Nedjelja 12 Srpanj 2020

Pretraga

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Tajna društva

DOKAZ,VANZEMALJCI POSTOJE

29 Sij 2012
(Reading time: 2 - 4 minutes)

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 
vanzemaljci
CIVILIZACIJSKI OBRAT NA POMOLU? ‘Pronašli smo gigantsku olupinu na dnu Baltika i dokazat ćemo da izvanzemaljci postoje!’

Peter Lindberg, zapovjednik ekspedicije lovaca na blago, ovih dana kreće u istraživanje ogromnog objekta 90 metara ispod površine Baltika za koji vjeruje da je došao iz svemira
ZAGREB - Peter Lindberg je noge lijeno podigao na maleni stolić u kabini broda kojim je zapovijedao. Bio je početak ljeta 2011., ali na pučini Baltika, usred noći, bilo je mrzlo kao u najhladnijim zimskim danima. Većina posade je spavala, tek jedan čovjek za kormilom, Lindberg kao kapetan i umorni tehničar koji nije odvajao pogled od sivog ekrana.
U istim bi pozama, ako ne bi zaspali, ostali do jutra kada bi ih zamijenili odmorni mornari i tehničari. Ostali bi, da se na ekranu nije pojavilo nešto što nikada nisu vidjeli.

Tehničar je počeo urlati. Lindberg se trgnuo i skoro zalio vrelom kavom. Dotrčao je do ekrana, jedinog izvora svjetla u mrklom mraku Baltika. Kormilar je vikao. Zahtjevao je da mu kažu što se dešava. Odgovora nije bilo. Komešanje je probudilo i ostale članove posade. Izašli su iz kabina i jedino što su mogli vidjeti u mraku bilo je Lindbergovo lice, potpuno sivo od odsjaja ekrana, s izrazom na nekoj bizarnoj granici potpunog užasa i najiskrenijeg oduševljenja.

Svakakve čudne stvari

Lindberg je zapovjednik tima Švedski oceanski istraživači koji se smjestio na posebno opremljenom brodu. Cijele dane provode ploveći Baltičkim morem u potrazi za izgubljenim blagom.

Čovjek bi posumnjao u njihov zdrav razum, jer kakvo se to blago može naći u zaleđenim sjevernim morima, no upravo u ledu leži i tajna podmorskog blaga. S jedne strane pomaže potapanju brodova, jer se, očito, dosta često brodovi sudaraju sa santama leda, a s druge strane, otapanje leda smanjuje salinitet mora i tako očuva što god se nađe na dnu u gotovo savršenom stanju. Težak je to rad.

Dani i noći provode se na pučini, odvojeni od obitelji, gotovo kao ribari, ali s puno više razočaranja. Jer čak i kada naletite na olupinu, stotinama metara ispod površine, ništa vam ne garantira da je na brodu bilo išta vrijedno zaranjanja. No Lindberg je do sada imao sreće i orijentirao se samo na jednu granu - alkohol. Do sada je izvukao nebrojeno mnogo boca alkohola s olupina, koje se na aukcijama prodaju i za milijune dolara.

Svih devet članova posade skupilo se oko ekrana. Čak se i kormiral spustio, stavivši brod na autopilota. I svi su bili potpuno zaljepljeni za ekran i apsolutno nevjerojatnu sliku na njemu. Tamo, na dubini od 87 metara, sonar je udario u nešto što nikada nisu vidjeli - neobični objekt, gotovo savršeno okrugli, širok 60 metara i, odmah uz objekt, 300 metara dugačke tragove.

Počeli su se nervozno smijuljiti. ‘Pa možda je kamen’, rekao je jedan. ‘Ili jato riba’, dodao je drugi. Ali odmah su znali da se takve stvari ne viđaju svakog dana. Na tom dijelu Baltika dno je bilo gotovo savršeno ravno, a provjerili su i isključili mogućnost da se radi o ribama.

Kada su se vratili na kopno, podijelili su svoja saznanja o objektu sa svijetom. Na internetu su pokazali snimke sonara, koje su uskoro pokupili mainstream mediji. Iako su se prema materiji odnosili s rukavicama, i nisu htjeli to otvoreno reći, svi su shvatili isto - na dnu Baltika je pronađen NLO.

‘U ovom poslu vidite svakakve čudne stvari’, rekao je Lindberg, ‘ali tijekom mojih 18 profesionalnih godina, nikada nisam vidio ovako nešto. Potpuno okrugli oblik čini ovo unikatnim. Ne znam kako to objasniti… Znam samo da to što sam vidio dole nije prirodno’. Još su tada najavili da nemaju dovoljno resursa za zaranjanje do tog objekta i da im to nije primarni cilj, ali da su izrazito zainteresirani za istraživanje. Ukoliko bi se prikupilo dovoljno donacija dobrih građana, oni bi se vratili na tu lokaciju i otkrili o čemu se radi. Upravo je ovih dana objavljeno da je novac prikupljen i da se istraživačka misija priprema.

ČLANAK U CIJELOSTI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU NEDJELJNOG JUTARNJEG LISTAAutor: Vuk Radić
preuzeto sa
http://www.jutarnji.hr
‘U ovom, poslu ,vidite, svakakve, čudne stvari
O autoru
Miro Sinj
Author: Miro SinjWebsite: https://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Glavni urednik stranice!
Miro Smolčić je krenuo kao čitatelj i gotovo odmah se stavio u službu prenositelja znanja. Od samih početaka je s nama i promoviran je u glavnog urednika stranice. Posebni su mu interes drevne civilizacije na ovim postorima i njihova povezanost sa teorijom drevnih vanzemaljaca.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno