Petak 8 Prosinac 2023

Pretraga

''Teorije'' zavjere

Na Wright-Pattersonu razvijen tekući metal(obrnuti inženjering) koji neodoljivo podsiječa na Terminator scenarij

25 Lis 2019
(Reading time: 3 - 6 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Kad je riječ o NLO fenomenu, postoji onaj ekstremno mali dio populacije koji zna istinu, recimo da ju oni nešto kao Deep web, enciklopedije - oni znaju da nitko nije puno saznao o toj temi tako što je samo posjetio područja oko Area 51 i sličnih mjesta. Unutra naravno nitko od nas nije bio niti će vjerojatno ikad biti. Baza je strogo nadziran objekat, da li je tamo stvarno sakriven vanzemaljski brod ili ne ostaje nam da nagađamo, kao i da li se tamo čuvaju ostaci mrtvih vanzemaljaca ili čak i koji živi. No upravo o toj temi se zahuktala rasprava u posljednje vrijeme, naime mnogi istraživači, kao što ste i sami vjerojatno imali prilike vidjeti i čitati sve više prstom upiru u jednu drugu, možda ne tako očitu na prvu loptu bazu. Naime izuzetno renomirani istraživači koji imaju resurse da stvarno i idu po tim mjestima prstom su počeli sve više upirati prema saveznoj državi Ohijo - točnije o zrakoplovnoj bazi koja se nalazi na njenom teritoriju, a riječ je o zrakoplovnoj bazi Wright-Patterson u Daytonu.

tekucimetal1

Jedini tekući metal koji sam do sad poznavao :)

Ako se igdje događa obrnuti inženjering izvanzemaljske tehnologije na području SAD-a, onda je ta baza prva na listi potencijalnih kandidata za mjesto gdje bi se to moglo odvijati. U nekoliko smo navrata pisali o sličnim temama. E sad pazite ovo, nije 100% potvrda priče, ALI ALI ALI pažnju mi je skrenula obavjest da su znanstvenici koji rade u spomenutoj zrakoplovnoj bazi razvili tekući metal koji postaje jači i bolji provodnik kada se savija i isteže - upravo totalno suprotno od svih ostalih poznatih provodljivih materijala. Da li je to materijal od kojeg su napravljeni pravi svemirski brodovi? Da li će se od toga napraviti oni nabrijani tekući Terminatori? Da li nas treba biti strah onoga što bi moglo proizači proizvodnjom ovakvih materijala, pogotovo ako znamo da je Google razvio kvantni procesor od 56 kubita, dobro zasada je u ogromnoj skali, ali što će se događati za desetljeće ili dva? Prisjetimo se samo prvih Pentium procesora snage 166Mhz i njihove veličine na matičnim pločama s kraja 90-ih, a samo dvadesetak godina kasnije u najjeftinijim "pametnim" mobitelima imamo gotovo 100-ko jaće zvijeri integrirane na ploči jedva veće od malog nokta. Pa kad tako gledam, moram priznati da počinjem osječati respekt prema mašinama :)

No vratimo se na temu, jedan od inženjera je izjavio slijedeće:
„Tipično će materijal povećati otpor jer se rasteže samo zato što struja mora proći kroz više materijala. Eksperimentiranje s tim tekućim metalnim sustavima i gledanje suprotnog odgovora bilo je potpuno neočekivano i iskreno nevjerojatno dok nismo shvatili o čemu se radi. "

tekucimetal2

"Nevjerojatno" nije riječ koju biste očekivali da će se upotrijebiti u priopćenju vojske, a kamoli iz zrakoplovne baze tako usko povezane s Projektom plava knjiga i drugim tajnim NLO projektima. Ipak to je točno riječ dr. Christopher Tabor-a, vodećeg znanstvenika u istraživačkom laboratoriju zračnih snaga, koji se koristio za opisivanje svojstava polimeriziranih mreža tekučih metala, "novog" materijala koji je laboratorij razvio dok je istraživao nove načine izrade nosive elektronike nove generacije aparata koja neće oslabiti kada se tijelo koje je okružuje se proteže ili se savija i zadržava sva svoja svojstva vodljivosti pod istim naponima. Pretpostavljam da će to dovesti do stabilizacije rada vojnih zrakoplova pri ekstremnim opterečenjima, ali vjerojatno i podosta pratečih ostalih aparata, npr. podmornice i sl.

„Čestice jezgre-ljuske tekućeg metala s površinski vezanim akrilatnim ligandima sintetiziraju se i polimeriziraju kako bi se stvorile umrežene mreže čestica koje sadrže> 99,9% težinski metala. Kada se istežu, čestice unutar ovih polimeriziranih mreža tekučih metala (Poly-LMN) puknu i oslobađaju svoj tečni metalni teret, što rezultira brzim povečanjem od čak 108-puta vodljivosti mreže. Te mreže autonomno tvore hijerarhijske strukture koje ublažavaju štetne učinke naprezanja na elektroničke performanse i rađaju nova svojstva. Značajne karakteristike uključuju gotovo konstantne otpornosti velikih napona, elektroničku memoriju napora i povećanje volumetrijske vodljivosti s naprezanjem do preko 20 000 S cm − 1 pri> 700% produženju. “

U tehničkom članku objavljenom u časopisu Advanced Materials, Tabor i vodeći autor, kapetan Carl Thrasher, istraživač-kemičar pri Direkciji za materijale i proizvodnju pri AFRL, objasnili su kako se čestice tekućeg metala zatvaraju u školjku i zatim kemijski vežu na sljedeću kroz jedan proces polimerizacije koji povezuje sve njih zajedno. Pod stresom se školjke razbijaju, oslobađajući tekućinu koja brzo otkopčava svoje čestice kako bi održala vodljivost materijala i svojstvenu rastezljivost. Prema izvješću, ne postoji otkrivanje umora ni nakon 10.000 ciklusa stresa.

tekucimetal3

"Ovo je nešto što na tržištu danas nije dostupno, pa smo zaista uzbuđeni što ćemo ovo predstaviti svijetu."

Ili možda ponovo prezentirati? Laboratorija za istraživanje zračnih snaga primarni je znanstveno-istraživački i razvojni centar za ratno zrakoplovstvo i "igra sastavnu ulogu u vođenju otkrivanja, razvoja i integracije pristupačnih tehnologija ratovanja za američke zračne, svemirske i cyber-prostore." Što je još važnije, temelji se na WPAFB-u koji se nalazi u rodnom mjestu ratnog zrakoplovstva i u središtu je vojnog istraživanja zračnog leta od Prvog svjetskog rata (kao McCook Field). Da li je tu stvarno riječ o obrnutom inženjeringu kako mnogi tvrde? Iskreno, ne bih se iznenadio da je upravo o tome riječ, alična je situacija u prošlosti bila i sa Bell labsom, o čemu smo vrlo temeljito pisali prije par mjeseci. Vrlo, vrlo slična situacija, samo što se tamo radilo o siliciju i njegim karakteristikama koje su dovele do informatičke revolucije ...

Ovime ni na koji način ne želim umanjiti rezultate radova vojnih znanstvenika koji rade u Istraživačkom laboratoriju američkih zračnih snaga. Međutim, kako je u doba kad se na tv-u vrte Drevni vanzemaljci, Neidentificirani, Razni UFO dokumentarci i sl. kada je sve više prisutno "curenje" najtajnijih vojnih informacija, nije li se uredu pitati kako tako visoki vojni dužnosnik, koji radi na nečemu izuzetno tajnom može opisati novorazvijeni materijal "nevjerojatnim", ako se u pozadini ne krije nešto drugo? Nešto što su davno pronašli i sada napokon uspjeli nekako rekonstruirati dio toga u obliku ovog tekučeg metala. Sad se pitam i od kud James Cameronu ideja za tekučeg Terminatora u drugom nastavku filma, jel možda riječ bila o probnom balonu ili su nekako pustili mašti na volju da napravi neku primjenu takvog materijala!

Hočemo li ikada saznati istinu?

 

Izvori:

https://www.wpafb.af.mil/News/Article-Display/Article/1975532/air-force-scientists-discover-unique-stretchable-conductor/#targetText=The%20material%20recently%20developed%20by,return%20to%20their%20original%20state.

https://afresearchlab.com/

https://www.daytondailynews.com/news/local/ufos-wright-patt-local-man-said-went-quest-find-the-truth/NiY0aQFG90vYH6PnHcKxjN/

https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1002/adma.201903864

 

O autoru
Danijel Folnegović
Author: Danijel FolnegovićWebsite: http://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Owner
Danijel Folnegović je oduvijek bio zainteresiran za sve što ima veze s paranormalnim. Zarazio se time tamo davne 1993. gledajući prvu epizodu serije Dosije X. Voli pisati o bilo ćemu zanimljivom od NLO-a, vanzemaljaca, teorija urote, teorije o drevnim vanzemaljcima i nerješenim misterijama. Također, ima strast prema SF serijama i filmovima, ali i nogometu. Pokretač je ove stranice i brine o njenom neometanom radu. Povremeno se pojavljuje kao gost u nekim TV i radio emisijama.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno