Nedjelja 23 Siječanj 2022

Pretraga

Prvi svemirski hotel na svijetu imat će umjetnu gravitaciju i prekrasan pogled na zemlju!

06 Ruj 2019
(Reading time: 1 - 2 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Dizajni za prvi svemirski hotel su otkriveni i to je definitivno "izvan ovog svijeta". Komercijalni svemirski hotel, koji je dizajnirala The Gateway Foundation, imat će iste pogodnosti koje se neude u hotelima i brodovima za krstarenje ovdje na Zemlji, poput barova, restorana (s kuhinjama punih usluga) i kina. Možda će tamo biti i dovoljno prostora za edukativne seminare. U hotelu će se moći primiti i do 400 gostiju. To bi bilo nešto poput orbitalnog krstarenja brodom za one koji žele putovati u svemir.

Hotel je dobio ime Svemirska stanica Von Braun i imat će neke iste tehnologije koje se koriste u Međunarodnoj svemirskoj stanici. Međutim, za razliku od ISS-a, u hotelu bi bila umjetna gravitacija koja bi omogućila gostima da se šetaju kao što bi to radili ovdje na Zemlji, kao i da mogu obavljati uobičajene dnevne rutine, poput odlaska u toalet i tuširanja.

hotelsvemir1
Što se tiče dizajna kako će izgledati svemirski hotel, dovoljno je zanimljivo da izgleda vrlo slično Ferisovom kotaču. Dizajn se temeljio na konceptu Wernhera von Brauna koji je on stvorio 1950-ih i po kojem je hotel dobio ime. Kotač promjera 190 metara rotirat će se tako da stvori gravitacijsku silu sličnu onoj koja se osjeća na Mjesecu. Na raspolaganju će biti 24 pojedinačne sekcije od koje će svaka imati svoj smještaj za spavanje. 

Von Brauns Concept 570x397

Plan zaklade Gateway je da se svemirski hotel izgradi do 2025. godine i počne primati do 100 turista svaki tjedan koji ga posjećuju. A nakon potpunog dovršetka svemirske stanice Von Braun planiraju stvoriti još veći svemirski hotel koji bi mogao primiti do 1.400 astro-turista.
"Na kraju će odlazak u svemir biti druga opcija koju će ljudi odabrati za svoj odmor, baš poput krstarenja ili odlaska u Disney World", izjavio je za Dezeen Tim Alatorre, stariji dizajner i arhitekt svemirske stanice Von Braun.

hotelsvemir3

hotelsvemir2

 

hotelsvemir

 

Izvori:

https://www.thesun.co.uk/tech/9846549/worlds-first-space-hotel-revealed/

https://mysteriousuniverse.org/2019/09/worlds-first-space-hotel-will-have-artificial-gravity-and-breathtaking-view-of-earth/

O autoru
Danijel Folnegović
Author: Danijel FolnegovićWebsite: http://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Owner
Danijel Folnegović je oduvijek bio zainteresiran za sve što ima veze s paranormalnim. Zarazio se time tamo davne 1993. gledajući prvu epizodu serije Dosije X. Voli pisati o bilo ćemu zanimljivom od NLO-a, vanzemaljaca, teorija urote, teorije o drevnim vanzemaljcima i nerješenim misterijama. Također, ima strast prema SF serijama i filmovima, ali i nogometu. Pokretač je ove stranice i brine o njenom neometanom radu. Povremeno se pojavljuje kao gost u nekim TV i radio emisijama.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno