Petak 1 Prosinac 2023

Pretraga

Vojna tehnologija

Optički ciljnik za teške strojnice

21 Pro 2008
(Reading time: 1 - 2 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

 

Foto: Business Wire

Južnokorejska tvrtka Dong In Optical predstavila je novi optički ciljnik DCL 120 za opremanje teških strojnica. Tvrtka navodi da je to prvi ciljnik tog tipa za ugradnju na teške strojnice. Riječ je o refleksnom, kolimatorskom ciljniku, koji u vidnom polju strijelca projicira crvenu točku. To je o napredna konstrukcija koja olakšava ciljanje strijelcima na teškim strojnicama, osobito kad su ugrađene na pokretne platforme (helikopteri, brodovi ili vozila).

 

Konstrukcija ciljnika s velikim zaslonom što omogućava ciljanje s oba otvorena oka eliminira tzv. tunelski vid karakterističan za klasične cijevne optičke ciljnike koji se moraju rabiti samo s jednim okom. To omogućava brži zahvat cilja i bolje praćenje taktičke situacije.

Nije riječ o klasičnom cljniku s velikim povećanjem, ono je samo 1X, ali zbog same prirode oružja omogućava precizno djelovanje protiv odgovarajućih, krupnijih i grupiranih ciljeva na većim udaljenostima. Ciljnik je načinjen od aluminija, koji je dodatno anodiziran za bolju zaštitu. Svi optički elementi imaju dodatni antirefleksni premaz za bolje optičke značajke. Na oružje se montira pomoću univerzalnog nosača MIL STD 1913 Picatinny Rail.

Za rad rabi jednu litijsku bateriju napona 3V, koja omogućava oko 1000 sati rada uređaja.

Dimenzije DCL 120 (D/Š/V) jesu 315 /165 /138 mm, a masa mu je 2,85 kg.

M. PETROVIĆ

O autoru
Danijel Folnegović
Author: Danijel FolnegovićWebsite: http://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Owner
Danijel Folnegović je oduvijek bio zainteresiran za sve što ima veze s paranormalnim. Zarazio se time tamo davne 1993. gledajući prvu epizodu serije Dosije X. Voli pisati o bilo ćemu zanimljivom od NLO-a, vanzemaljaca, teorija urote, teorije o drevnim vanzemaljcima i nerješenim misterijama. Također, ima strast prema SF serijama i filmovima, ali i nogometu. Pokretač je ove stranice i brine o njenom neometanom radu. Povremeno se pojavljuje kao gost u nekim TV i radio emisijama.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno