Ponedjeljak 13 Srpanj 2020

Pretraga

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

MAJANSKI KALENDAR,ili samo povećana prodaja novina

12 Svi 2012
(Reading time: 1 - 2 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
MAJE

Maje nisu predvidjele smak svijeta, već budućnost iza 3500. godine!

Stare Maje nisu predvidjele apokalipsu ove godine. Naprotiv, predvidjele su novi vremenski ciklus, a novootkriveni zapisi na zidovima ruševina u Guatemali otkrivaju opsjednutost starih Maja upravo vremenskim ciklusima, a ne apokalipsom.

ovi zapisi isto tako pokazuju kako su Maje imale kalendare koji nadilaze 2012. godinu, za koju se dosad vjerovalo, kako je prema predaji upravo Maja, godina "kraja svijeta", prenosi USA Today.

"Eto, toliko o navodnom kraju svijeta", zaključio je arheolog William Saturno sa Sveučilišta Boston i autor studije u kojoj su predstavljeni novi zapisi iz Guatemale i koja je objavljena u žurnalu Science.

Zapisi su otkriveni u ruševinama Xultun, a radi se o astronomskom kalendaru, koji je pronađen u zemljom zatrpanoj pisarskoj prostoriji. "Brojevi koje smo pronašli ukazuju na veliku opsesiju Maja vremenskim ciklusima, neki od njih su vrlo veliki. Pisari Maja vjerojatno su brojeve upisali u tu prostoriju, baš kao i u prostorije koje su pronašli i španjolski osvajači", pojasnio je Saturno.

Xultun je otkriven još 1915. godine i vjeruje se kako je nekoć bio veliko središte majanske civilizacije i kulture. Tek prije dvije godine arheolozi su zamijetili dio spomenute zemljom zatrpane prostorije, koja je promakla lovcima na blago.

Zidovi te prostorije na sebi imaju murale i hijeroglife upisane u redovima između slika. Kalendari koji su pronađeni predstavljaju vremenske cikluse poput ceremonijalnog kalendara od 260 dana, standardni godišnji kalendar od 365 dana, kalendar Venere od 584 dana te kalendar Marsa od 780 dana.

Među brojkama i datumima, pronađeni su i oni koji odgovaraju godinama iza 3500. godine, što je itekako daleka budućnosti od 2012. godine.

Video

http://youtu.be/pJ_OvQeR8GU

 

preuzeto sa

http://dnevnik.hr

 

 

Zidovi te, prostorije, na sebi, imaju, murale

O autoru
Miro Sinj
Author: Miro SinjWebsite: https://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Glavni urednik stranice!
Miro Smolčić je krenuo kao čitatelj i gotovo odmah se stavio u službu prenositelja znanja. Od samih početaka je s nama i promoviran je u glavnog urednika stranice. Posebni su mu interes drevne civilizacije na ovim postorima i njihova povezanost sa teorijom drevnih vanzemaljaca.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno