Ponedjeljak 13 Srpanj 2020

Pretraga

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Nikola Tesla

14 Tra 2019
(Reading time: 3 - 5 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Uzbudljiva priča o Nikoli Tesli i njegovim zrakam smrti

Nikola Tesla je vjerojatno najpoznatiji po svojim doprinosima u dizajniranju suvremene opskrbe izmjeničnom strujom. Za one od vas koji ne znaju tko je Tesla, on je tip kojeg je glumio David Bowie u filmu "Prestige" - koji, ako niste vidjeli, doista morate!Teslu se također može opisati kao vašeg stereotipnog "ludog znanstvenika", koji je u svoje vrijeme zamahnuo raznim izumima, uključujući i "Zrake Smrti" na kojem je radio tridesetih godina.Tesla je crpio inspiraciju za svoj Zrake Smrt iz igračke zračni pištolja koji je imao kao dijete. Pop pištolj je u suštini rani oblik onoga što danas znamo kao zračni pištolji, gdje ste upumpavali zrak u cijev i ispaljivali bi čep s kraja pištolja - ali ćemo se dublje baciti u to kasnije.

Gdje je sve počelo?Možda zvuči kao da je počelo na Zvijezdi smrti, ali Teslin rad može se pratiti malo ranije od toga ... Odmah do 1893., zapravo, s njegovim izumom svjetiljke s gumbima, i opet 1896. kada je pratio. Williama Roentgena, pronalazača rendgenskih zraka.No, umjesto snimanja rendgenskih snimaka izbliza kao što smo danas navikli, Tesla je "snimao" svoje zrake na neke prilično impresivne udaljenosti. Zapravo, uspio je fotografirati kosture na udaljenosti većoj od 40 stopa od mjesta na kojem je bio sa svojim rendgenskim pištoljem.

Tesla je bio uključen u eksperimente gdje je ispaljivao katodne zrake na mete.Ovo, zajedno s sličnim radom bivšeg Teslinog kolege, zove se J.J. Thompson koji je došao do otkrića elektrona . Tesla je uspio izgraditi laserski uređaj koji je pucao na Mjesec u Lunar Laser Ranging eksperimentu. Budući da je bio ludi znanstvenik, Tesla je uspio stvoriti ovaj uređaj iz komponenti koje je koristio u njegovoj lampi koju smo već spomenuli, što postavlja pitanje; kako svjetiljka može biti i laserski pištolj?Svjetiljka je stvorena na takav način da je komad tvari, kao što je ugljik, smješten u sredinu. Ta je stvar tada odigrala dio „gumba“, koji bi tada bio bombardiran električnom energijom. Ta bi energija odskočila na unutrašnjost staklenog kućišta u kojem se nalazila, a zatim se vratila na gumb.


Taj je proces doveo do stvaranja linije "tanke olovke" iz uređaja, a vjeruje se da je taj isti proces upotrijebio Tesla za slanje laserskih impulsa na Mjesec.


Izgradnja oružja snopa čestica

Dakle, gospodin Tesla ima laser, ali ne bi imao potrebnu energiju da bude destruktivan, jer bi se malo raspršio na velike udaljenosti. Stoga je došao do zaključka da će pucati mikroskopski kuglicama, crpeći inspiraciju iz svog pop pištolja iz djetinjstva. To bi spriječilo raspršivanje lasera jer bi, teoretski, bio na debljini pelete

nikola tesla death ray experiment    .


Nakon daljnjeg proučavanja generatora Van de Graaffa (koji je koristio pojas od kartona za stvaranje visokog napona) Tesla je stvorio uređaj koji je imao ionizirani tok zraka koji je mogao odbiti male volframove pelete iz otvorene vakuumske cijevi, bio je u obliku topa. Gle, gle, imao je svoju vlastitu zraku smrti, ili kako je Tesla nazvao, Teleforce.


Tesla je bio iznimno uvjeren u svoj izum, imajući neke odvažne tvrdnje o svojim sposobnostima. Govoreći 1934. godine, rekao je da bi Teleforca mogla "poslati koncentrirane zrake čestica slobodnim zrakom, tako ogromne energije da će srušiti flotu od 10.000 neprijateljskih zrakoplova na udaljenosti od 200 milja od granice .

Što sad?

Tesla je svoj izum opisao kao super oružje koje će okončati sve ratove i odrediti svoj dizajn višestrukim strankama, uključujući Veliku Britaniju, američko ratno ministarstvo, Jugoslaviju i Sovjetski Savez tijekom Drugog svjetskog rata.


Od svih stranaka, najveći interes pokazao je Sovjetski Savez, djelomično ga testirajući 1939. godine. Budući da im je to omogućio, Tesli je plaćeno 25.000 dolara - što je ekvivalent 431.128,57 dolara u 2017. Međutim, nije sve bilo kako se činilo,  aTesla je tvrdio da su pokušali ukrasti njegov dizajn nakon pretraživanja njegove sobe i da su njegovi papiri bili razbacani.Srećom, lopovi su ostali praznih ruku, jer je nacrt oružja bio pohranjen na najsigurnijem mogućem mjestu - Teslinom umu.

Da li je oružje napravljeno?Naravno, spomenuli smo da je Sovjetski Savez djelomično testirao oružje, ali još uvijek ostaju pitanja o tome je li cijelo oružje ikada izgrađeno ili je samo manja verzija. Vjeruje se da je oružje zapravo dizajnirano da bude divovski toranj. Osovina tornja, koja je mogla biti visoka i do 100 stopa, sadržavala bi "pojas" ioniziranog strujanja zraka. Ovaj uređaj mogao bi skinuti zrakoplove od samo 300 milja, što bi bila značajna prednost u Drugom svjetskom ratu.I Sjedinjene Američke Države i Sovjetski Savez razvili su oružje snopova čestica tijekom hladnog rata, koji je imao nevjerojatnu sličnost s Teslinim dizajnom. Ali što je s oružjem,dali ono postoji.

Tijekom proslave u njegovu čast, kada je Tesla bio stariji od 81 godine i raspravljao o Teleforci, rekao je: „Ali to nije eksperiment ... ja sam ga izgradio, demonstrirao i koristio. Proći će samo malo vremena prije nego što ga mogu dati svijetu.

Dakle, ako je Tesla govorio istinu o svom izumu, što se s njom dogodilo ...?

nikola tesla death ray experiment header

izvor:http://www.bitrebels.com/technology/story-nikola-tesla-death-ray/

 

 

                  

O autoru
Miro Sinj
Author: Miro SinjWebsite: https://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Glavni urednik stranice!
Miro Smolčić je krenuo kao čitatelj i gotovo odmah se stavio u službu prenositelja znanja. Od samih početaka je s nama i promoviran je u glavnog urednika stranice. Posebni su mu interes drevne civilizacije na ovim postorima i njihova povezanost sa teorijom drevnih vanzemaljaca.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno