Četvrtak 4 Lipanj 2020

Pretraga

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

U Latviji Meteorit pao na stambeno naselje

12 Stu 2009
(Reading time: 1 - 2 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
meteorit, pao, na, zemlju, pad, asteroida
Nitko nije ozlijeđen u padu meteorita blizu jedne farme kod gradića Valmiera u okrugu Mazsalaca na sjeveru Latvije. Meteorit je napravio krater širok 20 i dubok 10 metara.
Glasnogovornica latvijske državne Vatrogasne i spasilačke službe kaže da su mjesto odmah po padu okružili pripadnici spasilačkih ekipa i vojske, te da još uvijek nije sigurno radi li se o komadu svemirske stijene ili satelitu.

"Još uvijek ne znamo što je palo s neba. Prema prvim informacijama radi se o meteoritu. No, moguće je da je u pitanju i satelit ili neki njegov dio, a nije isključena ni mogućnost radioaktivnog zračenja", rekla je.Jedan svjedok, koji je vidio objekt kako pada s neba i ostavlja plameni trag, kaže da je padao uz buku poput aviona u niskom letu.

Ove godine je, 2. ožujka, asteroid promjera 35 metara prošao 72.000 kilometara od Zemlje. Veličina te svemirske stijene približna je veličini asteroida koji je izazvao nesreću u Tunguski, ali nije bilo opasnosti od sudara.

Kod rijeke Podkamenaje u zabačenom dijelu Sibira je 30. lipnja 1908. zabilježena eksplozija od pet do 30 megatona, u kojoj je zbrisano više od 80 milijuna stabala te je uništeno oko 2150 kvadratnih kilometara.

Pretpostavlja se da je u to područje pao veliki meteorit, ali istraživačke ekspedicije do sada nisu pronašle krater, pa se pretpostavlja da je eksplodirao iznad tla..

 

net.hr

O autoru
Danijel Folnegović
Author: Danijel FolnegovićWebsite: http://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Owner
Danijel Folnegović je oduvijek bio zainteresiran za sve što ima veze s paranormalnim. Zarazio se time tamo davne 1993. gledajući prvu epizodu serije Dosije X. Voli pisati o bilo ćemu zanimljivom od NLO-a, vanzemaljaca, teorija urote, teorije o drevnim vanzemaljcima i nerješenim misterijama. Također, ima strast prema SF serijama i filmovima, ali i nogometu. Pokretač je ove stranice i brine o njenom neometanom radu. Povremeno se pojavljuje kao gost u nekim TV i radio emisijama.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno