Četvrtak 25 Travanj 2024

Pretraga

Misterije - Neobjašnjivo

Je li tajanstvena "Sfinga" na Marsu povezana s Velikom Sfingom iz Egipta? Uznemirujuća hipoteza

23 Ožu 2024
(Reading time: 1 - 2 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Je li tajanstvena "Sfinga" na Marsu povezana s Velikom Sfingom iz Egipta? Uznemirujuća hipoteza...

Veličanstvena egipatska sfinga fascinirala je mnoge generacije i do danas nastavlja generirati svakakve misli i teorije o njezinu podrijetlu. Mora se reći da su neke slične strukture otkrivene na Marsu; a prema nekim autorima postoji tajanstvena veza koja je zakopana pod pijeskom vremena.

Tradicionalno se vjeruje da su Egipćani sagradili Veliku sfingu zajedno s Keopsovom piramidom. Međutim, ostaje pitanje kako su to postigli ograničenim alatima i primitivnim tehnologijama u usporedbi s modernima. Nedavna istraživanja pokazala su da Sfingu u Gizi možda nisu izgradili ljudi. Znanstveni rad tima znanstvenika sa Sveučilišta New York baca novo svjetlo na ovo drevno i misteriozno mjesto. Stoga istraživači predlažu potpuno novu senzacionalnu teoriju: Sfinga je prirodna tvorevina nastala prirodnim procesima, a čovjek je već uložio minimalne napore da ovoj prirodnoj strukturi da željeni prepoznatljivi oblik.

Osnova njihovog istraživanja bila je prirodna formacija poznata kao yardang, koja nastaje trošenjem stijena poput pješčenjaka i gline. Yardangi često nalikuju obliku životinja koje sjede ili leže i mogu se naći u pustinjskim područjima s vrućom i suhom klimom, uključujući sjeveroistočni Egipat.

Kako bi potvrdili svoju teoriju, znanstvenici su ponovno stvorili uvjete formiranja yardanga u laboratorijskim uvjetima. Koristili su meku glinu s tvrđim, manje erodibilnim materijalom iznutra kako bi simulirali teren sjeveroistočnog Egipta. Zatim su isprali te formacije mlazom vode koji je simulirao jake pustinjske vjetrove. Godine 1972. američka sonda Mariner 9 stigla je do Marsa i snimila više od 3000 slika. Od toga je 500 objavljeno u tisku. U jednoj od njih svijet je ugledao srušenu piramidu, visoku gotovo 1,5 km, i sfingu s ljudskim licem.

Ali za razliku od egipatske, koja gleda ravno naprijed, marsovska sfinga gleda u nebo. Prošlo je više od desetljeća i objavljene su fotografije još jedne sfinge i još jedne piramide. Na novim fotografijama jasno se mogu razaznati sfinga, piramida i treća građevina: ostaci zida pravokutne strukture. Tako se pojavila nova hipoteza: postojao je rat između Marsa i Zemlje, a oni koje su stari nazivali bogovima bili su ljudi koji su kolonizirali Mars, marsovska kolonija odlučila se odvojiti od svoje domovine, Zemlje (ili obrnuto), kao što se Amerika odvojila od Engleska itd.

sfinxul de pe Marte 1

Postoje i pristaše prirodnog porijekla ovih objekata na Marsu; no, nije isključeno da je na Marsu nekada postojala razvijena civilizacija slična našoj...

izvor

O autoru
Miro Sinj
Author: Miro SinjWebsite: https://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Glavni urednik stranice!
Miro Smolčić je krenuo kao čitatelj i gotovo odmah se stavio u službu prenositelja znanja. Od samih početaka je s nama i promoviran je u glavnog urednika stranice. Posebni su mu interes drevne civilizacije na ovim postorima i njihova povezanost sa teorijom drevnih vanzemaljaca.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno