Petak 10 Srpanj 2020

Pretraga

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Tajna društva

PANIKA ZBOG MISTERIOZNE SVJETLOSTI

15 Ruj 2011
(Reading time: 1 - 2 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
vatrena_kuglaNebo velikom brzinom proparala misteriozna svjetlost

Na nebu iznad jugozapadnog dijela SAD-a sinoć po lokalnom vremenu prijeđena su misteriozna svjetla.

NASA-in stručnjak tvrdi kako razloga za uzbuđenje nema, već da je riječ u vatrenoj kugli, odnosno ostatku asteroida koji je ušao u Zemljinu atmosferu i izgorio, prenosi agencija AP.

Lokalnim vlastima pristizali su pozivi zabrinutih građana od Phoenixa, Las Vegasa pa sve do obalnih područja južnog dijela Kalifornije. Svi su govorili isto - misteriozna svjetlost putuje velikom brzinom od zapada prema istoku.

'Ne možemo biti u potpunosti sigurni, ali vrlo vjerojatno se radi vatrenoj kugli ili vrlo sjajnom meteoru veličine košarkaške lopte koji je izgorio u atmosferi', istaknuo je Don Yeomans, NASA-inog programa Near-Earth Object.

Svjetlost koju su mnogi Amerikanci vidjeli bila je plave-zelene boje, a Yeomans tvrdi da je to pokazatelj kako je meteor u sebi imao, ili magnezija, ili nikla. Meteori svijetle narančastom bojom pri ulasku u atmosferu brzinom od nekoliko kilometara u sekundi, što se smatra srdnjom brzinom ulaska u Zemljinu atmosferu.

'Za tako male objekte, oni rade popriličnu predstavu. To je prirodni fenomen i ništa oko čega bi se trebali zabrinuti', zaključio je Yeomans.

 

Autor

B.V.

Preuzeto sa

http://dnevnik.hr

 

 

 

'Ne možemo, biti, u potpunosti, sigurni, ali vrlo vjerojatno

O autoru
Miro Sinj
Author: Miro SinjWebsite: https://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Glavni urednik stranice!
Miro Smolčić je krenuo kao čitatelj i gotovo odmah se stavio u službu prenositelja znanja. Od samih početaka je s nama i promoviran je u glavnog urednika stranice. Posebni su mu interes drevne civilizacije na ovim postorima i njihova povezanost sa teorijom drevnih vanzemaljaca.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno