Petak 8 Prosinac 2023

Pretraga

Misterije - Neobjašnjivo

Istraživači su otkrili neobjašnjivi radio signal iz središta Mliječne staze

22 Sij 2022
(Reading time: 1 - 2 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Istraživači su otkrili neobjašnjivi radio signal iz središta Mliječne staze

Istraživači su otkrili čudan radio signal iz galaktičkog središta Mliječne staze koji nestaje i ponovno se pojavljuje.

Ziteng Wang, doktorant fizike na Sveučilištu u Sydneyu, proučavao je podatke prikupljene australskim radio teleskopom ASKAP krajem 2020. i njegov je tim pronašao 2 milijuna objekata.

Klasifikacija jednog signala koji dolazi iz galaktičkog centra zbunila je računala i istraživače. Ovaj objekt emitirao je snažne radio valove tijekom cijele 2020. godine, a njegova nepravilna struktura, kao i polarizirana radijska emisija, nije nalikovala ničemu što su istraživači vidjeli prije.
Ovaj bizaran objekt nije se mogao detektirati u rendgenskom, vidljivom ili infracrvenom svjetlu. Na kraju je radio signal nestao, unatoč činjenici da su ga znanstvenici slušali nekoliko mjeseci koristeći dva različita radioteleskopa.

Što je još više iznenađujuće, radio signal se iznenada ponovno pojavio otprilike godinu dana nakon što su ga prvi put otkrili, ali u roku od jednog dana ponovno je nestao.

“Najčudnija stvar u vezi s ovim novim signalom je da ima vrlo visoku polarizaciju. To znači da njegova svjetlost oscilira samo u jednom smjeru, ali se taj smjer mijenja tijekom vremena.

“Svjetlina objekta se također dramatično mijenja, za faktor od 100, a signal se uključuje i isključuje, naizgled nasumično. Nikada nismo vidjeli ništa slično,” rekao je Ziteng Wang, glavni autor nove studije i doktorand na Fakultetu fizike Sveučilišta u Sydneyju.

izvor
https://tayna24.ru/issledovateli-obnaruzhili-neobjasnimyj-radiosignal-iz-centra-mlechnogo-puti/

 

O autoru
Miro Sinj
Author: Miro SinjWebsite: https://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Glavni urednik stranice!
Miro Smolčić je krenuo kao čitatelj i gotovo odmah se stavio u službu prenositelja znanja. Od samih početaka je s nama i promoviran je u glavnog urednika stranice. Posebni su mu interes drevne civilizacije na ovim postorima i njihova povezanost sa teorijom drevnih vanzemaljaca.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno