Nedjelja 3 Prosinac 2023

Pretraga

Misterije - Neobjašnjivo

Danas je dan kada je Zemlja stala.

23 Ruj 2021
(Reading time: 2 - 3 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Tijekom proteklog tjedna cijeli obrazovani svijet pratio je situaciju oko otoka La Palma, gdje je isprva počeo seizmički roj, zatim erupcija vulkana, a sada nije jasno što se uopće događa. I gotovo nitko nije obraćao pozornost na globalnu seizmičku sliku, koja je 21. rujna 2021. navečer odjednom postala, nećemo se bojati ove riječi, STRAŠNA:

  dan2   

Obično pod riječju "loše" i, štoviše, po riječi "zastrašujuće" svi razumiju ili mnogo, mnogo potresa ili jedan vrlo jak. Međutim, uvjeravamo vas, ova je slika mnogo gora.

Ovako obično izgleda prosječno kretanje ploča za 2-3 dana:

 dan3    

A sada su se ploče jedva pomaknule nekoliko dana, u posljednjih nekoliko sati uopće nije bilo pomaka. Pacifička ploča, za koju se čini da je blokirana bilo u indonezijskoj regiji ili u regiji Fidži, lagano se pomiče:

dan4            

@mxdondevivo , koji je prvi skrenuo opću pozornost na situaciju, smatra da je blok u Indoneziji, ali, po našem mišljenju, postoji više geološki antipod Kanarskim otocima.

Evo što o tome piše tajni drug iz USGS -a:

Sve je loše, jako LOŠE. Ploče su stalno u pokretu, pomiču se, pritisak na jednu dionicu se oslobađa, a pritisak na ostale raste, ali sve je uvijek u stalnom kretanju, pa se tlak u jednom trenutku gotovo nikada ne povećava previše, uzrokujući tada ozbiljan stres puštanje.
Ako su svi prestali, znači da se dogodilo nešto globalno što ih je sve zaključalo. Sada taj pritisak i dalje raste, a oni nemaju gdje otići. A kad vidimo tako veliku napetost na jednom dijelu kvara, kada se pritisak povećava za mnogo sati ... sada postoji takav pritisak da može izazvati planetarnu reakciju. Ovo će biti MAJKA svih potresa čija ljestvica jednostavno ne postoji ....

Općenito, situacija je sada takva da teza o danu na kojem je Zemlja stajala više nije figura i nije metafora.

U lipnju je @mxdondevivo , koji je dugo pratio usporavanje ploča, zaključio da bi mogla eksplodirati od kolovoza 2021. do lipnja 2023. godine. Wang se pokazao točnim - u rujnu se dogodilo potpuno zaustavljanje i ploče su počele nakupljati napetost.

  dan5  

 

Ostaje samo doznati kada će doći do opuštanja i ima li Richter za to dovoljno bodova, pa pratimo razvoj događaja.

 

izvor
https://thebigtheone.com/%d1%81%d0%b5%d0%b3%d0%be%d0%b4%d0%bd%d1%8f-%d0%bd%d0%b0%d1%81%d1%82%d1%83%d0%bf%d0%b8%d0%bb-%d0%b4%d0%b5%d0%bd%d1%8c-%d0%ba%d0%be%d0%b3%d0%b4%d0%b0-%d0%b7%d0%b5%d0%bc%d0%bb%d1%8f-%d0%be%d1%81%d1%82/

 

O autoru
Miro Sinj
Author: Miro SinjWebsite: https://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Glavni urednik stranice!
Miro Smolčić je krenuo kao čitatelj i gotovo odmah se stavio u službu prenositelja znanja. Od samih početaka je s nama i promoviran je u glavnog urednika stranice. Posebni su mu interes drevne civilizacije na ovim postorima i njihova povezanost sa teorijom drevnih vanzemaljaca.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno