Subota 26 Rujan 2020

Pretraga

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Znanstveni radovi

Posljednje otkriče

20 Ožu 2018
(Reading time: 1 - 2 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

 1434037 hoking ap01 ls

ŠOKANTNO HOKINGOVO POSLEDNJE OTKRIĆE RUŠI SVE ŠTO ZNAMO: Pred smrt otkrio paralelne univerzume!

Stiven Hoking, jedan od najvećih umova današnjice, koji je preminuo prošle nedjelje, u svojim poslednjim danima završio je teoriju koja objašnjava kako čovječanstvo može otkriti paralelne univerzume.

Njegove kolege otkrivaju da je završni akademski rad renomiranog teoretskog fizičara bio da odredi revolucionarnu matematiku koja je potrebna da bi svemirski brod pronašao tragove višestrukih paralelnih univerzuma.

U pitanju je rad po imenu "Gladak izlaz iz večne inflacije", a trenutno je na proverama prije objavljivanja u "jednom od najvećih svetskih naučnih časopisa".

Kako se navodi, ovaj rad može biti najvažnije naučno nasljeđe Hokinga.
Novi rad pokušava da riješi problem koji je Hokingova teorija "bez granica" iz 1983. godine opisala.

Prema tom proračunu, univerzum se odmah proširio sa male tačke u prototip onoga što danas živimo, što je proces poznat kao inflacija.


 

Ali teorija takođe predviđa beskrajan broj velikih praskova, od kojih svaki stvara svoj univerzum.

Ovaj rad, ukoliko zaista dovede do nekih dokaza, skoro sigurno doneo autorima Nobelovu nagradu, koju Hoking za života nije dobio. Ipak, nagrada se ne dodeljuje posthumno.

preneseno sa
https://www.kurir.rs/planeta/3015213/sokantno-hokingovo-poslednje-otrkice-rusi-sve-sto-znamo-pred-smrt-otkrio-paralelne-univerzume

 

 

 

 

 

kolege, otkrivaju, da, je, završni,

  

O autoru
Miro Sinj
Author: Miro SinjWebsite: https://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Glavni urednik stranice!
Miro Smolčić je krenuo kao čitatelj i gotovo odmah se stavio u službu prenositelja znanja. Od samih početaka je s nama i promoviran je u glavnog urednika stranice. Posebni su mu interes drevne civilizacije na ovim postorima i njihova povezanost sa teorijom drevnih vanzemaljaca.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno