Petak 1 Prosinac 2023

Pretraga

Zombi planeti šalju tajanstvene signale

09 Kol 2019
(Reading time: 2 - 3 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Dok većina astronoma traži znakove života na drugim planetima, nekoliko njih s apokaliptičke strane traži znakove mrtvih zvijezda i mrtvih planeta u pokušaju da pogledaju nadahnjujuću daleku budućnost Zemlje. Ono što su do sada pronašli jesu tajanstveni zombi signali koji dolaze s onih planeta koji nisu ništa više od divovskih kuglica metala izbačenih iz orbite mrtvih bijelih patuljaka. Što stvara ove čudne zombi zvukove? Zovu li to oni inteligenciju po svemiru?

"Nikada prije nitko nije pronašao samu jezgru nekog velikog planeta, niti veliku planetu samo praćenjem magnetskih potpisa, niti veliku planetu oko bijelog patuljka."

To jest, nitko prije doktora Dimitrija Verasa s Odjela za fiziku Sveučilišta Warwick, on i njegov tim u svibnju 2019. su otkrili SDSS J1228 + 1040 - bijelu patuljastu zvijezdu (mrtvu zvijezdu, bez pojave fuzije) koja se nalazi na oko 411 svjetlosnih godina od nas. Prema priopćenju za javnost u kojem najavljuju svoju novu studiju u Mjesečnim notifikacijama Kraljevskog astronomskog društva, pronađeni su i ostaci jednog planeta. Konkretno, čini se da je stijena u orbiti SDSS J1228 + 1040 jezgra planete - ono što je preostalo nakon što je zvijezda umrla i time uklonila atmosferu i vanjske slojeve, ostavljajući samo hladnu masu očvrslih metala.

walking dead 1666584 640
To je zombi planet ... nije planet zombija

Otkrili su i nešto drugo - radio signal koji dolazi sa zombi planeta. Na temelju sličnog signala koji dolazi iz Jupitera i njegovog mjeseca Io-a, utvrdili su da bijeli patuljak i jezgra planeta tvore jednopolni krug induktora s metalnom jezgrom koja djeluje kao provodnik. Zračenje iz unipolarnog indukcijskog kruga formira radio valove koji se mogu pokupiti radioteleskopima na Zemlji.
No, zašto je to velika stvar?

"Postoji jedno slatko mjesto za otkrivanje ovih planetarnih jezgara: jezgru preblizu bijelom patuljku uništile bi sile plima, a jezgra predaleko ne bi se ni otkrila. Također, ako je magnetsko polje prejako, guralo bi jezgru u bijelog patuljka, uništavajući je. Stoga bismo trebali tražiti samo planete oko onih bijelih patuljaka sa slabijim magnetskim poljem na razdvajanju između oko 3 solarna radijusa i udaljenosti otprilike Merkur-Sunce. "

dr.Veras ističe da astronomi sada imaju izvrstan alat za pronalaženje drugih mrtvih planeta. I zašto je to velika stvar?

„Otkriće će također pomoći u otkrivanju povijesti ovih zvjezdanih sustava, jer da bi jezgra planeta dostigla tu fazu, bila bi nasilno lišena atmosfere i plašta u nekom trenutku, a potom bačena prema bijelom patulju. Takva jezgra također bi mogla dati pogled u našu vlastitu daleku budućnost i kako će se naš solarni sustav s vremenom razvijati. "

Da. Gledajući SDSS J1228 + 1040 i njegov zombi planet koji šalje signal, pogled je u našu budućnost. Koliko daleko u našu budućnost? To ovisi o nama (o fuck) i životnom vijeku našeg sunca, koji se procjenjuje na još oko pet milijardi godina. Ono što ovo novo otkriće govori Verasu je koliko će dugo mrtva Zemlja postojati i slati svoje zombi signale drugim galaksijama ... oko milijardu godina.

disaster 3911500 640

Što mislite, što će prije doći ... kraj Sunca ili kraj Zemlje? Ne kladite se, ne isplati se - ionako neće biti kladionica.

 

Izvor

O autoru
Danijel Folnegović
Author: Danijel FolnegovićWebsite: http://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Owner
Danijel Folnegović je oduvijek bio zainteresiran za sve što ima veze s paranormalnim. Zarazio se time tamo davne 1993. gledajući prvu epizodu serije Dosije X. Voli pisati o bilo ćemu zanimljivom od NLO-a, vanzemaljaca, teorija urote, teorije o drevnim vanzemaljcima i nerješenim misterijama. Također, ima strast prema SF serijama i filmovima, ali i nogometu. Pokretač je ove stranice i brine o njenom neometanom radu. Povremeno se pojavljuje kao gost u nekim TV i radio emisijama.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno