Subota 11 Srpanj 2020

Pretraga

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Planet,tehnologija,problemi....?

14 Kol 2011
(Reading time: 1 - 2 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
planet_zatvorKRIVA IM TEHNOLOGIJA

Britanci ostaju bez Twittera i SMS-a?

Britanska vlada razmatra treba li isključiti društvene mreže i onemogućiti slanje SMS-ova tijekom nemira

 

Premijer David Cameron rekao je zastupnicima tijekom izvanredne sjednice britanskog parlamenta da su obavještajne službe i policija razmatralo je li ispravno i moguće odsjeći pristup tim platformama onima koji ih koriste kako bi dogovarali nasilje i nerede, piše BBC.

SMS-ovi i Blackberry Messenger navodno su odigrali veliku ulogu u nemirima koji već danima potresaju više gradova u Velikoj Britaniji. No, britanski je premijer u svoje obraćanje zastupnicima uključio i Facebook te Twitter.

 


Udruge za zaštitu ljudskih prava smatraju da bi ograničavanje ili ukidanje pristupa društvenim mrežama i servisima bilo zlorabljeno i uskratilo građanska prava ljudima koji nisu ništa loše napravili.

Pitaju se i kako će se znati tko planira nerede, odnosno tko će o tome odlučivati. Ako to ne budu sudovi, privatne tvrtke i policija vrlo će brzo zlorabiti to pravo, upozoravaju zaštitnici ljudskih prava.

Camerona su kritizirali i koalicijski partneri, rekavši da se treba suzdržati od takvih poteza. Puno bi bolje bilo koristiti društvene mreže za organiziranje skupina i pojedinaca koji će pomoći pri održavanju reda.

Usto, mnogi su skeptični je li tako nešto uopće tehnički izvedivo. Ipak, britanske vlasti pozvale su predstavnike Facebooka, Twittera i drugih tvrtki kako bi razgovarali o njihovim odgovornostima tijekom nemirnih vremena.

 

Autor

M.W.

Preuzeto sa

www.tportal.hr

 

 

 

 

 

Usto, mnogi su, skeptični, je li tako nešto, uopće tehnički

O autoru
Miro Sinj
Author: Miro SinjWebsite: https://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Glavni urednik stranice!
Miro Smolčić je krenuo kao čitatelj i gotovo odmah se stavio u službu prenositelja znanja. Od samih početaka je s nama i promoviran je u glavnog urednika stranice. Posebni su mu interes drevne civilizacije na ovim postorima i njihova povezanost sa teorijom drevnih vanzemaljaca.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno