Utorak 14 Srpanj 2020

Pretraga

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

KONAČNO BEZ STRAHA

01 Ruj 2011
(Reading time: 1 minute)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
zubar
Strašne zubarske bušilice odlaze u povijest

Uskoro bi zujanje zubarske bušilice trebalo zauvijek utihnuti, tvrde najnovija istraživanja, prenosi B92.net.

Naime, znanstvenici vjeruju da su otkrili tajnu potpuno bezbolnog punjenja od posebnog materijala koji popravlja pokvarene zube bez potrebe za bušenjem.

Metoda "punjenja bez bušenja" oponaša stanje koje potiče obnovu cakline. Zubna se caklina formira oko proteinskih molekula, a znanstvenici su napravili proboj reproduciranjem prirodnog proteina u tekućinu koja se može nanijeti na zub.

Zubi se počinju kvariti kada kiseline bakterija koje se nalaze u ustima uzrokuju mikrioskopske rupe u caklini. Kada se proteinski rastvor nanese, on trenutno popunjava te rupe i formira podlogu od proteina na kojoj se caklina počinje regenerirati.

Švicarska kompanija je licencirala tehnologiju za testiranje širom svijeta i nada se da će razviti lijek za široku upotrebu u stomatologiji.Autor

J.M.

Preuzeto sa

http://www.znanost.com

Švicarska, kompanija je, licencirala, tehnologiju, za testiranje

O autoru
Miro Sinj
Author: Miro SinjWebsite: https://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Glavni urednik stranice!
Miro Smolčić je krenuo kao čitatelj i gotovo odmah se stavio u službu prenositelja znanja. Od samih početaka je s nama i promoviran je u glavnog urednika stranice. Posebni su mu interes drevne civilizacije na ovim postorima i njihova povezanost sa teorijom drevnih vanzemaljaca.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno