Nedjelja 2 Travanj 2023

Pretraga

Ekologija

CEPELIN KONTRA VJETRENJAČE

01 Svi 2012
(Reading time: 1 minute)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
CEPELIN_GENERATOR

Leti, leti...CEPELIN! I pritom proizvodi energiju iz vjetra. Spas za mjesta izvan distribucijske mreže!

Divovski cepelini koji proizvode energiju iz vjetra mogli bi se pokazati kao pravi spas za udaljena naselja koja nisu spojena na distribucijsku mrežu, prenosi Gizmodo . Računa se i da bi ovi leteći proizvođači energije mogli smanjiti troškove proizvodnje energije za čak 65 posto.

 

Najveća potencijalna prednost 'letećih vjetrenjača' leži u tome što je na većim visinama vjetar pouzdaniji i do pet puta brži, pa bi mogli proizvoditi puno više električne energije od konvencionalnih vjetrenjača.

 

Prototip na ovoj snimci privezan je tako da lebdi na visini od stotinjak metara, a već i na toj visini uspijeva generirati više energije nego na tlu. Pomoću ove demonstracije, Altaeros Energies, tvrtka iz Mainea u SAD-u koja stoji iza ovih turbinskih cepelina nada se osigurati partnerstva koja će joj pomoći pretvoriti u stvarnost viziju sela na pogon cepelina.

.

 

 

preneseno sa

http://www.jutarnji.hr

 

 

 

 

 

Najveća, potencijalna, prednost, 'letećih, vjetrenjača' leži

O autoru
Miro Sinj
Author: Miro SinjWebsite: https://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Glavni urednik stranice!
Miro Smolčić je krenuo kao čitatelj i gotovo odmah se stavio u službu prenositelja znanja. Od samih početaka je s nama i promoviran je u glavnog urednika stranice. Posebni su mu interes drevne civilizacije na ovim postorima i njihova povezanost sa teorijom drevnih vanzemaljaca.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno