Petak 8 Prosinac 2023

Pretraga

Dolazi zima?

01 Stu 2014
(Reading time: 1 - 2 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

   zima

     

Nadolazeća zima biće najhladnija u poslednjih 100 godina, a zahvatiće veliki dio Starog kontinenta, najavljuju britanski meteorolozi.

Velike količine snijega uporno će zatrpavati Evropu, praćene veoma niskim temperaturama. Prema procjenama britanskih meteorologa, arktička zima će okovati kontinent čak pet mjeseci.

 

Oni najavljuju da prvi val zahladnjenja možemo očekivati već u studenom. Za sječanj se predviđa rekordno niska temperatura od 27 stupnjeva Celzijusa, i to na većem djelu kontinenta, uključujući i predio u kojem se nalazi Srbija. Naglo zahladnjenje sa sobom će doneti i snijeg.

Niži predjeli na bjele pahulje čekaće do druge polovine studenog, kažu meteorolozi koji se slažu sa britanskim kolegama i prognoziraju da će nastupajuća zima biti hladnija i sa više snijega nego prošla.

- Prvi snijeg u nižim predelima može da se očekuje u studenom i to drugoj polovini mjeseca, a pratiće ga, svakako, jače zahladnjenje. Poslednja nedelja studenog je uobičajeno vrijeme za prvi snijeg u gradovima, ali ove godine možemo da ga očekujemo i malo ranije.

Generalno, prošla zima je bila topla sa malo snijega, a ove očekujemo znatno niže temperature, i više kiše i snijega – navodi meteorolog Nedeljko Todorović.

preneseno sa
www.vestinet.rs

 

 

 

 

najavljuju,očekuje,pračenje,niskim

O autoru
Miro Sinj
Author: Miro SinjWebsite: https://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Glavni urednik stranice!
Miro Smolčić je krenuo kao čitatelj i gotovo odmah se stavio u službu prenositelja znanja. Od samih početaka je s nama i promoviran je u glavnog urednika stranice. Posebni su mu interes drevne civilizacije na ovim postorima i njihova povezanost sa teorijom drevnih vanzemaljaca.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno