Ponedjeljak 13 Srpanj 2020

Pretraga

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Pinealna žljezda

14 Tra 2019
(Reading time: 4 - 8 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Mistici i drevne kulture nazivaju ih "treće oko", a naša pinealna žlijezda je gomoljasta žlijezda u veličini graška koja se nalazi u središtu mozga, između lijeve i desne hemisfere. Pinealna žlijezda se smatra vrlo važnom za naše mentalno, tjelesno, kao i naše duhovno zdravlje, a istovremeno se smatra i "prolazom" u višu svijest.

Stoljećima se epifiza naziva "trećim okom" ili se također naziva "Ajna čakra" ili čakra obrva. Prema drevnoj hinduističkoj kulturi, čakra trećeg oka odgovorna je za savjest, intuiciju, uvid, jasnoću i duhovno buđenje.

Dakle, što je stvarno Pinealna žlijezda?

Pinealna žlijezda je endokrina žlijezda koja se nalazi u vašem mozgu i proizvodi neurotransmiter melatonin. Melatonin proizveden pinealnom žlijezdom pomaže regulirati i dnevni i sezonski cirkadijanski ritam, kontrolira vaše cikluse spavanja i kvalitetu spavanja, kao i početak puberteta.

Kada je izložen svjetlu, aktivira se treće oko koje ima nekoliko bioloških funkcija i kontrolira bioritme vašeg tijela. Pinealna žlijezda radi zajedno s hipotalamusom, koji kontrolira vašu glad, žeđ, seksualnu želju i proces starenja.

Dakle, zašto bi treće oko trebalo aktivirati?

   pinealn žljzda 1            


Smatra se da je epifiza mnogo više od fizičkog fenomena u duhovnim krugovima i smatra se nekom vrstom "duhovne antene" koja kanalu omogućuje pristup višoj svijesti i povezivanje s božanskim. Mistične su tradicije stoljećima obožavale malu epifizu i smatrale su je vezom između fizičkog svijeta i eteričnog područja. I vjeruje se da kada je treće oko ili pinealna žlijezda zatvoreno, ono donosi pesimizam, cinizam, zbunjenost i zavist, a kada je potpuno aktiviran, povećava psihičku jasnoću, sposobnost i koncentraciju.

Također se vjeruje da pinealna žlijezda ima sposobnost proizvesti male količine DMT ili dimetiltriptamina. Također, poznat kao "molekula duha", DMT je snažan psihodeličan, koji je ključni katalizator za poboljšana stanja svijesti i intuicije.

Kako se događa kalcifikacija pinealne žljezde

  pinealna žljezda 2


Mala žlijezda se lako može oštetiti zahvaljujući mukama suvremenog načina života. Loša prehrana, pitka voda s visokim sadržajem fluora, stres i drugi čimbenici mogu negativno utjecati na epifizu i uzrokovati njeno kalcifikaciju. Postoje mnoge prakse koje vam mogu pomoći da aktivirate vašu pinealnu žlijezdu, koja također može jednostavno nestati zbog nedostatka uporabe.

Neki od problema koji mogu biti uzrokovani zbog blokiranog trećeg oka ili kalcificirane epifize su:

 

     Zbunjenost
     zablude
     parnoja
     Smanjena percepcija stvarnosti
     Anksioznost i depresija
     Sklonost prekomjernoj analizi stvari
     Pesimizam
     Neurološki poremećaji
     Zavist i ljubomora

ez obzira vjerujete li u mistične moći pinealne žlijezde ili ne, učinkovito funkcioniranje žlijezde može rezultirati vašim općim dobrim zdravljem i dobrobiti, dok kalcificirana epifiza s nakupljanjem kristala kalcijevog fosfata može uzrokovati loše zdravlje.Savjeti za uklanjanje kamenaca iz pinealne žlijezdeEvo nekoliko savjeta i tehnika kako možete dekalcificirati vašu epifizu i aktivirati je.Dekalcifikacija

 pinealna žljezda 3

Kada se kristali kalcijevog fosfata talože u tkivima i organima u vašem tijelu, javlja se kalcifikacija koja može uzrokovati nekoliko zdravstvenih problema. Na primjer, kalcifikacija vaših arterija može povećati rizik od srčanih bolesti, dok kada se tetive i zglobovi kalcificiraju, to je povezano s tendonitisom i osteoartritisom. Isto tako, i pinealna žlijezda može postati kalcificirana.

 

Dakle, što uzrokuje ovo kalcifikaciju? Konzumiranje obrađene i rafinirane hrane i pića i drugih gaziranih pića može uvelike pridonijeti kalcifikaciji. Iako je glavni uzrok kalcifikacije fluorid koji je prisutan u vodi za piće i pasti za zube. Da biste uklonili dekaliranje svoje epifize, izbjegavajte fluorid u svim oblicima. Kupite pastu za zube koja ne sadrži fluor. Pijte filtriranu vodu te  je koristite i za kupanje. Uklanjanje fluorida iz tijela. Uz dodatak joda, dodataka za detoksifikaciju jetre, suha sauna i konzumiranje tamarinde također mogu pomoći.

 

Detoksificirati i potaknutiNeki dodaci i bilje mogu pomoći stimulirati epifizu i promicati detoksikaciju i ukloniti depozite kalcija. Neki korisni dodaci i bilje koje možete kupiti u lokalnoj trgovini zdravlja su: Spirulina: Ovo je plavo-zelena alga koja je dostupna kao kapsule, pilule i prašci. Još jedna korisna alga je chlorella. Hydrilla Verticillata: Ovo je alga koja je dostupna u obliku dodatka. Ginseng: Vrlo popularno se koristi u tradicionalnoj kineskoj medicini, ginseng je biljka koja je dostupna kao tinkture i kapsule. Zeolit: Ovaj mineralni dodatak može pomoći u uklanjanju toksina i teških metala. Bentonitna glina: Kada se konzumira u praškastom obliku, bentonitna glina pomaže u apsorpciji i uklanjanju teških metala, kemikalija i toksina iz tijela. Ulje jetre bakalara: To je vrlo zasičena u omega-3 masnim kiselinama i pomaže u hranidbi epifize i njenoj dekalcifikaciji.

 

Meditacija u mraku

pinealna žljezda 4

Pinealna žlijezda proizvodi više melatonina u mraku; međutim, naš moderni način života s izloženošću električnom energijom i životom i radom u svjetlu većim dijelom dana poremetio je cirkadijanske ritmove našeg tijela i ciklički odnos našeg tijela s tamom. Meditiranje i izvođenje drugih duhovnih praksi u mraku može potaknuti epifizu da izlučuje veće razine melatonina.

 

 

Jednostavna vježba koju možete učiniti je zamračenje sobe korištenjem neprozirnih zavjesa, isključivanje svih svjetala, uključujući uređaje, digitalne satove, mobilne telefone itd. Koje proizvode malo svjetla. Udobno sjedite otvorenih očiju i gledajte u tamu. Obratite pažnju na svoje disanje i pustite da vaše misli idu ako se pojave. Obavite vježbu barem 10 minuta i koristite svijeću ili svjetiljku kako biste polako izašli iz vaše meditacije.

 

 

Korištenje aromaterapije

Vjeruje se da neka eterična ulja kao što su lavanda, sandalovina, bor, peršin, tamjan i davana ulje, koje je napravljeno od dhavane (Artemisia pallens), aromatične indijske biljke, ne samo da probude i stimuliraju vašu pinealnu žlijezdu, nego i potaknu dublje. stanje meditacije i pojačani osjećaj duhovne svijesti. Možete dodati nekoliko kapi eteričnog ulja u kupku, dodati nekoliko kapi u vodu i poprskati u sobi, prije nego što spavate, poprskajte nekoliko kapi eteričnog ulja na jastuku, spalite ga u difuzoru ili udišite. iz boce neposredno prije meditacije.

 

pjevanje om

 pinealna žljezda 5

Smanjite upotrebu mobilnih uređaja

Mobilni telefoni emitiraju elektromagnetska polja (elektromagnetska polja), što može oštetiti epifizu. Istraživanja pokazuju da izloženost elektromagnetskim poljima može uzrokovati poremećaj u proizvodnji melatonina. Ograničite korištenje mobitela i ne nosite svoj mobilni telefon na sebi. Koristite svoj mobilni telefon tamo gdje je prijem dobar, što je slabiji prijem, što više emfuje vaš telefon. Iskoristite slušalice s zračnom cijevi i oklopljenu žicu za svoj mobilni telefon. Pokušajte i koristite fiksni telefon (ne bežični telefon) što je više moguće.

 
Uključite kristale u svoj život

pinealna žljezda 6

Uključite kristale u svoj život

Kristali, stijene i kamenje korišteni su još od antičkih vremena kako bi se uravnotežile i stimulirale čakre u našem tijelu. Te se čakre u biti smatraju "duhovnim centrima moći" u tijelu. Smatra se da kristali kao što su mjesečev kamen, ametist, sodalit, ljubičasti safir, rodonit, purple turmalin i pietersit koji uravnotežuju 6. i 7. čakru, smješteni na tjemenu glave iu središtu čela, liječe i stimuliraju epifizu.

Obično su tamno purpurne i indigo boje povezane s aktivacijom trećeg oka i tako korištenje kristala u ovoj boji može pomoći u stimulaciji epifize. Da biste koristili kristale, morate ležati na leđima. Zatim postavite jedan kristal u središte čela i usredotočite se na područje.

 

Uzmi dodatke za melatonin

Ako vaša pinealna žlijezda ne funkcionira učinkovito, to može ugroziti proizvodnju melatonina. Istraživanja pokazuju da uzimanje dodataka melatoninu može poboljšati san i poboljšati osjećaj mira i opće dobrobiti. Također može pomoći u sprečavanju raka i smanjiti znakove starenja, čime se promiče dugovječnost.

Mješavine melatonina možete lako pronaći u lokalnoj trgovini zdravlja u obliku tekućine, pilula i kapsula te u sublingvalnom obliku, koje tijelo lakše apsorbira.

 

Gledanje u Sunce

 

      pinealna žljezda 7

Sunce je prekrasan izvor energije i vjeruje se da gledanje u sunce nekoliko minuta tijekom izlaska sunca i nekoliko minuta prije zalaska sunca može pomoći stimulirati epifizu i pomoći joj u učinkovitom funkcioniranju.

Savjeti i tehnike o kojima se raspravlja u ovom članku su nekoliko jednostavnih načina na koje možete aktivirati vaše treće oko i dekalcificirati vašu pinealnu žlijezdu tako da ona učinkovito djeluje na zdravije i duhovno svjesno vas.

 

 

izvor:https://cleverleverage.com/activate-the-third-eye-decalcify-pineal-gland/

 

 

   

              

     

 

 

 

 

 

 

        

     

O autoru
Miro Sinj
Author: Miro SinjWebsite: https://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Glavni urednik stranice!
Miro Smolčić je krenuo kao čitatelj i gotovo odmah se stavio u službu prenositelja znanja. Od samih početaka je s nama i promoviran je u glavnog urednika stranice. Posebni su mu interes drevne civilizacije na ovim postorima i njihova povezanost sa teorijom drevnih vanzemaljaca.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno