Petak 28 Veljača 2020

Pretraga

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Misterije - Neobjašnjivo

Mogu li životinje, poglavito psi predosjetiti da će se nešto dogoditi u prirodi?

26 Lip 2019
(Reading time: 2 - 4 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Počelo je s neobičnom bojom neba vani ... zapravo sam mislio da će uslijediti jaka ljetna oluja pračena grmljavinom i tučom. Izašao sam van, s Cobrom, Belgijskom ovčarkom koja se oporavlja od posljedica moždanog udara zadnja dva mjeseca, držeći ju za ormu, pošto joj zadnje noge ne funkcioniraju trenutno, kako bi prije "oluje" obavili šetnju. Skenirajući nebo, kao i ostatak susjedstva zbog te čudne boje, činilo se kao da će se nebo i zemlja spojiti i ostaviti ogromne štete posvuda kad protutnji". Ali to teško da je mogao biti kraj našem čudnom danu ... u stvari, bilo je samo početak!
Super Pups A Look At Earthquake Rescue DogsNešto je čudno u mom kraju zadnjih dana. Jest da je pritisak i vručina, ali nekako je čudan osječaj u svima nama. Kao da se nešto događa ali nitko u ulici ne može odgonetnuti što. Kako živimo u predgrađu, u manjem naselju, svi se više-manje dobro znamo i što je još važnije, bez obzira na religijske, političke i ostale podjele pratimo situaciju, tko kud ide, kad, zašto, mislim na strance koje do sad nismo vidjeli u ulici. Neki dan dok sam hodao sa Cobrom u šetnju, napominjem, moram ju doslovno nositi dva-tri puta dnevno da obavi nuždu, ali sa tim vidim sad puno više stvari koje prije nisam primječivao, sad igrom slučaja moram ... Hodamo tako mi, a ona stane i počne iznenadno zavijati, ne želi se pomaknuti s mjesta, prednje joj noge savršeno rade, posljedice moždanog su odjećene stražnje noge koje polako povračaju svoju funkciju, ali kako ima već skoro 12 godina, ne očekujem neki rapidan oporavak. No to je zavijanje je bilo kao nešto krvno, kao neki iskonski strah, ukopala se na mjestu, nebo je bilo nepromjenjena boje i dalje sam mislio da će pljusnuti svakog trena ...
"Svi psi polude, neki prije, neki poslije!" Sjećam se kako sam si to govorio, dok sam ju pokušao pomaknuti s mjesta na kojem je ostala ukopana, no onda sam naglo primjetio da su i ostali psi u ogradama ukopani i da isto zavijaju i ko da gledaju u prazno. Ne pokušavaju se nikako kretati, svi su bili angažirani zavijanjem, što je ekstremno čudno, jer uvijek laju kad prolazim pokraj ograda sa svojim psom u šetnji. Zatim, pažljivo sam slušao kako bih pokušao vidjeti ima li u daljini nešto - možda sirena - koju bi psi mogli čuti, ali bila je samo tišina, čak i bez povjetarca koji bi im eventualno donio neki miris u njušku.

Što je iznenada izazvalo sve ove tipove?
Samo su tako stajali još nekoliko sekundi, zavijajući poput vukova na mjesec - a onda su, kao što su iznenada počeli, njihovi usamljeni krikovi prestali.To je čudno, pomislio sam, no onda par trenutaka kasnije krenulo je standardno lajanje na mene i mog psa, potpuno uobičajeno, ko i svaki dan. Tek nakon desetak minuta, kad sam već bio doma, začuo sam vatrogasne sirene, nekoliko vatrogasnih vozila protutnjalo je ulicom ko da gori zgrada Sabora, no gorilo je nešto drugo, livada koja se nalazila u blizini kuća, dim nisam mogao vidjeti, a vjerojatno nisu ni oni pošto je lokacija udaljena skoro 10-ak km od nas, ali je povezana našom glavnom cestom ... jesu li osjetili da će se dogoditi nešto i zavijanjem pokušali upozoriti na nadolazeću opasnost svoje prijatelje koji žive u blizini?Pomalo zbunjen, krenuo sam na google i dobio nekoliko odgovora o čudnim i jedinstvenim mogućnostima koje kućni ljubimci imaju kad se radi o senzibiliziranju o nadolazećim promjenama na zemlji. Jedan bloger primijetio je sljedeće:
"Primijetio sam neko čudno ponašanje kukaca dok sam ručao vani. Vidio sam kako je skakavac hodao unatrag, dezorijentiran netom prije potresa. Više pčela nego što je uobičajeno letjelo je uokolo na grozničav način. Bez obzira je li postojala veza, životinjski svijet je nevjerojatan."

Sa drugog bloga pročitao sam slijedeće:
"Psi su posebno osjetljivi, da! Moji pastiri / labradori jako zavijaju netom prije potresa ili požara. Imaju mnogo prilika ovdje u Kaliforniji ... naši životinjski drugovi su nevjerojatni!"

Naravno, takve su stvari pisane u knjigama autora kao što je Joshua Warren, čija se knjiga Pet Ghosts bavila sličnim temama. Drugi, istraživač Brad Steiger, bavio se ovom idejom u svojoj knjizi Psihički kućni ljubimci. Doista, životinje su sve prekomjerno sposobne osjetiti atmosferske i zemaljske pojave u svom pravcu ...

Ako imate slične priče, dobrodošli ste, kao i uvijek, da ih podijelite ovdje u odjeljku s komentarima u nastavku.

O autoru
Danijel Folnegović
Author: Danijel FolnegovićWebsite: http://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Owner
Danijel Folnegović je oduvijek bio zainteresiran za sve što ima veze s paranormalnim. Zarazio se time tamo davne 1993. gledajući prvu epizodu serije Dosije X. Voli pisati o bilo ćemu zanimljivom od NLO-a, vanzemaljaca, teorija urote, teorije o drevnim vanzemaljcima i nerješenim misterijama. Također, ima strast prema SF serijama i filmovima, ali i nogometu. Pokretač je ove stranice i brine o njenom neometanom radu. Povremeno se pojavljuje kao gost u nekim TV i radio emisijama.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno