Četvrtak 13 Kolovoz 2020

Pretraga

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

''Teorije'' zavjere

Jugoslovenski svemirski program: ”Zbrisat ćemo te jugoslavenske kurv… sinove s lica zemlje”!!

21 Ožu 2016
(Reading time: 1 - 2 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

TITO kennedy 459403S1 696x398 620x398Na filmskom festivalu Tribeca u New Yorku u aprilu svoju svjetsku premijeru imat će film “Houston, we have a problem” slovenskog filmaša Žige Virca koji se bavi jednom od najveće teorije zavjera Hladnog rata – je li Jugoslavija imala svemirski program kojeg je Tito prodao Amerikancima, nakon čega su Amerikanci uspjeli sletjeti na Mjesec?

U najavi filma priča kaže da je Jugoslavija svoj program razvila na temelju tajnih dnevnika uglednoga slovenskog naučnika i svemirskog pionira Hermana Potočnika, koji su navodno otkriveni 1947. godine, a svemirski je program uspostavljen već iduće godine.

Krajem 1960. godine SAD je saznao za jugoslavenski svemirski program, a u martu1961. godine, tvrde autori, Jugoslavija ga je prodala Amerikancima. U maju iste godine, dakle samo dva mjeseca nakon toga, tadašnji je predsjednik John Kennedy najavio odlazak na Mjesec. U traileru se može čuti glas čovjeka koji je o tome sve znao kako govori da je “falsificirao skice i uljepšavao rezultate testnog lansiranja”, piše Express.

Detalji ove nevjerovatne priče, za koju su mnogi do sada rekli da za nju nema dokaza, a NASA godinama tvrdila da nije istina da je Kennedy od Tita kupio bilo što slično, idu ovako.

Tito je 1961. godine prodao jugoslavenski svemirski program Amerikancima koji je tajno razvijan u objektu ‘505’ – podzemnom aerodromu Željava kod Bihaća.

Zahvaljujući ovom velikom ‘poklonu’ Amerikanci su poslali prvog čovjeka na Mjesec, Jugoslavija je postala odmah poslije toga najprosperitetnija kumunistička država, a Josip Broz Tito je postao pravi playboy i jedan od najuglednijih svjetskih lidera. Najveća tajna hladnog rata između SSSR-a i SAD, desetljećima je ostala skrivena u jednoj od najtajanstvenijih vojnih baza u tadašnje vrijeme – aerodromu ‘Željava’ nedaleko od Bihaća, vrlo blizu granice Hrvatske i BiH.

izvor: http://centralnevijesti.net/

O autoru
Danijel Folnegović
Author: Danijel FolnegovićWebsite: http://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Owner
Danijel Folnegović je oduvijek bio zainteresiran za sve što ima veze s paranormalnim. Zarazio se time tamo davne 1993. gledajući prvu epizodu serije Dosije X. Voli pisati o bilo ćemu zanimljivom od NLO-a, vanzemaljaca, teorija urote, teorije o drevnim vanzemaljcima i nerješenim misterijama. Također, ima strast prema SF serijama i filmovima, ali i nogometu. Pokretač je ove stranice i brine o njenom neometanom radu. Povremeno se pojavljuje kao gost u nekim TV i radio emisijama.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno