća na valu popularnih filmova kao 2001 Odiseja u Svemiru, tu su neizostavne sage o Ratovima zvijezda i naravno apsolutnom caru Star treku, kao seriji koja je porušila mnoge barijere i pomakla apsolutno sve granice o mogučem životu izvan našeg planeta kojeg nazivamo Zemlja ili Gea. Ali ako Vas sve to nije uvjerilo u postojanje inteligentnih bića na drugim planetama o ovome što ću sad napisati ne smije biti dvojbe. Ako je čovječanstvo u samo  70-ak godina uspjelo od primitivnog aviona doseći mjesec, pa na neki način i druge planete, u obzir uzmite činjenicu da je naša Zemlja tek srednje star planet u svemiru, onda si zamislite što bi tek mogle neke druge civilizacije koje su mnogo ranije startale u razvoju?

1968. švicarski autor Erich von Däniken je izdao knjigu Kočije Bogova? Koja je postala trenutni hit. U toj knjizi on ubacije svoje hipoteze o tome kako su prije nekoliko tisuća godina svemirski putnici posjetili Zemlju i učili ljudski rod tehnologiji i civilizaciji i utrli put mnogim drevnim religijama. On je počašćen titulom oca teorije o Drevnim Vanzemaljcima, ali uz njega i njegov rad, knjige  i prijevodi drevnih sumerskih pločica koje su to sve na neki način potvrdile svakako pripada i gospodinu Zecharia Sitchin-u.

Najdrevniji tekstovi koje su prihvatili mnogi teoretičari  Drevnih Vanzemaljaca uključujući i von Däniken-a ukazuju na dva tipa dokaza koja pokušavaju potvrditi njihove teorije. Prvi je drevni religijski tekst koji svjedoči silasku Bogova ili drugih rajskih bića sa neba, ponekad u kočijama-koje predstavljaju svemirske brodove- a koji su posjedovali mnoge spektakularne moči. Na drugoj su strani oni dokazi koji su nam ostali da ih gledamo i dan danas kao Stonehenge, Egipatske piramide, Puma Punku i sl. Ako su nas Vanzemaljci posjetili u prošlosti, mogu li nas posjetiti i u budučnosti? Za nas teoretičare Drevnih Vanzemaljaca odgovor je bez ikakve zadrške DA! Vjerujemo da ćemo djeleći naša gledišta sa Vama pripremiti buduće generacije za neminovni susret koji ih očekuje. Naravno uz Vašu nesebićnu pomoč.

O autoru
Danijel Folnegović
Author: Danijel FolnegovićWebsite: http://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Owner
Danijel Folnegović je oduvijek bio zainteresiran za sve što ima veze s paranormalnim. Zarazio se time tamo davne 1993. gledajući prvu epizodu serije Dosije X. Voli pisati o bilo ćemu zanimljivom od NLO-a, vanzemaljaca, teorija urote, teorije o drevnim vanzemaljcima i nerješenim misterijama. Također, ima strast prema SF serijama i filmovima, ali i nogometu. Pokretač je ove stranice i brine o njenom neometanom radu. Povremeno se pojavljuje kao gost u nekim TV i radio emisijama.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno