Nedjelja 5 Srpanj 2020

Pretraga

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Znanstveni radovi

NEBESKA PALAČA

20 Ruj 2011
(Reading time: 1 minute)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
kinastanicaOsvajanje svemira

Kina će u svemir lansirati 'Nebesku palaču'

Kina kreće s izgradnjom svemirske postaje, što potvrđuje i najava da će se krajem rujna lansirati prvi modul nazvan 'Nebeska palača', koji će definitivno Kini otvoriti put za nove svemirske programe.

Iz pustinje Gobi Kina bi krajem rujna trebala u svemir lansirati prvi modul nazvan Tiangong 1 (Nebeska palača). Misija koji Kinezi žele postići ovim projektom je otvaranje puta za izgradnju svemirske postaje.

Riječ je o modulu teškom osam tona koji će se u orbiti zadržati dvije godine, tijekom koji će se testirati sastajanje i pristajanje svemirskih letjelica. Testovi će početi odmah nakon lansiranja, pa će tako do 'Nebeske palače' prvi doći bespilotni svemirski brod, nakon čega bi modul trebale posjetiti i letjelice sa posadom, pišu kineski mediji.

U vrijeme dok Amerika i Rusija imaju velikih financijskih problema u razvoju, pa i održavanju svemirskih programa, Kina novim misijama nagovještava svoju dominaciju. Tako Kinezi do 2020. planiraju poslati čovjeka na Mjesec, a na rasporedu je lansiranje još nekoliko bespilotnih letjelica prema Mjesecu.

Preuzeto sa

http://danas.net.hr

U vrijeme, dok Amerika, i Rusija, imaju velikih, financijskihO autoru
Miro Sinj
Author: Miro SinjWebsite: https://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Glavni urednik stranice!
Miro Smolčić je krenuo kao čitatelj i gotovo odmah se stavio u službu prenositelja znanja. Od samih početaka je s nama i promoviran je u glavnog urednika stranice. Posebni su mu interes drevne civilizacije na ovim postorima i njihova povezanost sa teorijom drevnih vanzemaljaca.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno